Girona

Diferències insalvables

El Girona té coll avall trencar la vinculació de filiació amb el Peralada després que els altempordanesos s’hagin quedat sense ascens a segona B

Tot i que el club de Montilivi valora diverses vies i el president del Peralada va dir que no s’havia trencat res, la sensació és que els clubs agafaran camins diferents

La garrotada contra el Rápido de Bouzas va ser molt dura. Per al Peralada, que va veure com s’escapava en el 44è partit una feina brillant durant tota la temporada, i també per al Girona. El club de Montilivi confiava en l’ascens del conjunt altempordanès per tenir el filial a segona B, condició especialment òptima després de pujar a primera divisió. Amb el Peralada a segona B, a més, el Girona B s’hauria mantingut a primera catalana. A l’hora de la veritat, tot se’n va anar en orris. El Peralada es va quedar a tercera, el Girona B va baixar a segona catalana, i el Girona va veure com se li enfosquia molt el panorama d’equips per sota seu. I sense l’escenari desitjat, el club de Montilivi està decidit a trencar un acord que tots dos clubs van firmar l’estiu passat, amb una durada de cinc temporades. No és definitiu, però és l’alternativa que més força va agafar l’endemà de la decepció que es va viure a Peralada.

Una delegació del Peralada amb el president, Josep Isern; l’entrenador, Arnau Sala, i el delegat, Xavier Geronès, va assistir ahir a una reunió amb els responsables del Girona, encapçalats pel director esportiu, Quique Cárcel. “L’acord és vigent i no s’ha trencat res. Tot són rumors”, va assegurar al vespre Josep Isern. En la mateixa línia, el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, va apuntar: “S’ha parlat d’una sèrie de coses, però no hi ha res clar encara. El que no volem és fer les coses malament. Està tot obert.”

Inversions i dubtes

Més enllà del primer equip, el Girona ha repartit els esforços econòmics aquesta temporada en un club filial (Peralada) i un de dependent (Girona B). El club ha fet l’aposta forta en el conjunt empordanès, de tercera divisió, i sense ascens ha vist que la inversió que ha fet no ha tingut la recompensa desitjada. Això li ha fet plantejar dubtes sobre la idoneïtat de continuar invertint diners en un equip que, al cap i a la fi, té la seva pròpia identitat. De fet, si trenca l’acord amb el Peralada, no serà pas per entendre’s amb un altre club, ni tan sols de segona B, perquè mai en tindria garantit el control absolut i correria el risc que l’altra part pogués trencar unilateralment l’acord en qualsevol moment. Si es confirma el trencament, hi haurà sis categories (cinc graons) entre el primer equip del Girona i el Girona B, a segona catalana. El club reforçaria la via de les cessions de jugadors a altres equips de segona B.

Tornar a començar

El cop dur serà per al Peralada, que haurà passat en poques hores de poder assaborir un ascens històric a segona B a continuar a tercera i amb tot per fer. Amb la vinculació, el Girona hi va posar els recursos per confeccionar una plantilla molt competitiva, amb sous que el club empordanès no pot assumir de cap manera. I encara que hi hagi compensació econòmica, si hi ha trencament, el Peralada haurà de digerir el cop moral i tornar a començar.

GIR INESPERAT

Els dos clubs van firmar fa un any un acord que els havia de vincular fins a l’any 2021

EL QUE BUSCAVEN

Si el Peralada pujava, el Girona tenia un filial a 2a B, un a 1a catalana i el divisió d’honor

ISERN (PERALADA)

“L’acord és vigent i no s’ha trencat res. Tot són rumors”, diu el president

CÁRCEL (GIRONA)

“No hi ha res clar encara. El que no volem és fer les coses malament. Està tot obert”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)