3a divisió FEF

Ningú vol perdre pistonada

3a divisió. Els cinc equips gironins afronten la jornada 31 amb diferents objectius: l'Olot i el Peralada seguiran lluitant pel lideratge, mentre que el Palamós, el Figueres i la Jonquera tenen objectius més humils

La tercera divisió no s'atura i, quan només queden vuit jornades per al final del campionat, encara hi ha moltes coses en joc. Pel que fa als cinc representants gironins de la categoria, lluitaran per fites ben diferents però amb l'objectiu en comú de no perdre pistonada en les seves aspiracions.

El lideratge, sense treva

L'Olot (1r amb 64 punts) i el Peralada (2n amb 62) continuaran el seu trepidant frec a frec pel lideratge, una dura pugna que no deixa marge per a l'error. Els dos equips, separats per només dos punts, jugaran avui els seus partits a fora, els olotins al camp del Granollers (12 h) i els peradalencs al feu del Sabadell B (12 h). L'Olot intentarà tornar al camí del triomf després de dues derrotes consecutives, una mala ratxa que no ha fet minvar la confiança dels garrotxins. “L'avantatge s'ha vist reduït, però hem fet autocrítica i toca refer-se; crec en el grup i en el treball diari, i estic convençut que ens aixecarem, hi confio plenament. Al camp del Granollers hem de defensar bé, ja que és petit i complicat, propici per a rebots i segones jugades”, diu Calderé, que tindrà l'única baixa del lesionat Tito Malagón.

D'altra banda, el Peralada visitarà el filial del Sabadell, un equip que tot i ser el pitjor conjunt de la categoria com a local (només dues victòries en tot el curs a casa) ha reaccionat en les últimes jornades i ha sortit del descens. “Seguim mantenint un coixí important de punts sobre els equips perseguidors i ens hem acostat al líder, així que volem seguir en aquesta línia. El Sabadell B ha reaccionat tard, però ara està bé i està sortint de la zona baixa. Tenen qualitat i competeixen bé”, comenta Arnau Sala, que no podrà disposar de Nacho Ruiz, Konaré, Coro i Pablo Carbonell.

El segon esglaó

Uns objectius més modestos són els que tenen el Palamós (7è amb 42 punts) i el Figueres (10è amb 39). Els palamosins rebran a les 17 h la visita d'un os dur de rosegar, el Vilafranca (3r amb 54 punts), disposats a aferrar-se a les últimes possibilitats d'acostar-se a la promoció d'ascens, una zona que ara mateix queda a sis punts per sobre. “El Vilafranca fa anys que té un nivell de categoria superior. Sortirem a guanyar ja que és l'única manera d'aconseguir algun punt. De fet, si guanyem serà fantàstic, si empatem genial i si perdem no serà per falta d'ambició”, diu l'entrenador Joan Mármol, que no tindrà cap baixa.

Pel que fa al Figueres, jugarà a Vilatenim contra el Vilassar (16.30 h), novè amb els mateixos punts que els figuerencs i el millor equip de la segona volta juntament amb el Sant Andreu. Els de Chicho, instal·lats còmodament a mitja taula, buscaran un triomf que asseguri pràcticament la permanència i que reforci l'ànim després de la contundent derrota de la setmana passada al camp de l'Europa (3-0). “Volem retrobar-nos després de la dura derrota al Nou Sardenya; esperem que l'equip respongui com cal i que tot quedi en una ensopegada. Volem continuar amb la bona dinàmica a casa, però sabem que serà un partit igualat contra un equip que passa per un gran moment, amb tres victòries seguides. Volem assegurar la salvació com més aviat millor”, explica el tècnic del Figueres, que tindrà l'única absència del sancionat Venzal i recuperarà Pedro del Campo, lesionat des del desembre per culpa d'una fissura en un dit del peu.

Duel de necessitats

Finalment, la Jonquera té avui un partit de vital importància al camp del Castelldefels (12 h). És un duel de necessitats, ja que els fronterers, setzens amb 31 punts i amb el descens a només un, visiten el feu del cuer (27 punts). És per això que el conjunt dirigit per Axel Vizuete buscarà una victòria per agafar aire i, de retruc, posar fi a una mala ratxa de cinc derrotes seguides. “Tots els partits que queden són finals. Si un equip ha de tenir pressió és el Castelldefels, que va últim, i hem de jugar amb això i intentar guanyar, cosa que ens donaria un impuls molt important. Saber gestionar les emocions i la pressió serà clau”, explica Vizuete, que no s'asseurà a la banqueta per sanció, com també Murga i Zou. Botxi serà baixa per lesió.

El Sabadell B ha reaccionat tard, però ara està sortint de la zona baixa. Tenen qualitat
Arnau Sala
entrenador del peralada
Volem retrobar-nos després de la dura derrota contra l'Europa; espero que l'equip respongui
Narcís ‘Chicho' Pèlach
entrenador del figueres
Si un equip ha de tenir pressió és el Castelldefels, que va últim. Guanyar ens donaria un impuls molt important
Axel Vizuete
entrenador de la jonquera
L'equip figuerenc, instal·lat a mitja taula, rep el Vilassar a casa (16.30 h)
Partit vital per als fronterers (16ns), que visiten el camp del cuer, el Castelldefels (12 h)

LA PRÈVIA

Els olotins volen tallar una mala ratxa de dues derrotes seguides a Granollers (12 h)

LA JONQUERA

Els d'Arnau Sala, a dos punts del líder, visiten amb moral el camp del Sabadell B (12 h)
El degà s'aferra a l'esperança d'acostar-se al ‘play-off' contra el Vilafranca (17 h)
Si guanyem serà fantàstic, si empatem genial i si perdem no haurà estat per falta d'ambició
Joan Mármol
entrenador del palamós
Crec en aquest grup i en el treball, i estic convençut que ens aixecarem, hi confio plenament
Ramon Calderé
entrenador de l'Olot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)