3a divisió FEF

futbol

Fase d’ascens a 2a divisió B

Assaborint el repte

José Ortega arriba al ‘play-off’ en un moment òptim de la seva carrera, sent el porter menys golejat de la lliga regular i amb experiència en la promoció d’ascens

El resultat de l’anada dona confiança a l’equip però esperen un rival amb un punt més de voluntat ofensiva

La ràbia per un penal injust va fer que Ortega ni tan sols recollís la pilota del fons de la xarxa. Va cedir aquest dolorós privilegi a un company. El porter gairebé ni se’n recordava, d’aquesta sensació, ja que feia 845 minuts que no encaixava una diana, però a Ontinyent va rebre el gol, des dels onze metres, que trencava aquesta ratxa. Els registres han estat impressionants durant el tram final i han fet que el porter hi arribi en el moment més alt de confiança de tot el curs. Aquest bon moment se suma a l’experiència adquirida en la promoció d’ascens que va disputar el 2014 amb el Terrassa i en què el seu equip, en un vist i no vist, va quedar eliminat en la primera eliminatòria. Aquesta vegada, Ortega està més que preparat per assaborir el repte.

“La primera vegada que vaig disputar la promoció d’ascens em va agafar tot com a novell”, admet el porter del conjunt vallesà: “Però ara m’he proposat gaudir molt més de tot aquest moment. El procés per arribar-hi és molt diferent del que s’acaba vivint en el ‘play-off’; per això, com que és tan fugaç, cal disfrutar-ho al màxim dins del patiment lògic que hi ha en aquest tipus d’eliminatòries.” El raonament és el d’un porter que ha voltat per la zona mitjana de la tercera divisió durant bona part de la seva carrera entre el Terrassa (6 temporades) i el Granollers (1 curs), i que ara ha trobat l’ecosistema ideal per brillar sota els pals. “La feina defensiva que està fent l’equip és impressionant i això ajuda a aconseguir aquests registres. On no arriba un company, arriba l’altre”, admet. Ortega ha acabat la temporada regular sent el porter menys golejat de tot el grup català (amb una mitjana de 0,68 gols encaixats per partit) i en la darrera gran ratxa de l’equip (22 de 24 punts aconseguits) ell hi va ser decisiu.

Resultat

En el partit d’anada, el Terrassa va aconseguir el seu objectiu de marcar a domicili, però va quedar amb males sensacions perquè va encaixar una dolorosa diana. “Probablement no ho mereixíem”, admet Ortega: “Per això hem quedat moderament satisfets del partit, perquè està tot obert per al partit de tornada.” El Terrassa parteix amb l’avantatge que el seu rival haurà de marcar un gol com a mínim a l’Olímpic (diumenge, 17 h) i aquí, l’equip de Vacas se sent còmode replegat al darrere: “Durant aquesta temporada hem après a madurar els partits i a apel·lar a la feina defensiva per tirar-los endavant; aquesta ha estat una de les nostres grans fortaleses”, explica el porter.

“Estem molt vius”
Tot i el gol encaixat, l’Ontinyent arriba amb plena confiança a l’enfrontament de diumenge. “Amb el resultat estem molt vius. Les nostres sensacions són boníssimes perquè vam acabar molt sencers el partit”, reconeix Fernando Domènech, golejador de l’Ontinyent en l’anada.
0,68
gols per partit
ha encaixat Ortega en la lliga regular.
81
partits consecutius
ha jugat Ortega entre el Terrassa i el Granollers.
2
promocions d’ascens
a segona B ha disputat el porter: la primera, amb el Terrassa (2014) i la segona, aquest any.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)