Territorial

futbol català

inspeccions d'hisenda

La Seguretat Social posa la lupa en el futbol tarragoní

Entitats humils. La delegació de l'ens estatal a Tarragona ha requerit documentació a almenys cinc clubs de la zona. Feia més de tres anys que no hi havia constància d'inspeccions

Després de més de tres anys sense constància d'investigacions de la Seguretat Social als clubs de futbol catalans, en l'últim mes n'hi ha hagut de noves. Han estat, això sí, focalitzades a la comarca del Tarragonès. N'hi ha constància d'almenys de cinc –al Torreforta, els Pallaresos, el Constantí, la Floresta i el Vila-seca–, que en les últimes setmanes han rebut requeriments perquè presentin documents i contractes a la Tresoreria de la Seguretat Social. Aquest cas, doncs, té poc a veure amb el de fa tres anys, quan diversos clubs de segona B i tercera de la demarcació de Barcelona van ser investigats i sancionats de manera retroactiva per irregularitats. Aquella actuació va posar en alerta tot l'esport de Catalunya. De fet, tal com va recordar ahir el secretari català de l'Esport, Gerard Figueras, en una entrevista a La Xarxa, hi havia pactada una treva per posar-ho tot en ordre: “Fa uns anys vam arribar a un acord per aturar les inspeccions d'ofici i donar temps als clubs per regularitzar les obligacions laborals i fiscals.”

El màxim dirigent de l'esport català, de fet, es va referir al buit de poder en el Consell Superior d'Esports espanyol com una possible causa d'aquest requeriment de documents: “Coincideix amb el període de transició entre la renúncia de l'antic secretari d'estat de l'esport i el nomenament del nou; no sé si és casualitat o no, però s'ha aprofitat aquesta transició per tornar-hi.” Figueras, tot i això, va remarcar que cal abordar la regularització amb paciència: “Hem d'ajudar els clubs, n'hi ha 18.000 que es regeixen pel voluntariat i els hem de donar eines i temps per fer les coses bé i no desconfiar-ne.”

Els clubs, sorpresos

La petició de documents feta per la Tresoreria de la Seguretat Social –un tràmit que no significa que després hi hagi d'haver cap multa– ha agafat de sorpresa aquests clubs, tal com ho explica el president del Torreforta, Luis Garcia, que està indignat: “Ens van demanar els contractes dels tècnics de formació, però no sé què busquen. Som un club humil que no mou gairebé calés, aquí fem una tasca social. Ningú no guanya diners, jo més aviat en perdo.” El directiu dels Pallaresos Jesús Fernández, per la seva banda, va remarcar que no els preocupa la situació: “Estem tranquils, ho tenim tot en regla. Des de la Seguretat Social ens han explicat que aquests requeriments són per portar un control.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)