Girona

Futbol

Segona divisió A

Sobrino, més a prop de caure

El davanter és al capdavant de la llista de candidats a apuntalar l'atac del Girona, que fa temps que treballa per repescar-lo

Haver quedat fora de la convocatòria de l'Alavés per al duel de copa d'avui a Riazor és un senyal que ho té magre a Vitòria

L'Alavés juga avui l'anada dels vuitens de final de copa al camp del Deportivo. Ho fa sense Rubén Sobrino, que sí que havia participat en l'anterior eliminatòria i que, sense oportunitats en la lliga, tenia l'expectativa de fer-se veure en la competició del KO. Mauricio Pellegrino, però, el va deixar fora de la convocatòria que va facilitar ahir. Un cop dur per al de Daimiel, que només ha jugat onze minuts en la lliga (a l'octubre) i un sol partit de titular, la tornada de copa contra el Nàstic amb un 0-3 en l'anada. Sense protagonisme ni en la copa és més fàcil que Sobrino es replantegi la idea de continuar a l'Alavés. I entre els equips que fan cua, el Girona ocupa una posició preferent. El club de Montilivi confia a convèncer l'exjugador del Madrid B perquè enceti durant aquest mercat d'hivern la seva segona etapa recent a Montilivi, com ja ha fet Pablo Maffeo i, més enrere, Ramalho, Sandaza i Cifu.

El Girona fa temps que persegueix el retorn de Rubén Sobrino. La idea dels tècnics és apuntalar l'atac amb un jugador d'un perfil diferent a jugadors de referència com Sandaza i Longo, i les característiques de l'exjugador de la Ponferradina encaixen de ple en les necessitats de l'equip. A més, Sobrino coneix bé el club i el patró de joc de Pablo Machín, i l'adaptació seria immediata. També hi ajuda, naturalment, que el davanter sigui propietat de Manchester City, que va pagar traspàs a la Ponferradina abans de cedir-lo a Montilivi. El club anglès, que ja ha fet arribar els dos primers reforços del mercat d'hivern al Girona –Pablo Maffeo i Angeliño Tasende–, està potenciant cada vegada més la connexió amb l'entitat de Montilivi. Com a propietari dels drets del jugador, el City no pot obligar l'Alavés a desprendre-se'n un cop han firmat el contracte de cessió, però si el jugador i el conjunt vitorià accepten que la falta de minuts aconsella trobar una sortida, el Girona tindrà preferència respecte a altres clubs de segona A que s'hi han interessat.

El primer de la llista

El Girona ha treballat amb diverses alternatives, sobretot en veure que la idea inicial de Rubén Sobrino era quedar-se a l'Alavés, però el de Daimiel ha estat sempre al capdamunt de la llista de prioritats per tancar una posició que, des que es va tancar el mercat d'estiu, els tècnics tenien clar que s'havia d'intentar reforçar. La capacitat de desequilibri i d'arrencar amb molts metres al davant i de marxar dels rivals per velocitat són virtuts de Sobrino, que el fan el perfil més adequat segons els tècnics. El jugador, de 24 anys, ja va insinuar molt de potencial quan va estar en condicions de jugar amb el Girona, després de mesos de calvari per una lesió que se li va fer eterna. L'exjugador del Madrid B va jugar 14 partits durant tota la temporada. En va fer quatre de seguits, entre novembre i desembre, abans d'haver de tornar a aturar-se. I no va estar fi fins a la recta final, en què va anar guanyant protagonisme. En la fase decisiva, va participar en els vuit últims partits, entre la lliga regular i els quatre de les eliminatòries d'ascens. De gols, això sí, només en va marcar dos.

El club s'ha mogut amb alternatives, però veu en Rubén Sobrino el perfil més òptim
14
partits
va jugar el curs passat Sobrino, dels quals seguits els 8 últims, amb el Girona. Va marcar 2 gols.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)