Girona

Ramalho, episodi III

El Girona fitxa el central basc per a les tres pròximes temporades després d'haver-lo tingut cedit de l'Athletic els cursos 2013/14 i 2014/15

Els dos anys que va jugar a Montilivi era indiscutible per al tècnic

El Girona va anunciar ahir la contractació del central Jonás Ramalho, un futbolista més que conegut a Montilivi perquè ja hi va jugar, i a molt bon nivell, les temporades 2013/14 i 2014/15. Aquesta vegada, Ramalho no arriba cedit per l'Athletic, sinó en propietat del Girona, que l'ha fitxat fins al 30 de juny del 2019. “Té 23 anys, marge de creixement i un molt bon encaix en el sistema”, va comentar el director esportiu del Girona, Quique Cárcel. Ramalho és la segona incorporació per al curs 2016/17 després de la de Portu (Albacete).

“Segurament ho hauríem tingut més complicat si l'Athletic B no hagués perdut la categoria”, va admetre Cárcel. Jonás Ramalho tenia clar que no jugaria amb el filial a segona B i l'Athletic també tenia clar que amb les portes tancades de la primera plantilla, havia de deixar el futbolista en llibertat. I el Girona no ha desaprofitat l'ocasió. “El coneixem bé i sabem el que ens donarà. Guanyem molta velocitat, que és molt important en un equip com el nostre que solem jugar amb la defensa avançada. Però, a més, és polivalent. Aquest any ha jugat de central, però també ho pot fer de lateral i al carril”, afegeix.

Un home Machín

En la seva primera cessió a Girona (2013/14), Jonás Ramalho va jugar amb intermitència amb Ricardo Rodríguez (10 partits de 18 possibles), pràcticament gens amb Javi López (2 d'11) i no es va perdre ni un partit, ni un minut, amb Pablo Machín (13 de 13), que el va situar com a central dret (la posició que ara ocupa Kiko Olivas) en el 3-5-2. I en el curs següent (2014/15) va continuar jugant sempre, tret que estigués lesionat o sancionat. A Vitòria, però, va patir un revés duríssim perquè es va trencar els lligaments encreuats (jornada 39) i no va poder participar més amb el Girona. La recuperació la va fer a Bilbao i va formar part de la plantilla del filial. La seva reaparició va ser el 17 de gener a Tenerife (jornada 21, 2-1). Amb l'Athletic B ha acabat jugant 19 partits.

Un o dos centrals més

Amb Ramalho, Pablo Machín disposa ara de quatre centrals: Richy, Kiko Olivas i Carles Mas, tot i que aquest últim està lesionat (precisament dels lligaments encreuats) i la idea del club possiblement sigui cedir-lo quan s'obri el proper mercat d'hivern aprofitant que coincidirà per aquelles dates amb l'alta mèdica. Quique Cárcel va reconèixer que la posició encara s'ha d'apuntalar per evitar sorpreses: “Un altre vindrà segur, i possiblement dos. No ens la podem jugar. Necessitem cinc o sis centrals”, va indicar. L'ideal seria trobar-ne algun d'esquerrà, però el director esportiu admet que aquesta recerca és complexa perquè n'hi ha pocs.

LA VALORACIÓ DE QUIQUE CÁRCEL

Estem parlant d'un jugador jove, amb marge de creixement, que coneix molt bé el sistema de joc i que encaixa a la perfecció en el 3-5-2
La seva principal característica és la velocitat. Tal com juguem, això és cabdal. A més, pot jugar de lateral, de central i al carril
Si volem fer una plantilla competitiva hem de fitxar un o dos centrals més. No ens la podem jugar
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Jonás Ramalho Chimeno
Barakaldo (Bizkaia) 10 / 6 /1993 (23 anys) Central
Alçada:
1,81 m
Pes:
68 kg
TRAJECTÒRIA
09/10
Bilbao Athl. (2a B)
4 p., 0 g.
10/11
Bilbao Athl. (2a B)
6 p., 0 g.
11/12
Bilabo Athl. (2a B)
31 p., 2 g.
11/12
Athletic Club (1a)
2 p., 0 g.
12/13
Bilbao Athl. (2a B))
7 p., 0 g.
12/13
Athletic Club (1a)
6 p., 0 g.
13/14
Girona (2a A)
25 p., 0 g.
14/15
Girona (2a A)
36 p., 2 g.
15/16
Bilbao Athl. (2a A)
19 p., 0g.
DEBUT AMB L'ATHLETIC a 1a
20-11-2011
(6) minuts al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla
PARTITS a 1a
9
(396) minuts.
PALMARÈS
Copa juvenil 2010
Eurocopa sub-19 2011
Eurocopa sub-19 2012

Ayub rescindeix un any després

Tot i que l'estiu passat va firmar un contracte de tres anys amb el Girona, el mig centre Ayub El Harrak ha rescindit el vincle amb els gironins. El mataroní, que també té la nacionalitat marroquina, va ser cedit la primera meitat de la campanya passada al Marbella –set partits, 164 minuts de joc en el grup IV de segona B–, però ha acabat el curs al Guijuelo –quinze enfrontaments, 1.271 minuts i tres gols–. De fet, el club castellà ha incorporat el mitjapunta en propietat després de rendir a un bon nivell durant la segona volta del campionat del grup I de segona B. Ayub no haurà estat en el Girona ni un any, i és que el futbolista no s'ha ni posat la samarreta del club gironí en cap moment.

Lejeune fitxarà per l'Eibar, que pagarà 1,5 milions al Manchester City

Paral·lelament a la tornada de Ramalho al Girona, des d'Eibar s'assegura que el central francès Florian Lejeune vestirà els colors blaugrana les properes quatre temporades. El club guipuscoà espera la confirmació de la transferència econòmica des d'Anglaterra per oficialitzar l'arribada d'un dels millors centrals de segona A. I és que el de Lejeune serà el traspàs de compra més elevat de la història de l'Eibar, que pagarà al Manchester City, propietari del futbolista, 1,5 milions d'euros. L'estiu passat, el club basc ja va intentar fitxar Lejeune, però quan estava a punt de comprar-lo al Girona per 300.000 euros, el citizens i els gironins van pactar una compra dels primers i una posterior cessió per un curs més amb els de Montilivi, que enguany han pogut tornar a gaudir del central, una peça clau de l'engranatge particular de Pablo Machín en el 3-5-2.

Després de dues temporades brillants plenes de regularitat i progressió, finalment Lejeune veurà acomplert el seu somni de jugar a primera divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)