2a divisió FEF

futbol

2a divisió B

El club dels invictes

Bona arrencada. Encara queden set equips que no han perdut en el grup tercer, entre els quals hi ha tres catalans que han signat un inici de lliga prometedor: el Cornellà, el Badalona i l'Hospi

Han passat quatre jornades, i entre els 80 equips que formen la segona divisió B, n'hi ha disset que encara no han perdut. El grup que n'acapara més, concretament set, és el tercer. I tres d'aquests equips són catalans. El Cornellà, el Badalona i l'Hospi han viscut un primer mes de competició dolç, no han hagut de lamentar cap derrota i són a la zona privilegiada. Entre els equips d'aquí, això sí, cal destacar sobretot el paper del Barça B, que és segon amb 9 punts. Malauradament, el filial blaugrana va perdre la condició d'invicte a Alcoi.

El Cornellà, de nou a dalt

L'equip sorpresa la temporada passada va ser el Cornellà, que va estar a punt de jugar el play-off. Amb aquell record i el mateix bloc, el conjunt verd ha començat amb ganes de tornar a fer parlar. “Estem contents, hem començat molt bé en la lliga i la copa tot i la càrrega de partits”, explica el migcampista Pep Caballé, que detalla la clau de la bona arrencada: “Mantenim l'estil de l'any passat, el mister ha retocat un parell de coses de la plantilla, i les ha retocat bé, i tot això ajuda molt.” És per aquesta raó, i per les bones sensacions, que des de la plantilla hi ha fam: “Estem il·lusionats i mirarem de repetir el que vam aconseguir l'any passat, sense pressió i des de la humilitat, perquè hi ha equips amb molts més recursos, i és molt difícil.”

El Badalona, ambiciós

Després de fer un bloc nou amb fitxatges de renom, el Badalona ha respost amb resultats. La plantilla, tal com explica Aleix Coch, és conscient que “s'ha configurat un projecte ambiciós, amb un equip compensat i competitiu, coincidint amb la inauguració de l'estadi”, i sap que l'exigència ha pujat. Els resultats acompanyen, però tampoc no es vol fer volar coloms. El capità, Fran Grima, reclama prudència: “Som ambiciosos i volem estar al més amunt possible, però tampoc crec que haguem de parlar de play-off. Nosaltres mantenim la cautela, que en el grup hi ha equips molt forts i mana la igualtat.” D'altra banda, respecte del canvi que hi haurà amb l'estrena del nou estadi, Coch i Grima coincideixen que l'equip no se'n ressentirà: “Ja vam demostrar al camp de l'Espanyol B que competim molt bé en superfícies més grans.”

L'Hospi, el més humil

La sorpresa més gran, després d'un estiu mogut institucionalment, és la de l'Hospi. Els riberencs han sumat 7 punts de 9 –tenen pendent el partit contra el Lleida– i han exhibit una solidesa impròpia d'un bloc renovat a fons. “No esperàvem començar així, sobretot veient com estàvem en l'inici de la pretemporada, però al final s'ha fet un bloc molt complet i equilibrat i estem sent fiables”, diu un dels pocs que segueixen del curs passat, el porter Víctor Ibáñez, que és ambiciós: “No ens hem de posar cap pressió, però si seguim així podrem mirar més a la part alta que a la baixa.” D'altra banda, respecte del tècnic, el jove debutant Ismael García (28 anys), Ibáñez ho té clar: “Té molta personalitat, es pren l'edat amb humor i és molt metòdic; estem amb ell a morir.”

EBRE
1r classificat
10 punts
El conjunt aragonès no té renom, però amb un bloc equilibrat i de qualitat, ha estat la gran sorpresa i ara és líder.
VALÈNCIA B
3r classificat
8 punts
El filial valencianista, comandat per Aridai Cabrera, va començar com una moto, amb dues victòries. Ara ha encadenat dos empats.
CORNELLÀ
4t classificat
8 punts
Tot i el desgast físic de la copa, els de Jordi Roger, fidels al seu estil i caràcter, han iniciat el curs exhibint solvència.
ALCOIÀ
5è classificat
8 punts
El conjunt de Toni Seligrat ha respost a les expectatives i ja és a la zona de privilegi.
ATL. BALEARS
6è classificat
8 punts
Els mallorquins van començar amb dos triomfs i, tot i perdre pistonada amb dos empats, es mantenen a dalt, invictes.
BADALONA
7è classificat
8 punts
Tot i formar un bloc gairebé nou, Manolo González ha incorporat gent de qualitat i els resultats no han trigat a arribar.
L'HOSPITALET
8è classificat
7 punts
Grata sorpresa la de l'equip riberenc, que ha fet un conjunt nou sense gaires recursos i ha exhibit solidesa.

ELS PROTAGONISTES

Estem contents amb l'inici i esperem anar a més, ja que s'ha fet un conjunt molt equilibrat
Víctor Ibáñez
PORTER DE L'HOSPITALET
S'ha fet un projecte ambiciós, però tenim cautela, que hi ha molt bons equips i la 2a B és igualada
Fran Grima
DEFENSA DEL BADALONA
Mantenim el bloc i la idea, i això ajuda. Mirarem de ser a dalt, amb humilitat i sense pressió
Pep Caballé
MIGCAMPISTA DEL CORNELLÀ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)