Nàstic

Futbol

Segona divisió A

El repte complicat de l'última perla camerunesa

Nàstic. Djetei, un dels pocs integrants de la selecció del Camerun que no havia sortit del país, s'ha de fer un lloc en la posició amb més competència de l'equip grana: l'eix de la defensa

Els fitxatges del Nàstic per a la nova temporada són, sobretot, joves i del mercat internacional. És el cas de Mohammed Djetei, central de 21 anys provinent de l'Union Douala del Camerun. Malgrat la seva joventut i el fet de no haver sortit fins ara de la lliga del seu país, ja s'ha consolidat a la selecció camerunesa. De fet, era un dels pocs integrants del combinat africà que no jugava en una lliga europea fins que el Nàstic es va avançar a altres equips que el tenien controlat –el Tolosa, el Montpeller i l'Anderlecht entre d'altres– i li va fer un contracte de quatre temporades. Tal com passa amb Kakabadze, Rharsalla i Maloku, la joventut, l'idioma i el fet de provenir d'una altra lliga faran que l'adaptació de Djetei no sigui fàcil. A més, el camerunès té un altre handicap important, ja que s'ha de fer un lloc en la demarcació amb més competència, ara com ara, en la plantilla grana: l'eix de la defensa.

Djetei, que va arribar a Tarragona quan ja feia uns dies que la resta de l'equip havia començat la pretemporada, però que ja va debutar amb la samarreta grana en l'amistós de dissabte contra la Pobla, té ara mateix al davant Xavi Molina i Daisuke Suzuki, els dos futbolistes que van acabar la temporada passada com a titulars, i amb bona nota. Són el català i el japonès, per tant, els que parteixen amb avantatge per començar la temporada jugant des de l'inici. A més, l'experimentat Iago Bouzón és un futbolista que sempre ha tingut la confiança absoluta de Vicente Moreno, que el té molt ben valorat. Pablo Marí, per la seva banda, va ser una peça clau de l'ascens a segona B, però la temporada passada no va tenir la continuïtat esperada. Encara jove (22 anys), el valencià està motivat per reivindicar-se i demostrar que consolida la projecció apuntada les últimes temporades. Per a la posició de central encara hi ha una altra alternativa, la de Manolo Martínez. El futbolista alacantí, però, és vist per Vicente Moreno més com un mig centre. De totes maneres, la importància que es dóna a Manolo Martínez és, sobretot, el pes que té dins del vestidor i no tant el rendiment que pugui donar al camp.

Djetei, per tant, no ho tindrà fàcil per tenir continuïtat aquesta temporada. De totes maneres, no ha de tenir pressa, ja que el Nàstic el veu, sobretot, com una aposta de futur, ja sigui per jugar al club grana o per aconseguir un bon traspàs.

DOS MÉS

Iago Bouzón té la confiança total de Moreno, mentre que Pablo Marí es vol reivindicar
Molina i Suzuki, que van acabar el curs passat com a titulars, surten amb avantatge

Continuen les presentacions per fer ciutat

Després de presentar fa unes dies José Carlos, Kakabadze, Zahibo i Madinda a la rambla Nova, el Nàstic continua acostant els fitxatges de l'estiu a la ciutat i als aficionats i ahir al vespre va fer la presentació oficial del central camerunès Mohammed Djetei (a l'esquerra), de l'extrem hispanomarroquí Moha Rharsalla (al centre) i del mitjapunta croat Elvir Maloku (a la dreta) a Sant Pere i Sant Pau, concretament a la seu de la Penya Nastikers, situada al local de la colla castellera del barri. Els tres futbolistes, que van lluir la segona samarreta per tal de donar-la a conèixer entre els seguidors, estan molt il·lusionats davant la possibilitat que els ha ofert el Nàstic de fer el salt, encara joves, al futbol professional espanyol i tenen ambició i ganes de progressar.

El mateix handicap que Lévy Madinda

Mohammed Djetei acostuma a formar part, últimament, de les convocatòries de la selecció camerunesa, de manera que el més normal és que participi en la propera edició de la copa d'Àfrica, que tindrà lloc a Gabon entre el gener i el febrer de l'any que ve. Així, Djetei es perdria uns quants partits a l'inici de la segona volta, igual que Ondoa, que probablement també anirà al torneig amb el Camerun, i que Madinda, que hi participarà defensant els colors del país organitzador. Tenint en compte que la plantilla grana és llarga, sobretot en defensa i al mig, en principi no caldran reforços d'hivern per substituir-los.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)