3a divisió FEF

Uns fonaments ben sòlids

Fase d’ascens a segona B. El Peralada vol seguir demostrant contra el Conquense que en defensa és un bloc dur i sòlid. Els dos únics centrals de l’equip, Estellés i Vallho, són els referents

Mantenir la porteria a zero sempre és important. En els partits de lliga assegura als equips com a mínim un punt, però en el play-off multiplica les possibilitats d’ascens al bloc que ho aconsegueix. Aquesta premissa la va aplicar fil per randa el Peralada en l’eliminatòria contra el Móstoles. I és que l’ofici defensiu de l’equip dirigit per Arnau Sala va ser clau per superar el conjunt madrileny i accedir a la segona fase contra el Conquense. Els de l’Alt Empordà no van encaixar cap gol ni en l’anada ni en la tornada gràcies, entre d’altres coses, a la bona actuació del porter Gianni i el control d’una de les parelles de centrals més sòlides de tota la tercera divisió, formada per Albert Estellés i Vallho. “Defensivament som un equip treballat i amb molta solidaritat. Gianni va estar bé en els dos partits i això ens va dotar de confiança i seguretat a tots”, comenta Estellés, un dels pals de paller del tècnic Arnau Sala. “Evidentment que la solidesa defensiva que hem mostrat ha estat una de les claus del curs. Després tenim elements en atac per decantar la balança a favor nostre si mantenim el zero a la porteria”, analitza l’exjugador del Sabadell B, que enguany ha acumulat 34 partits, 2.886 minuts i ha fet tres dianes compartint la gran majoria de les aparicions amb Vallho a l’eix central de la defensa.

Els dos únics centrals

Actualment, Albert Estellés i Vallho són els dos centrals disponibles en la plantilla del Peralada –l’altre, Nacho Ruiz, està lesionat– i, per tant, tots dos són els màxims responsables de l’eix de la defensa. De fet, al llarg de la temporada, els defensors han compartit aquesta posició en 31 partits –entre la lliga i els dos de play-off–. “Hem jugat molts partits junts i l’Albert està fent una gran temporada. És un gran jugador i és molt fàcil jugar al seu costat. És un futbolista disciplinat, són molts minuts junts i ens compenetrem molt bé”, explica Vallho, en consonància amb Estellés: “La complicitat és alta. Vallho té l’experiència; jo, la joventut, i això ens complementa molt.”

De cara a l’eliminatòria contra el Conquense, l’equip empordanès intentarà mantenir el bon nivell defensiu que ha mostrat durant tot l’any i, en especial en la primera eliminatòria contra el Móstoles: “Estem analitzant el rival com podem. Si aconseguim mantenir de nou la porteria a zero tindrem molt a guanyar de cara a la tornada. Som un equip que habitualment fem gols i en aquest aspecte també estem tranquils”, diu Vallho, que com el seu company de fatigues mostra total confiança en Richi Paz, el porter que serà titular diumenge a conseqüència de la sanció de Gianni Cassaro per doble amonestació. “És un gran porter i sempre que Gianni no ha pogut jugar ho ha fet bé. També ens aporta seguretat; estem molt ben coberts”, sentencia Albert Estellés.

LES REACCIONS

Defensivament estem ben treballats. Després en atac tenim prou elements per decantar la balança
Albert Estellés
central del peralada

PARELLA ESTABLE

31 vegades han compartit l’eix de la defensa Vallho i Estellés aquesta temporada

BONES XIFRES

Si mantenim de nou la porteria a zero tindrem molt a guanyar de cara al partit de tornada
Marc Vallhonesta ‘Vallho’
central del peralada
23
dianes
ha encaixat el Peralada en els 31 partits en què Estellés i Vallho han jugat com a centrals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)