3a divisió FEF

futbol

3a divisió

La il·lusió del nouvingut

3a divisió. L’Horta arrenca la temporada del seu retorn al futbol estatal amb la intenció de consolidar-se en una lluita que es preveu, en molts casos, severa i desigual

A poc a poc i tocant de peus a terra. Passada l’alegria de l’ascens, l’Horta va començar dilluns la temporada del retorn a tercera disset anys després en un curs que s’entreveu apassionant i complicat a parts iguals. De ser un dels galls de primera catalana, els barcelonins competiran ara contra un bon grapat d’equips amb un pressupost molt superior. “L’objectiu és la salvació, qui digui el contrari menteix”, afirma categòricament Sergi Arranz, un dels puntals de l’Horta que ha renovat del curs anterior.

“La lògica diu que lluitarem per salvar-nos, aquest és el nostre objectiu. Els diners no ho són tot i molts cops ha quedat demostrat, però sí que els pressupostos hi són per alguna cosa i hi ha molts equips que són superiors”, explica Nacho Castro, que va agafar el timó de l’equip fa unes setmanes, després que Xavi Molist decidís provar sort a l’Hospitalet. El traspàs de poders, però, es va produir quan molts dels seus competidors ja tenien perfilades les plantilles, i el tècnic asturià ha hagut d’actuar a correcuita. Tot i això, el resultat és satisfactori. “Pensàvem que ens trobaríem amb més dificultats perquè el més normal és començar a planificar l’equip a partir del mes de febrer, però la plantilla ja està força definida. Estem esperant per si surt alguna cosa interessant per tancar-la”, diu el tècnic.

Amb 21 jugadors a la plantilla i les habituals proves de pretemporada, l’equip va començar a rodar amb la il·lusió del nouvingut. I més en un barri que no ha viscut futbol de tercera divisió des del segle passat, després d’una llarga travessia pel desert que va durar disset anys, amb l’equip fins i tot jugant uns anys a l’antiga primera regional. Ara, però, un cop recuperada la categoria, el tècnic té clar que la il·lusió marcarà el futur immediat de l’entitat. “És important aprofitar la dinàmica positiva i intentar aconseguir un coixí de punts en aquesta primera volta que ens doni tranquil·litat de cara a la lluita per a la permanència”, explica Castro, que s’emmiralla en la seva temporada amb el Peralada, just quan l’equip xampanyer va aconseguir l’ascens a tercera divisió: “Ens enfrontem a equips semiprofessionals o filials que es poden entrenar al matí; nosaltres, en canvi, per motius laborals la majoria de setmanes només entrenarem tres dies. Això a les segones voltes s’acostuma a notar.” “Hi ha equips que s’estan reforçant amb jugadors de moltíssim nivell. Segurament la lliga estarà dividida en dos nivells, però estarà molt igualada tant per baix com per dalt”, vaticina Arranz.

LES REACCIONS

Els diners no ho són tot, però sí que els pressupostos hi són per alguna cosa i hi ha molts equips que són superiors
Horta
Incorporacions (13):
Gueri (Europa), Morales i Makaay (Castelldefels), Andrés i Santolalla (Júpiter), Castillo (Masnou), Jota (Cerdanyola), Lledó (Sabadell B), Moha i Nolla (Damm), Río (Brentford), Coro (Farners) i Martí Tàpia.
Continuen (8):
Gabri, Genís, Torreño, Edgar Tejada, Pou, Galeano, Pablo i Arranz.
Segurament la lliga estarà dividida en dos nivells, però estarà molt igualada per dalt i per baix
Sergi Arranz
davanter de l’horta
És important aprofitar la dinàmica positiva i intentar aconseguir un coixí de punts a l’inici
Nacho Castro
entrenador de l’horta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)