Girona

Cinquena pujada seguida

Els carnets. El Girona s'ha anat posant al dia pel que fa al preu dels nous abonaments després d'haver-los rebentat el curs 2011/12 amb una rebaixa impròpia de la categoria

Per cinquè any consecutiu, fer-se abonat del Girona per primera vegada surt més car que la temporada precedent. Com si es tractés d'una revisió cadastral, la pujada anual dels carnets és el denominador comú. És clar que el punt de partida va ser la temporada 2011/12, quan el preu dels abonaments a Girona per veure partits de la Lliga de Futbol Professional estava absolutament fora de mercat, i no pas per excés, sinó per defecte: Josep Delgado els va fixar per sota terra. Era més barat un carnet de gol a Montilivi per veure futbol de segona A (70 euros l'any: poc més de 3 euros per partit) que no pas ser soci d'alguns equips, fins i tot de territorial.

“Creiem que la persona que només està disposada a veure futbol quan és gratuït és que potser no li hem explicat bé el que volem. Si vols veure futbol has de pagar, i aquí n'hem vist de molt bo”, va reflexionar el director general del club, Ignasi Mas-Bagà. El nou abonat –no pas el que renova el vincle amb el club– pagarà un 13'8% més per un carnet de gol que la temporada passada i un 7,5% més si el vol de preferent. El preu del seient de tribuna per als nouvinguts no experimenta cap alteració (530 euros).

“Fer-te abonat és una ajuda per al club. I tenir una massa social potent ens reforça com a entitat”, va afegir-hi Mas-Bagà, que va animar els seguidors que no són abonats a treure's el carnet. “A banda de ser més barat, a l'abonat l'hem tingut sempre en consideració”, va afirmar.

Una muntanya russa

Quan el Girona va pujar a segona A, una de les grans campanyes del club que aleshores presidia Josep Gusó va ser posar el carnet de gol a 100 euros. La novetat del futbol professional i uns preus absolutament assumibles van fer que es disparés la demanda, i la massa social del Girona (quatre gats, a segona B) es va multiplicar per més de deu. Aquests 100 euros es van mantenir la temporada 2009/10, però el preu ja mai no ha estat el mateix: 125, 70 (després d'una rebaixa del 44%), 80, 110 (després d'una puja del 37,5%), 130, 145 i 165 euros, que serà el que valdrà veure els partits des del gol el curs vinent.

El mateix va passar amb els carnets de preferent: la baixada més bèstia va ser de gairebé un 49% (de 195 euros a 100) i la pujada més sensible, d'un 34,8 dos anys després (de 115 a 155 euros). I amb els seients de tribuna, tres quartes parts del mateix. La pujada és brutal comparant els preus del curs 2016/17 en relació amb els del 2011/12: en cinc anys, el carnet de gol s'ha encarit un 135%; el de preferent, un 115%, i el de tribuna, un 76%.

Les entrades

També hi va haver autèntics excessos en l'etapa de Delgado pel que fa a l'accés a Montilivi. La filosofia d'aleshores era: a l'aficionat li agrada el futbol, però el que no li agrada és pagar. Entre les temporades 2010/11 i 2013/14, a les taquilles no hi entrava un sol bitllet de curs legal, sinó cartrons o fotocòpies de vals bescanviables per entrades. El paradigma va ser un Girona-Granada (el club no només va facilitar l'accés al camp, sinó desplaçament en autocars des de diverses comarques).

MUNTANYA RUSSA

En nou anys a 2a A, el carnet de gol ha oscil·lat entre els 70 i els 165 euros, i el de tribuna, entre els 300 i els 530

FUTBOL DEVALUAT

L'abonament més barat va ser el de la temporada 2011/12, amb rebaixes d'entre un 37,5% i un 48,8%

LA FILOSOFIA

“El futbol s'ha de pagar, però hem tingut l'abonat sempre en consideració”, diu Ignasi Mas-Bagà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)