3a divisió FEF

JOSÉ ALBERTO LÓPEZ

ENTRENADOR DE L’SPORTING B

“Marcar ens fica en l’eliminatòria”

“Veig l’eliminatòria molt igualada tot i el 0-1 de l’anada”

“Normalment veiem porteria amb bastanta facilitat”

José Alberto López fa nou temporades que dirigeix un equip de les categories inferiors de l’Sporting –amb un parèntesi per entrenar el Covadonga– i als 35 anys a l’estiu va agafar les regnes del filial amb l’objectiu de retornar-lo a segona B, categoria que va perdre el curs passat, com l’Olot. Amb l’anada en contra (0-1), el tècnic es mostra convençut de les possibilitats dels seus d’amargar la festa als de la Garrotxa i assolir l’ascens al municipal d’Olot.

El 0-1 en l’anada és un resultat que no esperaven?
L’eliminatòria està més complicada que abans d’iniciar-se. L’Olot va fer-nos un gol fora de casa i això té molta importància. Nosaltres, però, tot i no marcar diumenge passat, normalment veiem porteria amb bastanta facilitat i el resultat de l’anada serà un al·licient més per buscar amb més regularitat la porteria contrària.
Esperava el tipus de partit que es va donar en l’anada? El va sorprendre, l’Olot?
No em va sorprendre l’Olot. El teníem ben estudiat i sabíem quin tipus de partit es jugaria. Van aprofitar un error puntual nostre per fer gol i establir el 0-1 amb dos xuts a porteria en total. Nosaltres en vam fer catorze i no vam aconseguir marcar.
Aquesta falta de punteria va desesperar els seus jugadors?
Potser sí, pel fet de no poder fer gol tot i les ocasions. De totes maneres, estem preparant els jugadors per jugar a El Molinón davant de 25.000 espectadors i això ha d’estar per sobre de qualsevol gestió o distracció en alguna ocasió fallada. Segurament vam estar amb més tensió que altres dies, però per la situació que viu el club i el suport que va tenir l’equip de la nostra afició. Vam batre el rècord d’afluència en un partit a Mareo i són condicionants que ens van pressionar una mica més. Diumenge serà diferent.
No serà el Molinón, però el municipal d’Olot estarà ple.
Hem jugat diversos partits en el grup asturià d’aquest estil. Hi ha l’Avilés, el Langreo, el Marino de Luango i l’Oviedo B, clubs històrics a segona B. Hem jugat en territori molt hostil com en el derbi contra l’Oviedo B, que feia molt anys que no es donava entre filials. No és res nou.
Quin percentatge de possibilitats dona al seu equip?
No m’agrada parlar de percentatges. Veig l’eliminatòria molt igualada tot i el 0-1 del partit d’anada. No tenim res a perdre ja que el resultat de l’anada i el fet de jugar la tornada a Olot ens ho posa tot molt complicat, però la plantilla està amb la tranquil·litat i la confiança que aprofitarem algun error per entrar en l’eliminatòria. Hi ha detalls que per molt que els entrenador diguem que els controlem és mentira. El futbol és tan gran perquè els petits detalls no saps de quin costat cauran.
Dilluns es veu de vacances?
Veurem qui aconsegueix estar de vacances dilluns vinent. Nosaltres probablement encara tindrem activitat tot i assolir l’ascens. Veurem què passa.
L’objectiu és avançar-se aviat i traslladar els nervis al rival?
Marcar en qualsevol moment ens fica de ple en l’eliminatòria i és igual quan es produeixi. Encara que l’Olot marqui primer, una diana ens posa de ple a dins ja que una altra ens faria passar a nosaltres [1-2]. No crec que sigui important fer gol ràpid, sinó veure l’equip que domini les fases del joc i controlar en tot moment el rival.
Canviarà el seu plantejament?
En l’anada vam xutar catorze vegades a porteria i l’Olot, dues. El plantejament nostre serà el mateix. Tenim un comportament, un estil de joc i una metodologia fidel tot el curs. No és una diferència insalvable per cometre bogeries.
Veu preparat el seu equip per aixecar-se si cau eliminat?
Ser primer en el teu grup de tercer et dona l’avantatge de tenir dues opcions per pujar. Si caus en la primera eliminatòria t’enganxes a les altres dues. Hi ha un camí curt, que s’acabaria diumenge, o el llarg, en què s’allarga la competició un mes més. L’Olot fa pocs anys va pujar pel camí llarg. Aquest és l’avantatge de fer una gran temporada i guanyar el títol de lliga. S’ha d’aconseguir el premi gros pel camí que sigui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)