3a divisió FEF

Guanyar qualitat de vida

Un altre repte. La Jonquera rep la visita del Figueres (a les 16 h) en el duel altempordanès de la jornada. Els dos equips aspiren al triomf per consolidar-se en la zona tranquil·la de la taula

Els cinc representants gironins de tercera divisió entraran avui en escena en la 22a jornada de lliga, en la qual destaca el duel altempordanès que disputaran la Jonquera i el Figueres a les Forques (a les 16 h). Els dos equips s'enfronten en una tessitura similar, instal·lats a mitja taula però encara amb molta feina per fer per assegurar la permanència, el primer objectiu de la temporada, així que tant la Jonquera (catorzè amb 24 punts) com el Figueres (desè amb 26) aspiren a un triomf que els consolidi en la zona tranquil·la de la taula.

“Jugar contra el Figueres sempre és un partit especial i atractiu, tant per als jugadors com per a l'entorn. Serà un partit dur i amb intensitat, cadascú amb el seu estil de joc i les seves armes. El rival tracta bé la pilota i té qualitat, així que intentarem fer un partit incòmode per a ells, i a veure si podem sumar els tres punts, que serien vitals per a nosaltres”, explica l'entrenador de la Jonquera, Axel Vizuete, que en principi tindrà tota la plantilla a disposició després de la recuperació Joan Pons.

Pel que fa al Figueres, té l'objectiu de retrobar-se amb la victòria després de tres partits (els unionistes només n'han guanyat un dels darrers set), al mateix temps que busca una reacció a domicili, on la ratxa sense guanyar ja és de cinc enfrontaments. “La gespa no està en les millors condicions, i si bufa el vent també et por condicionar, com també les dimensions del camp, que no beneficien el nostre estil de joc. Ens haurem d'adaptar a tot això, la Jonquera sap molt bé com jugar a casa seva, solen ser partits bastants travats, amb molt joc directe i segones jugades”, explica el tècnic del Figueres, Chicho Pèlach, esperançat que el seu equip torni a sumar de tres en tres: “ Fa tres partits que no guanyem i cinc sense fer-ho a fora, i necessitem una victòria perquè tot el treball que fem durant la setmana tingui la seva recompensa. Tot i així, crec que en les últimes jornades hem fet mèrits per sumar més punts, mereixíem guanyar algun partit més i ara esperem començar una bona dinàmica.” Chicho tindrà les importants baixes per lesió de Pedro del Campo i de Javi Revert, operat d'un dit de la mà aquesta setmana.

La lluita pel lideratge

Paral·lelament, l'Olot (1r amb 49 punts) i el Peralada (2n amb 47) continuaran el seu duel frec a frec pel lideratge. Pel que fa als olotins, rebran la visita del Santfeliuenc (16.30 h) disposats a seguir amb la bona estadística al municipal, on només han cedit dos empats en tota la temporada. El conjunt olotí es veurà les cares amb un dels dos únics equips que han estat capaços de guanyar-los aquest curs (l'altre és la Pobla de Mafumet) i que actualment ocupa l'onzena posició en la taula amb 25 punts. “El lideratge és anecdòtic, queden molts punts en joc, però tant de bo poguéssim mantenir-lo fins al final. A casa hem de ser l'equip que hem estat sent, contra un rival perillós com el Santfeliuenc, que juga molt bé a futbol i té homes interessants”, comenta l'entrenador de l'Olot, Ramon Calderé, que no podrà disposar del lesionat Lluís Micaló i del sancionat Sergio Álvarez.

D'altra banda, el Peralada rebrà el Vilassar (a les 12 h) disposat a deixar enrere l'última desfeta al camp de l'Europa (1-0) amb una victòria que el mantingui enganxat de ple en la lluita per la primera posició. “Cada vegada queda menys i és important no perdre punts, ja que estem competint contra un equip que guanya gairebé sempre, i això és molt complicat. El lideratge no ens treu la son, però ja que estem allà ens fa il·lusió”, comenta el tècnic del Peralada, Arnau Sala, que té un màxim respecte cap a un rival que, tot i ser quinzè amb 23 punts, es troba en un bon moment de forma després d'enllaçar tres victòries seguides: “El Vilassar és un equip físic, que ha millorat la plantilla en el mercat d'hivern i que defensa bé, té jugadors potents al davant i ha guanyat en camps importants. És un equip a l'alça i segur que ens posarà les coses molt difícils.” El Peralada, que com a local ho ha guanyat tot excepte una derrota contra el Vilafranca, tindrà les baixes de Sergi Álamo (lesionat) i el porter Gianni (en dinàmica del primer equip del Girona), mentre que Cesc Clotet, Nacho Ruiz i Jorge Sureda ja tenen l'alta, encara que la seva participació no és del tot segura.

LA PRÈVIA

Serà un partit dur i amb intensitat, cadascú amb el seu estil de joc i amb les seves armes
Axel Vizuete
entrenador de la jonquera
Les condicions del camp i del temps poden afectar, i la Jonquera sap molt bé com jugar a casa
Narcís ‘Chicho' Pèlach
entrenador del figueres
El lideratge és anecdòtic, queda molt. El Santfeliuenc és perillós, juga molt bé a futbol
Ramon Calderé
entrenador de l'olot
Cada vegada queda menys i és important no perdre punts. El Vilassar està a l'alça
Arnau Sala
entrenador del peralada
Estem en una dinàmica negativa i ens volem treure l'espina, i més jugant a casa
Joan Mármol
entrenador del palamós

El Palamós vol retrobar-se amb la victòria

El Palamós no passa el seu millor moment quant a resultats, ja que no ha obtingut cap victòria en les últimes cinc jornades (2 punts dels últims 15 en joc). El conjunt palamosí no té cap urgència pel que fa a la classificació (és sisè amb 28 punts), però vol retrobar-se amb el triomf avui en la visita del Cerdanyola (a les 12 h), onzè classificat amb 25 punts i un equip que fa quatre jornades que no perd. A més, el Palamós té entre cella i cella tornar a guanyar davant de la seva afició després de cinc partits sense fer-ho. “Quan entres en una dinàmica negativa, el més important és sortir-ne ràpidament, i aquesta setmana la victòria és una prioritat absoluta, ens volem treure l'espina, i més jugant a casa. Ens enfrontarem a un equip dur, rocós, que té jugadors molt interessants que fan mal en les transicions, així que els haurem de contrarestar”, explica Joan Mármol, que tindrà les baixes del lesionat Sergi Collell i dels sancionats Cano i Ayala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)