3a divisió FEF

JOSU RODRÍGUEZ

EXTREM DEL VILAFRANCA

“Toca guanyar, no fer números”

Josu creu que seria un error especular amb el coixí de punts

“Entre els rivals directes, som els que tenim el calendari més difícil”

Josu Rodríguez (Barcelona, 02/01/1990) va ser diumenge passat el protagonista de la victòria del Vilafranca al Sabadell B, ja que va fer dos dels quatre gols del seu equip. Els tres punts, amb tot, van ser clau per afrontar el tram final amb un bon coixí respecte als altres tres equips que batallen per la tercera i la quarta posició.

Com afronten aquest tram determinant de la lliga?
Ara estem bé. És cert que vam tenir una mala ratxa de set partits i vam provocar que tot s'ajustés més, però el més important és que depenem de nosaltres mateixos i tenim un marge de cinc punts respecte al Sant Andreu (4t) i de set respecte al Terrassa (5è).
La mala ratxa sembla que ha passat. Com se l'explica? És la típica baixada física?
Sí, pot ser això, i també una qüestió de dinàmiques. L'Ascó, per exemple, viu ara una mala ratxa; l'Olot i el Peralada també van encadenar dos o tres partits perdent. La tercera divisió és molt competida. Ara que tothom s'hi juga coses, encara és més difícil mantenir una línia regular.
Dels quatre que lluiten pel tercer i quart lloc, són els que tenen més coixí, però també el calendari més difícil, no troba?
Sí, perquè tots els rivals que ens esperen s'hi juguen coses. A més, quatre dels sis partits els jugarem fora de casa, just ara que estàvem tan bé com a locals. Ens hem d'enfrontar amb la Jonquera, el Peralada, el Castelldefels, l'Olot, el Manlleu i l'Ascó. És un repte, però l'assumim amb responsabilitat i ganes de fer-ho bé.
Quina ha de ser la recepta per classificar-se per a la promoció?
Doncs seguir la línia de tot l'any, que ha estat molt positiva, tret del sot que vam passar. També hem de pensar sempre a guanyar, no hem de fer números ni especular, perquè molts cops un empat no et serveix de res. Volem sumar el màxim nombre de punts i fer-ho com abans millor.
Aquest equip sembla més madur per afrontar un eventual ‘play-off' que el de l'any passat, oi?
Sí, perquè no s'ha d'oblidar que el curs passat va ser el primer en què el Vilafranca va fer un play-off a segona B. Si ens hi classifiquem, ja seria el segon cop i l'afrontaríem amb un bon bloc, que es va reforçar bé.
A dalt tenen molta pólvora...
Els números ho constaten, però és que també s'ha aconseguit una gran millora en l'aspecte defensiu. Funcionem molt bé com a bloc i aquesta és la clau.
En atac, hi ha un ecosistema variat i amb recursos. Això els beneficia a tots, oi?
I tant. Quan no suca un, suca l'altre. A dalt fem un joc associatiu, en què intentem combinar amb velocitat, i la veritat és que ens està funcionant molt bé.
El tècnic ha combinat un grup de jugadors de confiança amb d'altres que són peces noves, ha encertat la tecla?
Sí, i ho gestiona molt bé. Coneix bé la categoria, va mantenir una part del bloc i després va renovar el 60% de la plantilla. Això no és fàcil de fer rutllar, però ha aconseguit que la gent s'adapti i la combinació funcioni.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)