Girona

la contracrònica

Una festa catalana a la Garrotxa

El Nàstic va aixecar el trofeu de campió de la copa Catalunya, però la festa del futbol català que es va viure ahir al municipal d'Olot la va disfrutar tothom. L'estadi feia goig, engalanat per a l'ocasió, amb pantalles LED, grada supletòria, enllumenat extra i marcador electrònic, entre altres novetats. Ja molt abans del partit l'speaker es va encarregar d'amenitzar la tarda fent participar els aficionats, que de mica en mica anaven entrant al camp amb comptagotes fins a presentar un ple absolut, amb molts espectadors drets per l'overbooking. Autoritats, aficionats dels dos equips i espectadors que senzillament van acudir al feu olotí per gaudir de la final van disfrutar de valent, primer homenatjant les noies del Club Patinatge Artístic Olot i després amb el partit entre el Girona i el Nàstic. El conjunt grana va jugar com a local –es va afiliar a la FCF abans que el rival–, però evidentment l'afició gironina guanyava per majoria, animant l'equip dirigit per Pablo Machín des del primer instant.

Després d'escoltar l'himne d'Els segadors es va posar en marxa el duel, jugat sobre una gespa impecable i seguit per un grapat de mitjans de comunicació. El partit en si va anar de menys a més, com també els ànims dels aficionats, que es van anar exaltant amb les primeres ocasions –amb el pas dels minuts la penya Orgull Grana es va consolidar com la més cridanera–. Després d'una primera part intensa però sense gols, a la mitja part la FCF va aprofitar per passar pel videomarcador la campanya Zero insults a la grada! per posar fi a les actituds violentes als estadis, al mateix temps que els jugadors suplents s'escalfaven sobre la gespa, amb bona música catalana de fons i les barres de bar traient fum i emplenant la caixa.

Després de la represa el panorama va continuar igual, amb la novetat que el partit ja es jugava sense pràcticament llum natural i la gent es començava a posar la jaqueta. D'ocasions en la segona meitat, n'hi va haver ben poques, així que es va arribar al final del partit sense gols i amb la tanda de penals com a única via de desempat. Aquí l'afició es va tornar a engrescar, apilonant-se darrere de la porteria per seguir de ben a prop els llançaments des dels onze metres. I en la loteria dels penals el vencedor va ser el Nàstic, que va aixecar la copa de campió i va cloure la festa volcànica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)