3a divisió FEF

Futbol

Fase d'ascens a 2a B

D'especulacions, les justes

Fase d'ascens a 2a B. El Gavà afronta el partit final per pujar de categoria amb un lleuger avantatge aconseguit en l'anada (2-2); els blaugrana, però, reconeixen que sortiran a guanyar

L'experiència que ha acumulat el Gavà en les dues eliminatòries no deixa
gaire lloc a les especulacions. Per molt bo que sigui el resultat d'anada –un 2-2 a fora ho és–, els blaugrana saben que les seves possibilitats de pujar de categoria contra el Castelló passen per vèncer el partit. L'empat a menys de dos gols també li serveix però no explotar tota la pólvora que té l'equip de Juanma Pons sovint l'ha penalitzat.

Totes les manifestacions públiques de la plantilla del Gavà al llarg d'aquesta setmana anaven encaminades a no especular amb el resultat. “Si guanyem ens classifiquem segur; per tant ens ho hem d'agafar d'aquesta manera”, deia dijous
l'extrem David Jiménez. Però l'entrenador Juanma Pons preveu un partit pausat. “És un tipus de partit que dóna per a molt, de manera que no crec que el Castelló cremi les naus des d'un principi. Tots dos madurarem i treballarem l'enfrontament”, explicava el tècnic, que té Fortià com l'única baixa.

Fiabilitat a la Bòbila

Tot i que serà un partit molt diferent a tots els que hagi jugat el Gavà a casa, sobretot per l'ambient, els blaugrana s'han mostrat sempre molt fiables al seu feu. Aquest curs només ha obtingut un resultat que avui els penalitzaria (2-3, en la jornada 9 contra el Júpiter). “Però al final no deixa de ser un partit de futbol. Cal estar ben armats, forts al darrere i culminar aquesta gran temporada”, admet Pons.

Pel Castelló, el Gavà arriba com l'equip favorit. “Hem estat jugant amb molta pressió a casa però ara estic molt confiat”, diu Kiko Ramírez, exentrenador del Nàstic i l'Hospitalet entre d'altres, que té diverses baixes de consideració: “Serem nosaltres mateixos i competirem fins al final.” Ramírez també es va referir al malestar que ha generat a Castelló el repartiment d'entrades des de Gavà. El conjunt blaugrana ha al·legat que dimecres es van esgotar totes les entrades i només n'han enviat 350 per a aficionats orelluts. “Hi anem amb il·lusió i ràbia de no tenir amb nosaltres la nostra afició, que ha hagut de passar tota la nit al carrer per aconseguir unes tristes entrades”, reblava el tècnic sobre el fet que alguns aficionats van dormir a les portes de Castàlia per aconseguir-ne una. “Els dos mil aficionats nostres han de venir mentalitzats que el seu equip pujarà de categoria”, replica Pons.

LA PRÈVIA

La distribució d'entrades (només 350 per al Castelló) ha generat malestar a Castàlia

REPARTIMENT

Hi anem amb il·lusió i ràbia de no tenir l'afició amb nosaltres. Lluitarem per tots ells
Kiko Ramírez
entrenador del castelló
Els dos mil aficionats nostres han de venir mentalitzats que el seu equip pujarà
Juanma Pons
entrenador del gavà
És un tipus de partit que dóna per a molt, de manera que no crec que el Castelló cremi les naus des d'un principi. Tots dos el madurarem

Entrades per al Granollers i el Girona

Un dels motius que ha fet enfadar més l'afició del Castelló és que el Gavà hagi facilitat entrades al Granollers i al Girona. Aquests dos equips estan molt pendents del que faci avui el Gavà perquè la seva salvació depèn plenament del seu ascens. Si el Gavà puja de categoria els descensos compensats no afectarien el Granollers, que es mantindria a tercera divisió, ni el filial del Girona, que es mantindria a primera catalana. Tot i no saber la categoria en la qual jugaran el curs vinent, el Granollers ja ha començat a fer moviments (quatre fitxatges i cinc renovacions). La temporada passada, gràcies a l'ascens de la Pobla de Mafumet, es van salvar el Manlleu a tercera i la Molletenca a primera catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)