2a divisió FEF

Control sense gol

Un sol punt. El Llagostera empata al camp de l'Atlètic Balears en un matx avorrit i sense ocasions. Els gironins segueixen a la part baixa de la taula

At. balears 0 llagostera 0

ATLÈTIC BALEARS:Aulestia, Manu Farrando, Vallori, Esteban, Vich, Malik, Fullana, Kike López, Xisco Hernández, Jurado (Simón, 74') i Louis Robles (Guasp, 58').LLAGOSTERA:Moragón, Chica, Diego, Samu (Pol Gómez, 45'), Valentín, Vivi (Manu Gavilán, 55'), Albarrán, Marc Martínez, Pitu Comadevall (Nando Quesada, 14'), Fuster i Manel Martínez.ÀRBITRE:Yuste Querol.T.G.:al local Vich (76'); als visitants Valentín (6') i Marc Martínez (70').T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 700 espectadors a l'estadi Son Malferit de Palma.

El Llagostera va empatar sense gols al camp de l'Atlètic Balears. Els gironins van fer un partit seriós, sobretot en defensa, i van saber treballar de valent i amb solidaritat per, com a mínim, obtenir un punt a domicili –no guanyen a fora des del 2 de novembre, a Sabadell– i intentar fer-lo bo diumenge vinent contra el Mallorca B, un rival directe (a les 12 h).

Oriol Alsina i la resta del cos tècnic del Llagostera coneixien perfectament el rival al qual s'enfrontaven i les condicions del terreny de joc de Son Malferit. Conscients que el matx es decidiria per petits detalls i que el físic imponent dels balears s'havia de contrarestar com fos, l'onze inicial dels gironins ja mostrava pistes de les consignes que hi hauria damunt el terreny de joc. El Llagostera va sortir a jugar amb quatre laterals (Chica, Albarrán, Valentín i Fuster), dos centrals (Diego i Samu), un pivot defensiu (Vivi) i un sol punta (Manel), tot en ordre. En el primer minut, Manel Martínez va aconseguir baixar amb el cap una pilotada i Pitu, que no s'ho va pensar, va engaltar un xut des de la llarga distància. Els minuts passaven i les arribades dels dos equips eren escasses. El joc directe, els refusos i les segones jugades van ser el plat del dia. De fet, en una d'aquestes, Vallori gairebé sorprèn Moragón. El central va pentinar l'esfèrica després que el porter sortís tard amb els punys (7').

L'Atlètic Balears intentava generar perill amb la profunditat de Vich, el seu carriler dret, que desdoblava de meravella i feia anar de bòlit Fuster i Valentín. En el 16', precisament Vich va fer una gran centrada que, per sort, no va trobar rematador dins l'àrea, tot això en un tram del partit en què el Llagostera controlava bé el rival i tenia com a principal premissa no patir, sobretot, en la seva àrea.

L'estratègia va ser un dels ingredients principals del matx. I és que, en el 26', el Llagostera va gaudir de la millor ocasió, quan una falta servida per Marc Martínez va acabar al cap de Diego, que la va posar dins de l'àrea petita, i Albarrán va xutar. L'esfèrica la va aturar Aulestia, ben col·locat. Abans del descans, amb els gironins encara més còmodes damunt la gespa, una incorporació d'Albarrán des de la dreta va acabar amb una rematada de primeres de Manel, que va topar amb les cames d'un defensor (45'), una llàstima.

Sense patiments ni riscos

La segona meitat va mantenir la mateixa tònica que la primera. Els dos equips van gaudir de poques arribades i les defenses s'imposaven clarament als atacs. En el 57', un canvi de joc de Diego el va tocar Manel, de cap, per cedir a Marc Martínez. L'exjugador del Lleida Esportiu va fer la passada per a Nando Quesada, que va xutar fora per poc. L'ocasió gironina va ser un oasi en el desert d'un partit pla, avorrit i amb els dos conjunts buscant xuts llunyans, centrades i jugades d'estratègia. Per exemple, el Llagostera gairebé aprofita un córner, però Gavilán no va poder rematar al segon pal una pentinada d'un company (73'); i l'Atlètic Balears ho va provar amb una falta directa des de la frontal servida per Xisco que Moragón va refusar a córner amb els dits. Com si l'empat fos bo per a tots dos –ho era més per als llagosterencs, que jugaven a fora–, els últims minuts van acabar sense ocasions clares, tret d'una de Vich, que va xutar per sobre del travesser (85').

CANVIS OBLIGATS

Pitu en el 14', Samu en el temps de descans i Vivi en el 58' van deixar el camp lesionats

PERDEN UNA POSICIÓ

Els gironins se situen setzens, en plaça de promoció de permanència en la categoria

Més múscul i més joc directe condicionat pel camp

En moltes ocasions, el tècnic del Llagostera sempre ha declarat que els onzes que sol confeccionar intenten ser els adequats per al medi en què juga l'equip i pel rival que té al davant. A Son Malferit, Oriol Alsina va tenir clar que el potencial de l'Atlètic Balears i les condicions peculiars del terreny de joc –de reduïdes dimensions i d'herba artificial– obligaven a apostar pel múscul i la contenció. El d'Arenys de Mar va fer només dos canvis respecte a l'últim partit al Palamós-Costa Brava contra l'Alcoià (1-2): l'obligat d'Àlex Colorado, lesionat al turmell, per Albert Vivancos, Vivi, al mig del camp, i el de Rafa Jordà per Carlos Albarrán. El lateral dret, que feia vuit jornades que no disputava ni un sol minut, va jugar per davant de Javi Chica, fet que va provocar que les dues bandes per davant dels laterals fossin físiques i defensives –a l'esquerra, Raúl Fuster, també lateral, va jugar per davant de Valentin–. Les lesions van fer acabar Valentín de central, Fuster de lateral esquerre i Pol Gómez de pivot defensiu, amb Gavilán i Albarrán com a bandes avançades.