Territorial

Futbol

Primera Catalana

Gaudir en la derrota

1a catalana. El Morell, cuer despenjat en la classificació, ja prepara la temporada que ve a segona catalana, tot just un any després del seu històric debut a tercera divisió

Amb dos punts en tot el campionat, només falta que les matemàtiques confirmin el descens d'un Morell que, en només un any, passarà de competir a tercera a competir a segona catalana. El problema, com gairebé sempre, són els diners. “No teníem l'estructura necessària per aguantar a tercera i l'acord d'afiliació amb el Reus no va ser suficient. I enguany comptàvem amb unes subvencions que no han arribat”, explica el president de l'entitat, Antonio Naranjo.

La solució, durant les vacances de Nadal, va ser eliminar el filial i fer pujar tot el bloc a competir a primera catalana davant la marxa de gairebé tota la plantilla. “Des que vam agafar l'equip l'objectiu mai ha estat salvar-se; s'ha de tocar de peus a terra. La idea és començar a treballar ja de cara a la temporada que ve”, assegura Alberto López, que es va fer càrrec d'un equip sentenciat. Tant ell com tots els seus jugadors van fer el salt del filial de tercera catalana al primer equip amb l'objectiu d'acabar la temporada de la manera més digna possible.

Viure l'experiència

“Volem gaudir de la categoria, d'anar a camps on segurament mai més tornarem i agafar experiència de cara a l'any que ve”, explica el tècnic, conscient de la situació: una plantilla extremadament jove que, menys dos jugadors, ha passat de lluitar a la zona tranquil·la de tercera catalana a enfrontar-se amb històrics com el Balaguer i el Santboià. “És cert que no guanyem i això és dur, però estem donant la cara i competint; els resultats són força ajustats”, diu López. “Que ningú es pensi, però, que no sortim als partits a guanyar. Després de cada derrota els jugadors estan tocats, però sabem la nostra situació”, avisa el tècnic, que ha viscut en primera persona la millora de l'equip en aquests poc més de dos mesos: “Si obviem els resultats, la progressió pel que fa a competitivitat i intensitat ha estat brutal.” I mentre sumen minuts i experiències en una categoria que no els pertoca, esperen poder aconseguir algun punt més abans que acabi el curs.

LES FRASES

L'objectiu mai ha estat salvar la categoria; s'ha de tocar de peus a terra. Estem treballant pensant en la temporada que ve
La progressió de l'equip pel que fa a competitivitat i intensitat ha estat brutal
Alberto López
entrenador del morell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)