Territorial

futbol

2a catalana

Somiar no era gratis

El Catllar es recupera a poc a poc d'un projecte que va estar a punt de dur-lo a la desaparició

L'objectiu en els propers dos anys és eixugar el deute de 55.000 euros

Cuer ara del grup 6 de segona catalana, fa tot just dues temporades el Catllar va quedar a un sol punt de jugar la promoció d'ascens a tercera divisió. En aquest any i mig, el club d'aquesta petita localitat del Tarragonès ha viscut de tot: l'arribada d'un inversor extern amb la promesa de pujar a segona divisió A, el trasllat de l'equip a Montgat, una sola victòria i una sanció de tres punts per no haver-se presentat a un partit.

Per entendre la història, però, cal remuntar-se al juny del 2015, quan el Catllar, en una temporada històrica, va quedar a un pas de pujar a tercera divisió. Aleshores, el president Manel Piñeiro va rebre una trucada d'un suposat inversor que tenia la intenció d'entrar al club. “Vam fer una assemblea de socis i ens va presentar un projecte que tenia com a objectiu pujar l'equip a segona A. No portava cap tipus de document, però va posar d'exemple el Llagostera, que acabava de pujar a la divisió de plata i, al final, la majoria de socis hi van votar a favor”, explica Xavi Roch, actual president del Catllar. Des d'aquell moment, doncs, Manel Gallego es va convertir en el màxim mandatari de l'entitat i el Catllar va passar a formar part de l'entramat de la Fundació Hermes.

Esportivament, però, les coses mai van acabar de funcionar, i tot i una victòria en la jornada 2, l'equip es va plantar al mes de gener amb només cinc punts. I aleshores van començar els problemes i les situacions surrealistes. Durant la setmana, la plantilla va començar a entrenar-se a Montgat, al camp de l'Hermes, i contra el Reddis l'equip no es va presentar al partit per pressionar l'Ajuntament perquè pagués una subvenció. Al final el consistori va cedir amb la condició que Gallego presentés la seva dimissió i, amb una junta gestora amb la missió de convocar eleccions, l'equip va confirmar el descens a segona catalana.

Canvi d'estatuts

“El primer que vam fer quan vam arribar a la presidència va ser canviar els estatuts per blindar el club i no permetre a ningú ser president sense uns anys previs com a soci”, explica Xavi Roch, encarregat de dirigir la nau des d'aquest estiu. “Ara el principal objectiu és eixugar el deute de 55.000 euros que ens vam trobar; els propers dos anys els jugadors del primer equip no cobraran encara que això ens afecti esportivament”, admet el president, que ha vist com, efectivament, l'equip ho està pagant: és cuer amb cinc punts. El perill de desaparició, però, sembla que ja ha quedat enrere i el club es va recuperant a poc a poc d'un any per oblidar. “Per població i club, la segona catalana hauria de ser la nostra categoria, però primer cal arreglar el problema econòmic”, conclou Roch, que té clar que, a partir d'ara, “tots els projectes han de ser realistes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)