Girona

Identitat consolidada

El Girona ha anat progressant gràcies a una solvència defensiva accentuada des de fa setmanes

La sagnia de gols s'ha tallat en sec i l'equip ha guanyat seguretat i convicció fins a enfilar-se més amunt que mai

Onze equips sense veure porteria i disset gols acumulats entre els onze partits, i això que l'Osca en va marcar quatre. Són dades de la 14a jornada de lliga a segona A, una competició amb la classificació tan condensada que hi ha només tres punts entre la zona de descens directe i el catorzè, o cinc entre la de play-off i la de descens a segona B. En un context de tanta igualtat, el Girona s'ha sabut anar enfilant fins a tancar el primer terç de lliga més amunt que mai, en el tercer lloc, que no havia ocupat no només aquesta temporada sinó tampoc en tota l'anterior. El conjunt de Pablo Machín ha corregit la dinàmica irregular de les primeres jornades i ha anat creixent a partir d'una de les millors armes que ha exhibit sempre que ha lluitat tan amunt. La solidesa defensiva, que per alguna raó estranya havia desaparegut de manera alarmant en les primeres versions de la lliga, s'ha recuperat de manera radical des que l'equip, per fi, va ser capaç de posar el primer zero a la porteria, ja en la setena jornada.

De ser l'equip més golejat, amb onze gols rebuts en els sis primers partits, el conjunt blanc-i-vermell ha passat a deixar els rivals molt secs. Dels vuit últims que s'hi han enfrontat, només dos han estat capaços de batre'l, i una sola vegada: el Rayo, això sí, en va fer prou per assegurar els tres punts (1-0), i el Tenerife en va fer volar dos de Montilivi (1-1). Ni el Getafe, ni el Reus, ni el Cadis ni l'Oviedo –aquests quatre, de manera consecutiva–, ni el Numància ni diumenge l'UCAM van poder celebrar cap gol contra el Girona.

Amb canvis i limitacions

La millor notícia per al Girona és que l'engranatge funciona. Hi ha jugadors fixos que han assolit un nivell molt alt, com Pedro Alcalá a l'eix de la defensa i Pere Pons en la contenció al mig del camp, però la consistència s'ha consolidat enmig d'un grapat de retocs per contratemps diversos. La plaga de lesions va minvar especialment el centre defensiu, fins al punt que Rubén Alcaraz va completar dos partits com a central esquerrà, posició que no havia ocupat mai. A Múrcia, Pablo Marí va tenir la seva primera oportunitat, després de mesos d'espera, i també se'n va sortir amb diligència. Tampoc ha condicionat en negatiu, de cap manera, la marxa de Bounou amb la seva selecció. René, que fins ara s'ha hagut de conformar a cobrir els buits del marroquí, ja va deixar la porteria a zero al Carranza, i diumenge hi va tornar a La Condomina, on va estar molt fi per resoldre amb eficiència la feina que va tenir.

Amb la solvència defensiva consolidada, un element primordial del manual de Pablo Machín, el Girona ha anat guanyant seguretat, confiança i convicció. La facilitat per deixar la porteria pròpia a zero ha permès relativitzar mancances com el fet que els davanters encadenessin set jornades sense veure porteria, fins que Longo va marcar el seu cinquè gol del curs a Múrcia. El segon triomf per la mínima de la temporada va situar els blanc-i-vermells en zona d'ascens directe a primera just quan es tanca el primer terç de campionat.

Tercer i en ascens

El tercer lloc que ocupa el Girona és la millor classificació de la temporada si descomptem la segona jornada, en què les posicions eren molt anecdòtiques i amb empats de mal resoldre entre equips. En tot el curs anterior, el Girona tampoc va arribar mai al tercer lloc. De fet, va acabar la lliga regular enfilat fins al quart lloc, que no havia ocupat en tota la competició. Ara, el tercer lloc deixa els gironins en zona d'ascens directe, perquè just per sobre hi tenen el Sevilla Atlético, que no pot pujar. És la 35a vegada que els blanc-i-vermells ocupen zona d'ascens a primera des que es van instal·lar a segona A, de les quals més de la meitat són del curs 2014/15.

Hi ha encara molt camí per recórrer, i el risc de caure molts llocs de cop en la classificació per un mal resultat hi és, però el Girona comença a tenir posats els fonaments per aspirar a tot. “Estem contents i satisfets amb la implicació i el rendiment de tothom, però això acaba de començar i queda molt”, explicava ahir el president del Girona. “L'equip ha anat creixent i creiem que encara ho pot fer més”, hi va afegir Delfí Geli, que espera que la bona dinàmica ajudi a augmentar la presència d'aficionats a Montilivi. “L'assistència a l'estadi va creixent a poc a poc, i esperem que la trajectòria faci que la gent s'animi i vingui per donar un impuls, que serà necessari en molts partits.”

2008/09 (*)
2 vegades
Jornada 2
1r (6 punts) Jornada 3
2n (7 punts)
2009/10 (*)
0 vegades
2010/11
0 vegades
2011/12
0 vegades
2012/13
9 vegades
Jornada 13
2n (27 punts)
Jornada 14
2n (30 punts)
Jornada 18
2n (36 punts)
Jornada 19
2n (37 punts)
Jornada 21
2n (38 punts)
Jornada 34
2n (60 punts)
Jornada 35
2n (63 punts)
Jornada 37
2n (67 punts)
Jornada 38
2n (67 punts)
2013/14
2 vegades
Jornada 2
1r (6 punts) Jornada 3
2n (7 punts)
2014/15
20 vegades
Jornada 3
1r (9 punts)
Jornada 4
2n (10 punts) Jornada 7
2n (14 punts)
Jornada 8
1r (17 punts)
Jornada 9
1r (20 punts)
Jornada 10
1r (23 punts)
Jornada 11
2n (23 punts)
Jornada 13
2n (26 punts)
Jornada 14
2n (29 punts)
Jornada 15
2n (30 punts)
Jornada 23
2n (44 punts)
Jornada 24
2n (47 punts)
Jornada 32
2n (59 punts)
Jornada 35
2n (65 punts)
Jornada 36
2n (68 punts)
Jornada 37
2n (71 punts)
Jornada 38
2n (72 punts)
Jornada 39
2n (75 punts)
Jornada 40
2n (78 punts)
Jornada 41
2n (81 punts)
2015/16
0 vegades
2016/17
2 (**) vegades
Jornada 2 (**)
2n (4 punts) Jornada 14 (***)
3r (21 punts)
(*)
Els tres primers ocupaven zona d'ascens directe. No hi havia ‘play-off'.
(**)
Empatat a punts i a gols (6 a favor i 4 en contra) amb el Saragossa.
(***)
Malgrat ser tercer, ocupa zona d'ascens directe perquè el Sevilla Atlético (2n) no pot pujar perquè és un filial.
El tercer lloc d'ara és, més enllà de l'inici anecdòtic, el millor des del curs 2014/15

LA SAGNIA

11
gols rebuts
en els 6 primers partits. El Sevilla Atlético i l'Almeria n'hi van fer 3; el Valladolid, 2; i l'Elx, el Mallorca i el Mirandés, 1.

AMB SIS ‘ZEROS'

2
gols rebuts
els últims 8 partits: 1 del Rayo i 1 del Tenerife. Contra el Getafe, el Reus, el Cadis, l'Oviedo, el Numància i l'UCAM, cap.
És evident que amb el suport de l'afició hi ha un plus més de motivació i il·lusió. Tant de bo vingui més públic
Delfí Geli
PRESIDENT DEL GIRONA
La sensació és positiva, en una lliga molt competitiva. L'equip ha anat creixent i creiem que encara ho pot fer més. Queda molt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)