2a divisió FEF

El perill de l’imprevisible

Fase d’ascens a 2a A. El pròxim rival del Barça B ha anat de més a menys i es va classificar per al ‘play-off’ enmig d’una crisi de resultats, però va deixar KO l’Alcoià en la primera eliminatòria

De Lleó a Cartagena. Així són els play-offs. El Barça B haurà de buscar l’ascens per la via més lenta i ara li tocarà enfrontar-se a un quart classificat. El filial blaugrana, això sí, tindrà el factor camp a favor. L’anada es disputarà a l’estadi de Cartagonova en un horari ja fixat: diumenge vinent a les set de la tarda. Una nova cita contra un rival que, amb els números a la mà, té ben poc a veure amb la Cultural. Això, però, no significa que es pugui abaixar la guàrdia. Les xifres i les estadístiques sovint són enganyoses. El Cartagena és un equip que va arribar a la fase d’ascens immers en una preocupant dinàmica –no va guanyar cap dels últims cinc partits de lliga–, i que havia anat de més a menys, ja que va ser campió d’hivern i al final es va classificar d’un pèl per a la promoció. Vaja, tot feia una pinta horrorosa, però un cop al play-off, va eliminar l’Alcoià.

El principal perill del Cartagena és la imprevisibilitat. Per començar, el seu tècnic ha jugat tota la temporada amb un sistema (el 4-2-3-1) i l’ha canviat en la fase d’ascens. El fet d’encaixar vuit gols en les últimes cinc jornades va fer que Alberto Monteagudo apostés per alinear tres centrals i dos carrilers contra l’Alcoià. Un dibuix que podria repetir contra el Barcelona B. Abans, i sobretot en el primer tram de temporada, el quadre del Cartagena s’havia caracteritzat per l’aposta per la combinació, ja que té futbolistes a la sala de màquines amb qualitat i criteri per remenar la pilota de forma efectiva. El principal problema de l’equip és al davant. A l’atac li falta gol. No hi ha cap referent ofensiu clar. Ho hauria de ser Arturo, però l’exjugador del Llagostera només ha marcat set gols. La mateixa xifra de dianes han aconseguit Juanlu Hens, Cristo Martín i Llorente, i no hi ha ningú que superi aquesta xifra. Contra l’Alcoià, de fet, els gols els van fer el lateral esquerre Jesús Álvaro i el pivot defensiu Sergio Jiménez. Qui no té tall rosega els ossos.

Baluards a la medul·lar

El gran argument futbolístic del Cartagena són els seus dos migcampistes creatius: Quique Rivero, que és la brúixola, i l’exfutbolista del Sabadell Fernando Llorente, que fa d’enllaç amb l’atac. El mig, de fet, ha sorprès tothom amb una inspiració desconeguda en ell, ja que va arribar en el mercat d’hivern i ha marcat set gols. També té un pes molt gran en l’equip Gonzalo Verdú, un futbolista molt polivalent nascut a Cartagena que sol jugar al davant de la defensa i que s’encarrega d’anul·lar el joc ofensiu del rival amb el seu físic. D’altra banda, hi ha un vell conegut de la parròquia blaugrana: Juan Antonio Ros, exfutbolista del Barça juvenil que el curs passat va estar a les ordres de Gerard al Barça B.

El partit d’anada a Cartagonova es disputarà diumenge a les set de la tarda

Xemi, lesionat, baixa per al que queda de curs

Gerard López perd per al que queda de fase d’ascens el mig Xemi, que diumenge contra la Cultural va haver d’abandonar el camp en el minut 23. Avui ha sabut el diagnòstic de la seva lesió. El barceloní té un trencament al menisc intern del genoll dret i haurà de ser intervingut quirúrgicament, de manera que es perdrà el que queda de la temporada. Un contratemps important, ja que Xemi havia jugat enguany 32 partits, setze dels quals com a titular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)