2a divisió FEF

Amb coneixement de causa

Fase d’ascens a 2a A. Cardona i Martínez, que l’any passat van pujar amb el Sanluqueño i el Sevilla Atlético, confien repetir gesta i fer-ho per la via ràpida, amb una remuntada a Lleó

L’últim cap de setmana de juny de l’any passat, Marc Cardona i José Antonio Martínez van tancar una temporada llarguíssima amb una alegria majúscula: un ascens. El davanter lleidatà va pujar amb l’Atlético Sanluqueño de tercera a segona B marcant el gol que certificava el salt de categoria al camp del Cerceda. D’altra banda, el central andalús, llavors al Sevilla Atlético, va ser un dels botxins del Lleida, en una eliminatòria que es va decidir en una tanda de penals. Dos dies d’eufòria que ara esperen repetir al Barça B. A més, ho volen fer per la via ràpida, eliminant la Cultural. De fet, tot i que per pujar de manera directa cal assolir la gesta de remuntar un 0-2, tant Cardona com Martínez tenen fe en l’equip.

“Durant la temporada ja hem aconseguit bons resultats fora de casa, que ens servirien per capgirar l’eliminatòria, i hem de sortir a avançar-nos i buscar la remuntada”, afirma Cardona. L’ariet, això sí, és conscient que cal tenir seny: “En partits tan importants, en camps amb les aficions en contra, s’ha de saber jugar amb les emocions i la sobreexcitació.” Martínez rubrica les paraules del seu company. “Estem preparats per afrontar un ambient hostil i el factor pressió no el tindrem”, afirma el central blaugrana, que creu que caldrà precisió a les dues àrees: “Hem d’estar tan concentrats com ells, que en l’anada van ser molt efectius i van aprofitar alguna errada nostra. Qui gestioni més bé les emocions i domini les àrees, s’imposarà.” El que tenen clar, tant ells com la resta de la plantilla, és que, després d’una anada en què la Cultural només va ser superior quant a efectivitat, cal mantenir la identitat. “No tenim ansietat perquè en l’anada ja vam demostrar el nostre potencial i vam tenir força oportunitats per marcar”, diu Martínez, mentre que Cardona hi afegeix: “Sabem que el que ens ha portat fins aquí i anem amb la idea de desenvolupar el nostre joc.”

El valor del grup

Tot i que el Barça B té ben poc a veure amb l’Atlético Sanluqueño i el Sevilla Atlético, tant Cardona com Martínez veuen un clar paral·lelisme entre aquest equip i aquells dos. A més a més, coincideixen a l’hora d’assenyalar-lo: el grup humà. “Hi ha un vestidor unit i les sensacions que estic vivint ara són similars a les que vaig viure llavors”, afirma el davanter lleidatà de 21 anys. Martínez també hi afegeix el factor gana: “La nostra força és que som una família, però també tenim l’arma de l’ambició i la il·lusió. Volem aconseguir una cosa que ens pot canviar la vida. Pujar és la millor sensació que he tingut en la meva carrera.”

Més enllà del factor grup, el fet d’haver disputat ja partits tan tensos, els permet afrontar aquesta fase –i les pròximes, si és que el Barça B no remunta–, amb el plus de l’experiència: “Aquesta eliminatòria no té res a veure amb les de l’any passat, però haver-ne jugat ens ajuda a saber que és molt important saber controlar les emocions.”

LES FRASES

Hi ha paral·lelismes entre aquell Atlético Sanluqueño i aquest Barça B, sobretot perquè hi ha un equip unit. Les sensacions són molt similars
L’experiència ens ajuda una mica. Sabem que haurem de saber controlar les emocions
Marc Cardona
DAVANTER DEL BARÇA B
Ens assemblem al Sevilla de l’any passat perquè també som una família. Tots volem aconseguir una cosa que ens pot canviar la vida
No hi ha ansietat, tenim clar que hem de seguir en la línia que ens ha portat fins aquí
José Antonio Martínez
DEFENSA DEL BARÇA B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)