Nàstic

Nàstic

Com els romans

El migcampista posa fi a la seva etapa com a jugador i n’encetarà una de nova en el cos tècnic i l’àrea institucional del conjunt grana

Ahir, després de set anys repartits en dues etapes, va acomiadar-se: “Els romans es retiraven a Tarragona, i això és el que he fet jo”

No ho va poder donar tot a l’arena per culpa d’una lesió en la pretemporada, però Manolo Martínez va ser important en la permanència del Nàstic gràcies a la seva feina al vestidor. El migcampista va posar el colofó a la seva última temporada com a futbolista professional amb una salvació gloriosa després d’una carrera plena d’èxits. Ell ha estat la cara més reeixida del conjunt grana al segle XXI, en què ha viscut tres ascensos en set temporades: dos a segona A i un a primera divisió. Ahir va posar fi a la seva etapa com a futbolista amb una roda de premsa de comiat en què va confirmar que s’incorpora a l’estructura esportiva i institucional del club. Tot i la seva retirada, a Manolo Martínez encara li queden moltes batalles per explicar.

“Deien que els romans es retiraven a Tarragona, oi? Doncs això és el que he fet jo.” Manolo Martínez va fer un comiat defugint les llàgrimes. Però cadascun dels seus agraïments tenia un component emocional molt accentuat. “Vinc sense papers però amb el cor obert”, va començar dient l’exmigcampista, que va repassar cadascun dels estaments del Nàstic i cadascun dels clubs de la seva carrera com a agraïment: “La meva carrera ha estat molt per sobre de les meves expectatives.”

Manolo Martínez s’ha convertit en una icona del Nàstic al segle XXI gràcies als seus tres ascensos: el 2004, a segona; el 2006, a primera, i el 2015, a segona. “El Nàstic, amb el president Josep Maria Andreu, va saber reconduir un jove alacantí que tenia impaciència per triomfar en el futbol”, va explicar. Ni tan sols va lamentar les lesions de llarga durada que ha experimentat, especialment dura la de l’últim any –en la pretemporada–, que no li ha permès jugar cap partit aquest curs: “Hi ha qui diu que les lesions han tallat les ales de la meva carrera, però jo crec que m’han donat duresa i capacitat de treball per mantenir-me com a futbolista professional.”

Ara Martínez començarà una nova etapa allunyat dels terrenys de joc, en diversos àmbits del club. “Deixa de ser jugador professional però continuarà en el departament tècnic i també tindrà funcions institucionals i socials”, va comentar Josep Maria Andreu, que va definir l’exjugador com un puntal: “Aquest últim curs no ha pogut participar dins del camp però ha estat una peça clau al vestidor traient el seu caràcter i el seu optimisme.”

“Uns herois”
Per Martínez, el darrer any al conjunt grana ha estat el colofó a la seva carrera. “Vull tenir un record molt important pels jugadors del curs passat, que han estat uns herois. I també pel club, Emilio Viqueira i el president, Josep Maria Andreu, que en els pitjors moments han tingut molta paciència i han mantingut la calma. Això també m’ho emporto en el futur.”
4
ascensos
en la seva carrera: tres amb el Nàstic –dos a segona A i un a primera– i un amb el Tenerife a primera.
112
partits
amb el conjunt grana, entre segona B (56), segona A (53) i primera (3).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)