2a divisió A

De la necessitat, fer-ne virtut

1a catalana. El Santboià afronta el tram final del curs com a líder, però haurà d'aprendre a conviure amb la pressió d'haver de pujar tant sí com no

Després d'un inici de lliga irregular, el Santboià ocupa per primera vegada aquesta temporada el lideratge del grup 2 de primera catalana. El camí per arribar fins aquí, però, ha estat llarg i sinuós, tant com el que els falta encara per arribar a la meta.

“Sembla que hem trobat la regularitat en els resultats, perquè encadenar tres victòries en una lliga tan igualada com aquesta és molt difícil, però encara ens queda molt per millorar”, explica un Piti Belmonte que a mitja temporada va heretar un equip que era tercer a tan sols quatre punts del líder, però que vivia amb l'ansietat de saber que no podia fallar. “Em vaig trobar un grup amb un excés de pressió i que tenia molts problemes per gestionar aquesta necessitat imperiosa de guanyar”, afirma Piti, que en aquests mesos ha treballat molt l'aspecte mental del grup: “Es tracta de no deprimir-se quan es perd, saber que no s'acaba el món; i quan es guanya, celebrar-ho, perquè les victòries mai són fàcils”, explica.

I en l'equilibri entre haver de guanyar i no caure en l'obsessió, l'equip s'ha situat líder, ajudat també per la pèrdua de tres punts per part del Balaguer als despatxos. “Futbolísticament parlant encara ens falta molt. Necessitem tenir més la pilota per generar més ocasions i evitar que ens en creïn”, reconeix el mister vermell, que veu el lideratge com un instrument que “reforça i ajuda a convèncer els jugadors que aquest és el camí”. “El tram final del campionat serà duríssim. El Balaguer és l'altre gran favorit, però em preocupa també molt el Reus B, que té molt bon equip i que a sobre no té la pressió d'haver de pujar; una mica com l'Almacelles”, analitza Piti Belmonte, conscient que l'equip que millor suporti la pressió sortirà vencedor en la lluita per l'ascens. “En aquest aspecte, els veterans seran clau”, conclou.

LA FRASE

Em vaig trobar un equip amb un excés de pressió i que no sabia com gestionar aquesta situació
Piti Belmonte
ENTRENADOR DEL SANTBOIÀ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)