2a divisió A

De la calma al pou

En caiguda lliure. L'Elx encadena cinc derrotes i ha passat en dos mesos de la zona tranquil·la a la de descens. Divendres se les haurà amb el Getafe

Si els equips que arriben a la recta final del campionat en dinàmica negativa són els que ho tenen més difícil per assolir les objectius, l'Elx té mala peça al teler. Amb tots els rivals a la zona baixa acostumats a moure's amb l'aigua al coll, a l'equip de la franja verda li ve de nou la situació més que delicada en què es troba. Després de cinc derrotes seguides –i de tres punts dels últims 24 que ha disputat– ocupa plaça de descens –és vintè– a un punt de la zona de permanència. Fa uns dos mesos, després d'imposar-se amb claredat al camp del Nàstic (1-3), semblava consolidat a la zona tranquil·la, més a prop de les places de fase d'ascens que de les de descens.

Especialment dolorosa va ser la derrota de dissabte al Martínez Valero contra el cuer, un Mirandés que no es dona per vençut després del gol de Carlos Moreno en el temps afegit (0-1). Els d'Anduva ho continuen tenint molt complicat –estan a set punts de les places de salvació, amb dotze per jugar–, però l'Elx no va poder sentenciar-los i, sobretot, respirar a costa seva. Amb el comodí del canvi d'entrenador acabat de gastar –Vicente Parras va substituir Alberto Toril el 29 d'abril–, a l'Elx només li queda confiar en la reacció de l'equip en les quatre jornades que falten, en què no ho tindrà fàcil. Visita dos dels equips implicats en la lluita per l'ascens, el Getafe i el Cadis, i al seu estadi rebrà el Reus i un altre dels equips de la zona alta, l'Oviedo. El proper partit és el de divendres a Getafe, un duel més que compromès al camp d'un equip que encara aspira a prendre al Girona la segona plaça d'ascens directe.

Vicente Parras, que llança pilotes fora quan se li pregunta sobre l'estat físic de la plantilla, una de les crítiques habituals amb l'anterior tècnic, confia en el seu equip. Admet que els jugadors estan bloquejats mentalment, però diu que no es rendiran.

CALENDARI DUR

Gastat el comodí del canvi de tècnic, a l'Elx li queda confiar en la reacció en un tram final difícil
Tenim un bloqueig mental. Se'ns ha complicat molt la permanència, però no ens rendirem
Vicente Parras
entrenador de l'elx

La pressió per tornar a primera, clau

Alberto Toril va explicar fa dues setmanes, quan va ser destituït com a tècnic, que el principal problema de l'Elx és el record de les dues temporades a primera divisió, categoria que va perdre als despatxos el juny del 2015 per culpa del deute econòmic. Com que el descens no va ser pels demèrits esportius, la idea a Elx és que han de tornar, sigui com sigui, a la màxima categoria. Aquesta exigència ha fet que, quan les coses s'han començat a tòrcer, la pressió les hagi dificultades encara més. L'Elx no juga a segona B des del curs 1998/99.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)