Territorial

David Zurita

Director esportiu de la Jonquera, de 1a catalana

Ambició sense límits

Tot i néixer a Sevilla, Zurita ha estat sempre lligat al poble i al club de la Jonquera

No amaga que l’objectiu és tornar aviat a tercera

El descens compensat de la Jonquera a primera catalana va ser un cop molt dur per a un equip que havia complert l’objectiu d’evitar la zona de descens directe en la primera temporada a tercera. El club fronterer, però, no ha abaixat els braços. Al contrari. Es vol aixecar amb més força, amb un projecte renovat i ambiciós. Una de les peces clau del canvi és el nou director esportiu, David Zurita, que coneix bé la casa. “Tot i que vaig néixer a Sevilla, sempre m’he sentit un jonquerenc més perquè m’hi he criat”, destaca Zurita, de 38 anys, que a més ja havia entrenat en les categories inferiors del club. Zurita arriba amb una llarga trajectòria. Ha entrenat clubs de l’Empordà, va marxar al Betis, on va treballar per al president Lopera, i l’últim any i mig ha dirigit el Ripoll.

Aquest últim projecte al Ripollès és el que li ha donat un nom en la demarcació. “Vam arribar a mitja temporada amb l’equip enfonsat, i la llàstima va ser que, tot i haver fet 36 punts de 45 possibles, vam baixar a quarta catalana per un sol gol, i hem hagut de treballar aquest últim any per tornar a pujar”, destaca Zurita, que va abandonar el club perquè “la directiva havia promès certes coses que no es van complir”. Jugadors de renom com Iván Díaz (va jugar a primera amb l’Espanyol) van apostar pel projecte de Zurita, que va rebre moltes crítiques per la suposada inversió econòmica que tenia al darrere. “Moltes coses que es diuen són bestieses. Hi havia jugadors que sí que cobraven força pel que és la categoria, però la majoria van venir per amistat i per un projecte que pintava molt bé”, assegura el sevillà.

Ara Zurita comença una nova etapa a la Jonquera amb molta il·lusió. “Tenia diverses ofertes, però quan va venir aquesta per dirigir el projecte esportiu no vaig poder dir que no”, valora el director esportiu, que ha hagut de planificar la nova temporada amb molts contratemps per culpa del descens de categoria: “El descens va ser una llàstima perquè teníem pactats jugadors amb experiència a segona A i segona B per mirar de mitja taula en amunt, però ara ja ho hem assumit i estem intentant fer el millor possible.” I és que al cap de David Zurita la paraula derrota no existeix, perquè la seva ambició és màxima. “Aquesta temporada hem d’estar entre els dos primers classificats i tornar a tercera. És igual que hi hagi gent que digui que a primera catalana ja estem bé, perquè la Jonquera ha d’estar més amunt”, analitza el director esportiu, que confia a fer algun fitxatge galàctic tal com va fer amb el Ripoll. La seva implicació –promet– serà màxima: “Qui em coneix sap que sempre que he entrat en un club ho he donat tot tant des del punt de vista personal com econòmic, com el que hagi fet falta. Potser he comès errors, sí, però no m’he amagat mai i he lluitat sempre.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)