Reus

El dèficit habitual

Reus. L'equip roig-i-negre domina clarament un UCAM conservador, però torna a fallar en els últims metres. Ricardo Vaz va tenir la millor ocasió: un altre penal desaprofitat (33')

reus 0 ucam 0

REUS:Edgar Badia; Alberto Benito (Campins, 31') (Fran Carbia, 77'), Atienza, Olmo, Migue García; López Garai, Ramon Folch; Ricardo Vaz (Jorge Díaz, 63'), Miramón, Guzzo; i Máyor.UCAM:Biel Ribas; Kitoko, Hugo Álvarez, Unai Albizua, Góngora; Manuel Sánchez, Juande; Collantes (David Mayoral, 91'), Nono (Tito, 46'), Vicente (Pere Milla, 70'); i Jona.ÀRBITRE:Pizarro Gómez.T.G.:als locals Atienza, Ricardo Vaz, Jorge Díaz i Guzzo, i als visitants Manuel Sánchez i Kitoko.PÚBLIC:4.129 espectadors.

Juan Góngora, passada la mitja hora, va cometre una falta tan clara com evitable dins l'àrea sobre Ricardo Vaz. L'àrbitre no va dubtar a assenyalar penal, i el portuguès es va aixecar ràpidament per anar a buscar la pilota, decidit a xutar-lo. Sense perdre temps per no pensar gaire en els penals fallats últimament pel seu equip, va plantar la pilota amb determinació en la mirada i, amb molta sang freda, es va aproximar lentament a la pilota, va aguantar l'estirada del partit i va xutar, amb suavitat, a l'altre costat. La pilota va entrar i Ricardo Vaz va respirar alleujat i es va disposar a celebrar el gol. Tot havia anat perfecte. Llàstima que, paral·lelament, Ramon Folch va començar a córrer massa aviat per buscar un possible rebuig, calculant malament, i va entrar a l'àrea abans que el portuguès xutés. Se'n va adonar, va intentar retrocedir, però ja era massa tard. L'àrbitre l'havia vist i va fer repetir el llançament a Ricardo Vaz. De cop, tot els fantasmes dels penals errats pel Reus van envair el xutador, a qui ara se li feia més feixuga la pressió del llançament. Va enviar la pilota per sobre del travesser (33').

La jugada decisiva, la que hauria pogut decantar el partit d'ahir entre el Reus i l'UCAM, és un bon exemple del dèficit principal del Reus, la falta de gol. Té aquest problema concret dels penals –n'ha fallat quatre– i, a més, li falta més encert i precisió en l'acció decisiva, en l'última passada. Obté situacions avantatjoses a tres quarts de camp, sobretot a casa, però llavors li falta escollir millor l'acció que ha de completar la jugada. I millorar en la rematada quan l'arriba a fer. Ahir va dominar clarament el partit contra un rival conservador i conformista que no va arribar a inquietar de veritat Edgar Badia i, a més del penal, va tenir les millors ocasions. En la primera meitat, Miramón, a centrada d'un actiu Migue, va fer una rematada de cap en posició forçada que li va sortir alta i, abans del descans, en una bona triangulació, la pilota va arribar, enviada en curt per Máyor, a Ricardo Vaz, que va fer un xut fort que Ribas va desviar.

En la segon meitat, va continuar la tendència, amb un UCAM cada vegada més content amb l'empat i un Reus que no renunciava a la victòria. Olmo, amb un xut creuat; Jorge Díaz, amb una rematada rebutjada pel porter, i Migue, amb una volea al primer pal, tots tres en bona posició, van tenir el gol molt a prop. Els locals també van demanar un parell de penals, sobretot un per una càrrega desproporcionada sobre Jorge Díaz. Al final, el Reus es va haver de conformar amb l'empat, que no és dolent del tot tenint en compte el triomf de la setmana anterior a Tenerife, i que li serveix per arribar als 40 punts i per mantenir la zona de descens a una distància prudencial i que haurien signat a principi de temporada.

Hem tingut el partit més o menys controlat, però al final s'ha obert: ells han pogut marcar, però nosaltres també hem arribat
És un camp difícil per a qualsevol equip i hem sabut patir. Estem satisfets amb el punt
Francisco Rodríguez
entrenador de l'ucam

ELS VESTIDORS

Ho hem fet tot per guanyar, però no hem tingut la recompensa merescuda. El rival no ens ha generat ni tan sols un «ui»
Hem estat bé en el joc posicional i hem arribat, però hi ha un dèficit en atac que no té explicació
Natxo González
entrenador del reus

Els dos laterals drets del Reus es lesionen

No va ser un partit afortunat per al Reus, que va veure com els seus dos laterals drets es lesionaven. En el minut 31 de partit, Alberto Benito va caure malament i es va fer mal en una espatlla. Va intentar seguir, però de seguida es va adonara que havia de demanar el canvi. El seu substitut va ser l'altre lateral dret de la plantilla, Joan Campins, que tampoc no va acabar el partit ja que es va fer una lesió muscular a la cama dreta en el minut 77. Jorge Miramón va acabar de lateral. En els propers dies se sabrà l'abast de les dues lesions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)