Reus

El camí continua

Reus. L'equip roig-i-negre rep el Tenerife amb l'objectiu de mantenir la personalitat, que no es va trencar a Montilivi malgrat la primera derrota i que li ha permès ser l'equip revelació

La primera derrota de la temporada havia d'arribar tard o d'hora i no ha de suposar cap canvi en el camí del Reus en el debut a segona A. Va perdre a Montilivi en un partit en què va oferir la seva imatge habitual: sòlid en defensa malgrat el gol encaixat i amb personalitat en atac, tot i que no va poder superar el Girona (1-0). I, per sobre de tot, va competir adequadament, un fet destacat pel tècnic, Natxo González, després del partit. Avui, en la visita del Tenerife al municipal, el Reus mirarà de mantenir la identitat que ha mostrat fins ara, que li ha permès situar-se entre els sis primers i convertir-se en la revelació de l'inici de temporada. De moment, tots els punts que es puguin acumular seran molt benvinguts en la lluita dels roig-i-negres per la permanència, objectiu primordial de l'equip de Natxo González fins que no es demostri el contrari. O el que és el mateix, fins que no assoleixi els 50 punts.

El Tenerife no acaba d'arrencar en l'inici de temporada. Ha guanyat fins ara dos partits, en les jornades 4 i 5, però en els tres últims no ha aconseguit cap victòria, amb empats sense gols a casa contra el Mallorca i el Getafe i derrota a Miranda de Ebro. L'equip canari està trobant a faltar gol: n'ha fet sis en vuit partits. No es pot dir que el Reus vagi molt millor en atac, ja que només ha marcat un gol més que els canaris malgrat que els separen nou posicions. És l'única taca de l'equip roig-i-negre, que Natxo González intenta pal·liar fent canvis en atac, treballant la pilota aturada i donant importància als futbolistes de refresc que surten en la primera meitat. Avui podria tornar a l'onze inicial que sol utilitzar en els partits de casa, amb Jorge Díaz, Miramón i Fran Carbia en la segona línia d'atac, i Edgar Hernández en punta. Per darrere, l'equip funciona, de manera que el més probable és que doni continuïtat al porter, a la defensa i al doble pivot del mig del camp, que és la base de l'equip revelació.

Som dos equips valents que busquem l'àrea rival. Qui cometi menys errades ho tindrà millor per vèncer
Pep Lluís Martí
entrenador del tenerife
Vam treure coses positives de l'última derrota i rebre ara el Tenerife és un repte, a veure com responem
Natxo González
ENTRENADOR DEL REUS

Quan els camins dels dos equips es van trobar

Tot i que el Tenerife gairebé sempre ha estat en categories superiors a les del Reus, els dos equips van coincidir en la lliga, en el mateix grup de segona B, la temporada 1982/83. En els únics precedents oficials, el Tenerife va guanyar clarament els dos enfrontaments (2-5 a Reus i 4-1 a Tenerife) en una campanya que va suposar l'ascens a segona A dels canaris, que van iniciar la seva època daurada, amb unes quantes temporades a primera, sobretot als anys noranta. Per al Reus, en canvi, aquella temporada va suposar cloure la primera etapa del club a segona B, que només va durar dos anys. Després l'equip roig-i-negre va iniciar una època complicada, amb temporades a preferent i primera catalana, que es va acabar amb el retorn a segona B del 2003.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)