2a divisió FEF

futbol

2a divisió b

Amb un sac d'arguments

2a divisió B. El Badalona, que ha estat sempre en la part alta i és tercer, ha crescut aquest curs i afronta el segon tram de la temporada amb l'ambició de mantenir la línia i afermar-se en el ‘play-off'

La lluita per l'ascens a segona A està tenint enguany pocs equips catalans implicats. Més enllà del Barça B, un conjunt que entrava en totes les travesses i ja és el líder destacat, tan sols el Badalona ha estat capaç fins ara de situar-se en la part alta i aguantar-hi. Després de la victòria de diumenge contra l'Hospitalet, el conjunt que entrena Manolo González és tercer i ha mostrat raons per ser ambiciós. De moment ha exhibit força arguments, i aquests són els principals.

Els recursos

Tot i que el Badalona té un pressupost dedicat al primer equip que està lluny del d'altres clubs, el president ha apostat enguany per augmentar la partida de recursos. Si la temporada passada es van invertir uns 295.000 euros en l'estructura del primer equip, enguany la xifra s'aproxima als 350.000 euros.

El bloc

L'augment en la partida del primer equip va permetre que José Ramón Precidado i Manolo González confeccionessin la plantilla amb més garanties. Es va fer un equip gairebé nou, ja que de l'any passat només queden Morales, Fran Grima, Rubén Canelada, Enric Pi, Maestre i Toni Lao. La política de fitxatges, que s'ha demostrat encertada –en això, més enllà d'una bona planificació hi té pes l'intangible de la sort– va ser la de combinar futbolistes de renom i qualitat contrastada, com els defenses Miquel Robusté, Moyano i Musa, amb jugadors el rendiment dels quals era més incert: o bé eren joves promeses, com Moha, o bé eren homes experimentats però que havien ofert un rendiment irregular en els últims anys, com és el cas de Gerard Oliva.

El resultat de tot plegat ha estat una combinació d'experiència i joventut que està rutllant. De fet, el fons d'armari està responent molt bé i, aquells jugadors que no estaven cridats a tenir protagonisme, estan rendint molt bé quan tenen la seva oportunitat.

L'actitud

Un altre intangible és la mentalitat amb què s'ha afrontat la campanya. Hi ha fam. “L'any passat, quan vaig arribar a mitja temporada, hi havia poca ambició i en alguns moments semblava que si no guanyaves no passava res. Enguany, en canvi, de seguida ens vam començar a creure que podríem fer alguna cosa bonica i, de moment, estem complint”, afirma Enric Pi. Més enllà d'això, tots els jugadors remarquen el bon ambient que hi ha al vestidor.

Tot plegat ha repercutit amb claredat en el rendiment de l'equip. El tècnic fa un resum força clar de com ha transcendit el canvi de mentalitat a la gespa: “Només hem perdut dos partits en tota la lliga. Cal donar el mèrit als jugadors, que em fa la sensació que a Badalona la gent no és conscient ni valora el que tenim.”

La millora a fora

Pel que fa a resultats, el conjunt escapulat ha millorat moltíssim la seva fiabilitat lluny de Montigalà, que és clau per seguir una línia regular. En mitja volta, ha sumat ja 17 punts com a visitant. La temporada passada, en tot el curs, en va obtenir 19. Fa dos cursos, 20.

Amb home gol

Perquè un equip aconsegueixi bons resultats, ha de disposar d'un home determinant a dalt, i el Badalona sempre ha tingut algú inspirat a la punta de llança. Al principi va ser Marcel Serramitja, que es va lesionar. Gerard Oliva ha agafat el relleu i té unes xifres espectaculars: encadena set jornades de lliga marcant (9 gols).

El nou estadi

El club està a punt d'estrenar un estadi modern, fet que a l'estiu va ser clau per convèncer alguns futbolistes, i que jugarà a favor a l'hora de reforçar el bloc aquest hivern. “Estem molt il·lusionats i amb ganes d'anar-hi”, diu Moyano. Ara, en tot cas, caldrà adaptar-se a les dimensions del nou camp, que és força més gran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)