Girona

DELFÍ GELI

PRESIDENT DEL GIRONA FC

“Volem millors eines per ser més forts”

“Hi ha il·lusió, però toquem de peus a terra; s'ha de treballar molt, i en som conscients”

“Que la gent vingui i s'aboni ens permetrà consolidar el creixement”

Machín ho ha fet molt i molt bé els tres anys. Superar-se només vol dir fer un passet més, que és pujar a primera
No estaríem tan satisfets acabant a mitja lliga. La il·lusió genera decepció, però l'experiència t'ha de servir en el futur
Intentarem poder invertir més per créixer. No és la clau de l'èxit, però la idea és tenir més bases per ser més sòlids
Qualsevol sistema és bo. El Girona ha fet un pas important en joc, dominant i jugant a camp rival. Pocs equips ho fan

Delfí Geli és a punt d'arribar al seu primer any a la presidència del Girona. Engrescat pels nous propietaris, l'exjugador saltenc va veure a prop el primer ascens històric del club a primera divisió, però va tornar a sortir creu. L'ambició, però, no es perd.

Ha paït la garrotada?
Bé, hi havia molta il·lusió i la possibilitat era importantíssima i molt bona. I sempre que tens això, la decepció també hi és. Però creiem que tal com ha estat la temporada, haver lluitat fins al final per tot, fins a l'últim dia, ens ha de satisfer. Ens ha faltat l'últim pas. Ara s'ha de mirar endavant. El futbol no permet aturar-te.
Per com havia anat la primera volta, tampoc devia esperar gaire arribar a la lluita final per l'ascens.
Evidentment, era molt difícil. Quan els resultats no arribaven, teníem esperances de reaccionar i d'anar remuntant, però encara estàvem lluny dels millors. I no ens ho plantejàvem perquè era ser irreal. Però l'equip va reaccionar molt bé, ens vam anar apropant als de més amunt i vam tenir el premi del play-off.
Li fa la sensació que es va llençar la primera part de la lliga? O potser tot plegat era producte de la garrotada del curs anterior?
Les circumstàncies han anat així. Ens ha de servir perquè, si aquest any es manté la decepció per la derrota contra l'Osasuna, no es torni a repetir. Que ens hi posem des del primer partit. Mirar de començar bé, en la mateixa línia que has acabat la temporada, amb el bon joc que s'ha fet, i ser més competitius. Després, quan vagi avançant la temporada, ja veurem on ens porta la competició.
En dos anys, dues oportunitats d'or perdudes. Ha de fer mal per força...
Malgrat aquest últim cop, no estaríem tan satisfets si haguéssim acabat a mitja lliga, que no hauria estat gens estrany després dels resultats dels primers mesos. La il·lusió t'acaba proporcionant la decepció, però en futbol vas adquirint experiències que t'han de servir en el futur. Per afrontar situacions de cara o creu, en què hi ha molt en joc.
La idea és que el Girona tingui per costum lluitar per l'ascens?
Això és molt fàcil de dir. No costa gens fer volar coloms. I costa molt fer-ho realitat. La temporada que ve, la segona divisió fa pinta que serà molt forta. Tothom està dient que reforçarà molt més la plantilla. Els equips tindran més pressupost, hi ha apostes molt importants de clubs que han estat molts anys a primera divisió, i s'hi afegeixen els que acaben de baixar. Serà dur. Nosaltres farem el millor possible per estar com més amunt millor. D'il·lusió, sempre n'hi ha, però toquem de peus a terra. S'ha de treballar molt i en som conscients.
Sempre han dit que el projecte té com a objectiu pujar a primera a mitjà termini. Està arribant aquest mitjà termini?
Aquesta temporada que acabem era important estar tranquils, no patir. S'ha aconseguit això i força més. La idea és intentar créixer, poder invertir més, fer créixer l'equip. Això ho intentarem, i així serà. Això tampoc és la clau de l'èxit, perquè no te l'assegura, però sí que volem tenir cada vegada millors eines i millors bases per ser un equip més sòlid i més fort.
El projecte és fins i tot més seriós del que s'imaginava quan li van proposar la presidència?
El projecte és seriós des del primer dia. Sabia el que era abans d'entrar, i continua sent igual de seriós. Crec que els propietaris entenen que hi ha una bona oportunitat de créixer com a club i com a equip. L'experiència els ha servit per entendre què és el Girona i s'ho han pres com una aposta molt important que pot créixer molt.
Han aconseguit transmetre solidesa i credibilitat?
Sí. Crec que és normal que, quan entra gent nova, hi hagi l'expectativa de què passarà i com funcionarà. Vam explicar quin seria el nostre tarannà, i crec que s'ha anat acomplint. I veiem que la gent està il·lusionada amb el Girona. Però necessitem que la gent segueixi i que no vingui només als play-off. Que la campanya d'abonaments tingui una bona resposta. Tot plegat ens permetrà consolidar el creixement.
Possiblement haurien omplert dos estadis contra l'Osasuna, però l'afició va trigar molt a superar la mitja entrada. Els preocupa?
Està molt bé haver omplert l'estadi els dos últims partits, però l'ajuda al projecte també depèn que la gent es faci abonada i que vingui a l'estadi. Que els dies que no fa tan bon temps, o que l'equip necessita la seva ajuda, l'afició respongui. L'assistència de tot l'any no ha estat gaire alta, i a veure si, amb aquests anys que han anat bé, de mica en mica la gent es va animant i ve més a l'estadi.
No va voler entrar al consell. Ho mantindrà sempre?
Va ser la decisió que vaig prendre i ho vaig dir del primer dia. No va més enllà. En cap moment ens replantegem res. Estem a gust, continuem treballant i és el funcionament que tenim els que hi estem habituats. No ha de canviar res.
Es veu molts anys de president?
Puc dir que amb la gent amb qui estic treballant dia a dia hi estic molt bé; em fan les coses fàcils. Si m'hi veig gaire temps, no ho sé. L'experiència em diu que el futbol és molt volàtil. No és important que sigui president jo o no, sinó que el Girona funcioni bé, mantenint aquesta línia, durant molts anys.
És fàcil la conjunció entre el president i el president del consell d'administració?
I tant. Fàcil, comunicativa, normal. Sabem molt bé les nostres responsabilitats i funcions. Som persones adultes i ens respectem profundament. No hi ha cap problema, al contrari. És la normalitat més absoluta.
Els propietaris, no els veurem mai més?
Ells mantenen en un segon terme. El club ha funcionat bé, ells han delegat la responsabilitat del club, volen que funcioni així, i nosaltres també hi estem bé. Treballem molt bé.
Qui contacta amb ells?
S'hi fan reunions i contactes quan se'ls ha de passar la informació. En el funcionament diari del club, hi ha decisions que es consensuen i es prenen. Al cap i a la fi, ells són els propietaris. Nosaltres els presentem les propostes i entre tots prenem les decisions.
Hi parla el director general?
Depèn de quines decisions són. Potser sí que hi té més contacte ell, però la comunicació és entre tots.
Tenir Cárcel lligat fins al 2019 és una tranquil·litat?
Sempre hem cregut que en Quique és la persona idònia per comandar el projecte en l'àmbit esportiu. S'han de tenir els fonaments i les coses clares, i ell ho té tot clar. Estem entusiasmats amb el director esportiu, i crec que ell també aquí.
Machín té el llistó altíssim. Entendria que li arribés una oferta i preferís marxar?
En el futbol mai es pot negar res. Nosaltres, quan el renovem per tres anys, sabem el que pot passar en el futbol. Sempre pot anar millor i pitjor. Ell ho ha fet molt i molt bé els tres anys. Superar-se només vol dir fer un passet més que és pujar a primera. Però, com vam dir durant la primera volta, es valora sobretot com es treballa, com es fan les coses. I els resultats, és clar, parlen per si sols.
Li agrada el sistema de joc i el futbol que fa el Girona?
He jugat amb tots els sistemes, i amb tots es pot jugar. Depèn dels jugadors i de l'entrenador. Crec que aquesta temporada l'equip ha fet un pas important quant a joc. Amb incorporacions de jugadors de qualitat, ha jugat dominant el partit, jugant a camp contrari amb possessió de pilota. No hi ha gaires equips que siguin capaços de fer-ho a segona A. El Girona ho ha fet i ha pogut arribar fins a l'últim dia. Qualsevol sistema és bo. És qüestió de qui el dirigeix i de les ordres que dóna.
Veurem aviat la ciutat esportiva?
Entenc que és un tema important des del primer dia que vam arribar. Encara no hem donat la resposta definitiva, però s'està treballant i la idea és poder-ho dur a terme. Quan estigui tot preparat, ho donarem a conèixer. A vegades les coses no van tan de pressa com penses, però la idea és la mateixa que sempre hem defensat. És una de les pedres angulars del futur del Girona.
De qui depèn?
Hi ha diverses possibilitats, i en el moment que hi hagi algun acord s'informarà.
Estan d'acord amb la implicació de l'Ajuntament amb al club?
La veritat és que amb l'Ajuntament tenim bona sintonia i bona comunicació. Sempre parlem i demanem que col·labori tant com pugui. I estem contents. Sempre ens han demostrat el seu suport. Hem d'intentar que entre tots les coses que tenim en comú cada dia funcionin millor.
Estant a la LFP, es fa més difícil demanar-los diners?
Sí, però hi ha l'estadi, que és de l'Ajuntament, i els pertoca a ells fer-ne el manteniment. Passen els anys i l'hem d'anar cuidant perquè no es quedi enrere i per poder oferir més comoditat als nostres abonats.
L'acte del 85è aniversari és la demostració de la força del projecte?
L'acte tenia l'objectiu d'unir el Girona amb els exjugadors, exentrenadors i expresidents de l'entitat. Va venir una representació molt important, tot i que no hi havia lloc per a tothom i vam convidar sobretot protagonistes al camp. Crèiem que s'havien de tornar a sentir respectats i agraïts pel club, que els ho devia.
Hi volen potenciar el lligam?
Una celebració així no la farem cada any, però s'estan fent trobades amb exjugadors i amb grups que es reuneixen periòdicament. S'està molt més a prop d'ells. El contacte no ha estat només per la festa de celebració. Des del primer moment ens hem mostrat oberts a parlar-hi, perquè són protagonistes i actius del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)