Girona

Amb força marge de creixement

El Girona perd contra un equip de jugadors molt joves carregats de talent

Longo va debutar marcant el 0-1 i Sandaza s'hi va afegir de penal

El City va transformar un 1-2 en el 3-2 en quatre minuts d'una segona part més espessa, sense cap xut a porteria dels gironins

El primer amistós del Girona 2016/17 va acabar amb derrota. En un partit sense públic –res a veure amb l'ambient que hi haurà dissabte al camp del Blackburn Rovers– a la ciutat esportiva on es va instal·lar diumenge, l'equip de Pablo Machín va perdre contra un equip de joves del Manchester City (3-2). L'estrena no va ser contra el primer filial, l'EDS, tal com s'havia programat inicialment, sinó que la majoria de jugadors eren de l'equip sub-19. Joves, això sí, amb molt de nivell i arribats al club anglès d'arreu d'Europa, com l'exjugador del Màlaga Brahim, un mitjapunta amb molta projecció que va oferir detalls de la seva qualitat, i el lateral manresà Erik Sarmiento, fitxat de l'Espanyol. Als gironins, que havien acumulat molta càrrega de treball durant els primers dies de l'estada, els va faltar frescor, contra un rival amb més rodatge i amb jugadors de molta qualitat. És tot just la primera prova d'un equip que encara té tres setmanes i mitja abans de l'estrena en la lliga i molt marge encara per créixer i millorar. Fidel al 3-5-2, Pablo Machín va començar jugant amb Sandaza i Longo a la punta d'atac. La primera ocasió va ser, però, d'un defensa, el debutant Juanpe, amb un cop de cap a la sortida d'un córner (12'). En només un minut, Sandaza ho va provar dues vegades, amb un cop de cap i un xut sec. Dos dels destacats, el migcampista Portu –amb bones arrencades cap a l'àrea– i el carriler Sergi Álamo, encara juvenil, es van associar en una bona acció que va acabar amb un xut de Longo rebutjat amb l'espatlla pel porter local (21'). El 0-1 va arribar en un córner servit per Borja García. Samuele Longo, al pal curt, es va anticipar a la defensa i va batre Haug de cap (29'). L'italià va mirar d'aprofitar poc després el rebuig d'un xut de Sandaza, però no se'n va sortir. El City intentava fer circular la pilota i va trobar algunes bones circulacions per les bandes. Des de la dreta, va arribar l'1-1, rematat per Nmecha a la línia de gol (37'). El Girona es va tornar a avançar gràcies a un penal comès sobre Sergi Álamo que Sandaza va transformar (43'). I encara abans del descans, Bounou va fer una molt bona estirada per evitar el gol de Brahim en un xut de falta directa. Machín va fer deu canvis al descans –només s'hi va mantenir Javi Álamo, amb Cifu sense equipar per molèsties–, amb el trio gironí al mig del camp i Felipe i Cristian Herrera en atac. A l'eix de la defensa, Alcalá va ocupar el costat dret; Kiko Olivas, l'esquerre, i Vivi va jugar al mig. En ben poca estona, els anglesos van capgirar el marcador. Primer, amb un golàs des de fora de l'àrea de Paolo Fernandes, fitxat pel City del Saragossa (53'). Quatre minuts més tard, l'àrbitre va assenyalar penal de René a Nmecha, que va fer el seu segon gol.
Felipe i Cristian al carril
La substitució de Javi Álamo pel davanter Manel va provocar que Aday canviés de costat, de l'esquerra a la dreta. I qui va ocupar el carril esquerre va ser Felipe Sanchón. Més tard, el va rellevar un altre davanter, Cristian Herrera. El carril esquerre és la posició que més coixa té el Girona, i els problemes físics de Sebas Coris i Cifu, que no es van ni equipar, van limitar encara més Pablo Machín. La resposta de Sergi Álamo, això sí, va ser positiva. El Girona no va trobar la manera d'entrar en el partit durant tota la segona meitat, de clar domini dels locals. De fet, els blanc-i-vermells ni tan sols van xutar a porteria. I, de joc amb arribades, també en van generar poquíssim. En la recta final, el City fins i tot hauria pogut marcar el quart gol, però primer Pere Pons va tallar un contraatac perillós, i després Diallo, des de dins l'àrea, va enviar un xut als núvols.

M. CITY EDS3
GIRONA2

MANCHESTER CITY EDS: Kjetil Haug, Callum Bullock, Shay Facey, Ash Kigbu, Erik Sarmiento, Marcus Wood, Buckley-Ricketts, Rodney Kongolo, Lukas Nmecha, Brahim Díaz i Aaron Nemane. (Oliver, Daniel Grimshaw, Duhaney, Jacob Davenport, Sadou Diallo, Will Patching, Paolo Fernandes, Dilrosun,Zackarias Faour). GIRONA: Bounou; Jonas Ramalho, Richy, Juanpe; Javi Álamo, Sergi Álamo; Rubén Alcaraz, Portu, Borja García; Fran Sandaza i Longo. Segona part: René; Alcalá, Vivi, Kiko Olivas; Javi Álamo (Manel, 64'), Aday; Pere Pons, Eloi Amagat, Àlex Granell; Felipe Sanchón i Cristian Herrera. GOLS: 0-1 (29') Longo. 1-1 (37') Lukas Nmecha. 1-2 (43') Sandaza, de penal. 2-2 (53') Paolo Fernandes. 3-2 (57') Nmecha, de penal. ÀRBITRE: Chris Kavanagh.