Territorial

AXEL VIZUETE

ENTRENADOR DE LA JONQUERA

“La il·lusió ens ha de fer més forts”

“Amb els números que han fet et fas a la idea del potencial del Santboià”

“L'ordre no garanteix l'èxit ni el fracàs”

Amb l'experiència d'entrenar dos anys i mig en el futbol de base, però amb només un i mig com a amateur –abans d'agafar la Jonquera a l'estiu va acabar el curs passat dirigint el Banyoles (primera catalana)–, Axel Vizuete ha firmat una campanya per emmarcar amb els jonquerencs. Els de l'Alt Empordà es van classificar per disputar la promoció d'ascens a tercera en l'últim sospir de la darrera jornada de lliga. Amb il·lusió i poca pressió, la Jonquera intentarà batre el Santboià per obtenir un ascens històric per a l'entitat.

El que van viure en l'última jornada és el premi a la bona tasca de l'equip i la seva regularitat?
Ha sigut el premi al treball ben fet per part de molta gent, de la junta directiva, el cos tècnic, els jugadors... És un gran premi aconseguit amb l'esforç de tots. A més, l'alegria va ser doble ja que havia estat una setmana complicada pel que va succeir a Mollet, durant el partit, i després d'aquest. Durant la setmana ho vam veure tot perdut i, de sobte, recollim el premi del subcampionat i la promoció. Va ser una alegria, una emoció difícil de descriure que en poques ocasions es pot viure.
La classificació en la darrera jornada i de la manera que es va donar, pot aportar als seus jugadors un plus de confiança?
Al principi de temporada, si algú hagués dit que faríem promoció, l'hauríem titllat de boig. La Jonquera havia tingut un curs passat complicat, en què havia salvat la categoria en les últimes jornades i per a aquest any només ens vam marcar l'objectiu de no patir tant. El treball ha estat enorme i la pinya al vestidor ha estat clau, s'ha reflectit al camp. Quan sembla que no tens possibilitats i estàs mort, el fet de reviure sembla que sí que et dóna un plus de motivació.
L'anada la disputaran a les Forques, era el que desitjava?
M'era indiferent. El que ha tocat així ho hem d'afrontar, no tenim més remei. L'ordre dels partits en una eliminatòria no et garanteix l'èxit o el fracàs d'aquesta. Prepararem durant la setmana el matx per arribar 100% confiats i preparats per guanyar. Tenim aquesta il·lusió, però sabem que al davant tenim un equip fet per pujar, amb un gran pressupost i amb jugadors de renom i recorregut en categories superiors.
Un dels clàssics del futbol català és el Santboià.
És un històric del futbol català, fa poc competia a segona B i disposa del pressupost més alt de la categoria, només cal veure els jugadors que té a la plantilla, com Aaron Bueno, Camacho, Josele o Rafa Leva..., diu molt del potencial de l'equip. A l'inici ja era un clar favorit per pujar i mirant els seus números també et fas a la idea del potencial. Han sumat 70 punts, han estat l'equip menys golejat dels dos grups (26), el segon que més gols fa (77), el que ha perdut menys partits (4)... Tenen l'obligació de tornar. Per a nosaltres és més una il·lusió i aquest element és el que ens ha de fer més forts i permetre tenir més possibilitats.
Arribats a aquest punt, però, l'objectiu de la Jonquera és l'ascens a tercera divisió?
No tenim cap tipus de pressió. Tenim una il·lusió, volem pujar, i és que un cop arribes fins aquí ho has d'intentar amb tot. Hem de creure que ho podem aconseguir. Per a ells és una obligació, si no ho aconsegueixen hi pot haver canvis. A més, l'any passat ja van quedar a les portes en la lluita contra el Granollers i això poden ser petits punts a favor nostre. Nosaltres hem de pensar només en el partit, en el que passi dins del camp, i hem d'estar preparats al màxim per a quan arribi el moment.
El fet d'haver recuperat Pol Compte després de la lesió, i que hagi tornat en forma (tres gols en els darrers tres partits de lliga), és un altre element més per a l'optimisme?
En Pol és un home important per a nosaltres, ens aporta coses diferents en el joc ofensiu i és vital per a l'equip. Que estigui bé és una bona notícia per a l'equip. Tindrem baixes per sanció i aquestes ens poden debilitar, però el missatge cap a la plantilla és de zero lamentacions. Ens hem de centrar a superar qualsevol obstacle.
L'afició també hi tindrà molt a dir, no?
M'agradaria fer una crida a l'afició. Ens han acompanyat i ens han donat suport des del primer dia, però en volem més. Que hi hagi un bon ambient a les Forques i ens ajudin animant per tirar endavant el partit. Intentarem oferir una victòria als nostres seguidors en l'últim matx a casa.
S'esperava tenir tant èxit en aquest primer any complet com a tècnic amateur?
Aquest és el meu quart any entrenant, vaig estar-ne dos al juvenil del Peralada, en què vam fer dues bones temporades i, sobretot, productives per créixer. Aquesta era una campanya d'acoblament, amb el tècnic i fins a divuit futbolistes nous, i reconec que era difícil imaginar això. Estic content per la feina de tots i ara intentarem posar la cirera a la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)