Nàstic

futbol

segona divisió a

Amb pany i forrellat

Nàstic. La consolidació de la parella de centrals Suzuki-Molina, inèdita fins a la jornada 33, i el bon moment de forma de Reina han enfortit en defensa els grana, que fa quatre partits que no reben gols

Una de les principals raons que expliquen el gran final de temporada del Nàstic, que ha aconseguit sumar 16 dels últims 18 punts en disputa i que fa vuit partits que no perd, és la millora defensiva. En aquests vuit partits sense derrotes –l'última va ser al camp de l'Osca, el 10 d'abril, i l'anterior s'ha de buscar el 9 de gener, contra el Lugo–, el Nàstic només ha encaixat quatre gols, cap en les últimes quatre jornades. Manolo Reina fa 426 minuts que no rep cap gol. L'últim va ser el que va rebre en la primera meitat al camp de l'Almeria (1-3) i ha mantingut la porteria a zero a Tarragona contra el Leganés (0-0), al camp del Saragossa (0-1), a casa contra l'Osasuna (1-0) i diumenge a Lugo (0-3). Fins ara el Nàstic no havia encadenat mai més de dues jornades imbatut.

Hi ha un punt d'inflexió en el rendiment defensiu del Nàstic, els sis gols encaixats en dues jornades, la 32 contra el Còrdova (4-4) i la següent a Osca (2-0). Van ser els últims partits amb la parella de centrals formada per Iago Bouzón i Pablo Marí, la més habitual fins llavors. A partir del partit següent, a casa contra l'Oviedo, Vicente Moreno va confiar en una parella de centrals inèdita fins llavors, amb Xavi Molina, que hi havia actuat puntualment –fins llavors havia jugat sobretot al mig del camp– i Daisuke Suzuki, fitxat a l'hivern i que només havia jugat tres partits com a lateral dret. Amb el català i el japonès a l'eix de la defensa, l'equip grana ha guanyat en seguretat i ha passat d'una mitjana de poc més d'un gol per partit (36 gols en 33 jornades) a una de mig gol per partit (4 en 8). Xavi Molina assegura que la clau és la bona compenetració entre tots els defenses –també amb Suzuki, malgrat l'idioma– i el treball col·lectiu: “És espectacular com defensem tots. Els puntes dificultant la circulació situant-se de seguida darrere de la pilota, els mitjos pressionant, els extrems corrent... Així és molt més fàcil desfer els atacs.”

A més del canvi de centrals, també cal tenir en compte el bon moment de forma de Manolo Reina, molt regular tota la temporada i que ara té un protagonisme destacat. En aquesta sèrie de quatre partits imbatut, el Nàstic ha vist com li xiulaven dos penals. A Saragossa, Reina va jugar amb els nervis del llançador, Lanzarote –s'hi va encarar, provocant-lo, per la qual cosa va veure la targeta groga–, i l'extrem barceloní va xutar alt. Era l'últim minut del partit. Diumenge, a Lugo, Reina va aturar la pena màxima a Caballero i va evitar que el Lugo, que perdia 0-2, entrés al partit.

LES XIFRES

6
gols rebuts
contra el Còrdova (4-4) i l'Osca (2-0), els últims amb Pablo Marí i Iago Bouzón com a parella de centrals.

LES FRASES

12
penals en contra
del Nàstic, l'equip al qual n'han xiulat més. D'aquests, només 7 han estat transformats pels rivals.
4
gols rebuts
en els vuit últims partits, en què Daisuke Suzuki i Xavi Molina han actuat al centre de la defensa grana.
Amb Suzuki ens entenem treballant, i com més partits, més compenetrats. I se'n beneficia l'equip
Xavi Molina
DEFENSA DEL NÀSTIC
És espectacular com defensem tots. Els puntes dificultant la circulació, els mitjos pressionant... Així és molt més fàcil desfer els atacs

Un retoc per a un onze quasi inamovible

Giorgi Aburjania i Fabrice Ondoa es perdran el partit decisiu de dissabte contra l'Alavés perquè tenen partits amb les seves seleccions. Aburjania juga amb Geòrgia divendres contra Romania i el dimarts 7 contra Espanya –són dos partits amistosos–, de manera que també es podria perdre l'anada de la primera eliminatòria de la fase d'ascens si els grana l'acaben disputant. Sense Aburjania, Moreno haurà de buscar una alternativa al triple pivot que últimament utilitza al mig del camp, amb Tejera, Madinda i el georgià. Pel que fa a Fabrice Ondoa, té un partit de classificació per a la copa d'Àfrica, el que el Camerun jugarà contra Mauritània el 3 de juny. Sense ell, Varo serà el suplent de Reina. Moreno no té cap més baixa per al partit contra els vitorians.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)