2a divisió FEF

Vacances, amb asterisc

Activitat des del juliol. Tota la segona, la segona B i la tercera s'aturen durant almenys una setmana, en un període de descans on els experts recomanen que els jugadors continuïn exercitant-se

La gran majoria dels equips de la segona divisió, la segona B i la tercera ja han començat les vacances, que els mantindran sense entrenar-se, almenys, una setmana. Bona part dels equips s'aturaran durant vuit dies –molts tornen a començar el 28 de desembre– per primera vegada després de l'inici de la pretemporada, que va començar al llarg del mes de juliol. Ara, doncs, és un moment de recarregar les piles per afrontar la segona part de la temporada oferint el màxim rendiment possible.

“En aquest període continua l'entrenament però canvien les seves formes, mitjans, continguts i objectius.” Ho explica Sergio Dorado, preparador físic a primera divisió (Espanyol), segona A (Mallorca, Saragossa i Sabadell), segona B (Sabadell i l'Hospitalet) i tercera divisió (Sabadell). “S'acostuma a passar un planning amb tasques generals, de baixa intensitat i fàcils de fer. D'aquesta forma es manté el nivell físic adquirit i es prevenen lesions a la tornada”, explica l'actual preparador físic de l'AEK Larnaka (Xipre), que considera que és necessària la col·laboració del jugador: “La recomanació general és que controlin el pes i evitin els excessos. A la tornada, en pocs dies estaran de nou competint i no hi ha temps per perdre pes. El pes influeix molt en les lesions”, admet.

Descans psicològic

Per a molts jugadors les vacances de Nadal suposen tornar a casa a veure la família i desconnectar de la feina diària amb els entrenaments. “Als jugadors els va molt bé no només per descansar físicament sinó per un aspecte mental”, relata Sergio Dorado: “No hem d'oblidar que els jugadors són persones i que alguns són lluny de la gent a qui estimen. És un període molt important per recarregar piles.”

PLANIFICACIÓ

“S'acostuma a fer un ‘planning' amb tasques generals, fàcils de fer i de baixa intensitat”

CONTROL

“La recomanació general és que controlin el pes i evitin els excessos durant el Nadal”

FACTOR PSICOLÒGIC

“Als jugadors els va bé descansar en l'aspecte físic, però també en el mental”

Un clàssic de les banquetes en el futbol català

Sergio Dorado s'ha passat els últims quinze anys voltant per diferents banquetes del futbol català, però ara li toca un repte a l'estranger, a l'AEK Larnaka de Xipre: “Ho vaig valorar i vaig decidir aquest repte, que m'aportarà moltes coses. De moment, aquestes primeres setmanes estan sent d'adaptació, però he de reconèixer que estic molt content de tot el que m'he trobat”, relata el tècnic de l'Hospitalet de Llobregat, que combina aquesta tasca amb projectes personals. “Celebrem un campus aquestes dates amb la col·laboració de Josep Dólera, Raúl Muñoz i Alberto López, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 5 de gener, per a nens en col·laboració amb el CB Terlenka al Prat de Llobregat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)