La inèrcia guanyadora

Mas executa. L'Olot supera el Palamós gràcies a les dianes de Marc Mas i Uri Santos a les acaballes. El matx va ser igualat i amb arribades per als dos equips, sobretot en la primera part

palamós 0 olot 2

PALAMÓS:Aleix Manzano, Sergi García (Biel Gasca, 83'), Oriol Ayala, Barrera, Subi, Cornellà, Serramitja, Moha (Iván García, 62'), Agi (Pimentel, 80'), Jaume Duran i Aleix Feixas. OLOT:Ginard, Blázquez, Lluc Banús, Escudero, Micaló, Hèctor Simón, Èric Vilanova, Kike Sánchez (Roger Vidal, 58'), Dembo (Alfredo, 88'), Marc Mas i Sergio Álvarez (Uri Santos, 72'). GOLS:0-1 (75') Marc Mas. 0-2 (93') Uri Santos. ÀRBITRE:Bertomeu García.T.G.:als locals Sergio García (43'), Pimentel (86') i Oriol Ayala (90').T.V.:cap. PÚBLIC:Uns 600 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

L'Olot es va endur els tres punts cap a la Garrotxa en el duel gironí contra el Palamós (0-2). L'enfrontament, igualat i amb ocasions per als dos conjunts, no es va decantar fins a l'últim quart d'hora, en què un decisiu Uri Santos va assistir en el primer gol Marc Mas i va rematar en la segona i definitiva diana, ja en l'afegit.

En els primers compassos de partit, els dos entrenadors van deixar clares les seves intencions. Si bé l'Olot intentava mantenir el control del joc a través de la pilota i a còpia d'atacar el contrari, gràcies a homes de banda molt profunds com Kike Sánchez per la dreta i Dembo per l'esquerra, a més de l'ajuda de Sergio Álvarez, que s'oferia als companys per rebre d'esquenes, el Palamós tenia clar que l'ordre defensiu era el camí més factible per sumar algun punt contra un dels millors equips de la categoria. L'equip dirigit per Ramon Calderé va disposar de les primeres arribades amb cert perill a l'àrea rival. En el 4' un xut de primeres de Dembo, després d'un refús, va fer lluir-se Aleix Manzano, igual que Micaló, que va rematar amb el cap una centrada d'Hèctor Simón (10').

La sensació de perill que generaven els garrotxins era evident, tot i que el Palamós intentava controlar la situació amb ordre i molt treball solidari. De fet, fins i tot va disposar d'alguna arribada a través d'Agi, que després d'una pèrdua en la construcció del joc olotí es va plantar davant Ginard, que va refusar a córner el xut creuat –abans l'Olot, en una bona jugada assajada, executada entre Hèctor Simón i Marc Mas, va tenir el gol ben a prop (20').

Ocasions per a tots dos

La intensitat dels equips, així com l'ambient, va refredar-se considerablement. Abans del descans però, van arribar les millors ocasions d'uns i altres. En el 40' una centrada de Sergio García, que havia doblat Agi, va acabar a les botes de Moha al segon pal, però el seu xut va tocar amb Blázquez, que va enviar la pilota a córner. El mateix servei de cantonada va propiciar la millor ocasió palamosina amb una doble rematada, la primera amb el cap d'Oriol Ayala i una altra de Moha, que entre Ginard i la defensa van treure de sobre la línia de gol. Abans del descans, l'Olot també va disposar de la millor arribada. Quan semblava que pitjor estava l'equip de la Garrotxa, Kike va fer una centrada que Mas va rematar des del punt de penal. Manzano, però, va fer aixecar de la cadira els aficionats dels dos equips amb una aturada magistral a peu canviat.

En la segona meitat, a mesura que passaven els minuts els dos equips assumien menys riscos. El control de la pilota era de l'Olot, que tot i això, no aconseguia concretar cap arribada amb perill. Només alguna centrada o algun xut de lluny inquietaven els porters, espectadors d'un joc cada vegada amb més lluita al mig del camp. No va ser fins al 75' que un futbolista que havia sortit des de la banqueta, Uri Santos, es va inventar una gran jugada dins l'àrea. El garrotxí va rebre l'esfèrica, va retallar el seu marcador i amb la punta de la bota va xutar. Aleix va refusar la pilota i el mateix Uri la va cedir a Marc Mas, que no va perdonar.

En els darrers minuts de l'enfrontament el Palamós va intentar-ho tot però li van faltar idees. Tot i això, Barrera va pentinar una falta executada per Cornellà (83') que va fer lluir-se Ginard. Pimentel, amb un xut des de la frontal va tornar a fer treballar el balear en el 87', en la que va ser la darrera arribada del conjunt local. I és que, després d'una pèrdua en defensa, l'Olot encara va fer la sentència, aquesta vegada amb Uri com a executor d'una centrada d'Hèctor Simón (93').

Encadenem dues derrotes molt dures. Competir fins al final contra rivals de nivell és bo, però denota que ens falta alguna cosa, és així
Tots els jugadors han fet la seva feina. Teníem calculades les tasques de tots i amb Uri buscàvem recollir els fruits de la feina d'altres
Que tothom toqui de peus a terra. En el món del futbol n'he vist de tots colors i no em fio de ningú
Ramon Calderé
entrenador de l'Olot
Hem disposat de moltes arribades. Era vital puntuar per seguir en la bona línia de sumar
Joan Mármol
entrenador del palamós

El Palamós perd el primer partit com a local

El Palamós va perdre contra l'Olot el primer partit a casa. L'equip de Joan Mármol havia perdut tres enfrontaments de lliga fins ara, tots com a visitant –a Terrassa (4-0), a Granollers (6-2) i a Vilafranca (3-2)–. Els palamosins van encadenar, a més, la segona ensopegada però tot i això mantindran una setmana més la quarta posició de la taula. Si bé el Palamós va trencar una ratxa positiva a casa, l'Olot va mantenir la seva. El conjunt dirigit per Calderé va encadenar la sisena victòria, amb què iguala el rècord que el Peralada va establir en les sis primeres jornades del campionat. Els olotins segueixen segons, rere els xampanyers, això sí, tant els empordanesos, a quinze punts, com els garrotxins, a catorze, amplien l'avantatge respecte al cinquè, l'Ascó.