Girona

L’exigència no té treva

L’estrena del Girona a primera divisió serà contra un dels clubs més potents de la lliga, l’Atlético de Madrid

El duel s’havia de jugar a fora, però els madrilenys havien demanat l’intercanvi i els gironins tindran les dues primeres jornades a casa

El Barça i el Madrid visitaran els gironins molt aviat

El Girona tindrà una arrencada tan atractiva com exigent a primera divisió, especialment a Montilivi. L’estadi, que continua oferint encara una imatge que ha de ser molt diferent de la d’aquí a menys d’un mes, viurà una estrena històrica a la màxima categoria plena d’al·licients. L’Atlético de Madrid, un dels clubs més potents de la lliga i aspirant al títol, visitarà l’estadi en la primera jornada, el cap de setmana del 20 d’agost. Serà una prova dura per avaluar no només com arriba l’equip de Pablo Machín a primera sinó també com s’han resolt les obres a tot drap a l’estadi, amb la previsió que la gespa nova estigui impecable i les graderies supletòries de preferent i gol nord ja instal·lades. I l’altra prova serà per a l’afició, que tindrà de seguida el primer plat fort per omplir un estadi que passarà a tenir 13.500 seients.

Per intercanvi

Tot i que el Girona s’havia plantejat demanar començar la lliga com a visitant, finalment no ho va fer i va ser un afectat indirecte d’un club que sí que ho havia demanat. L’Atlético estrena estadi i no el tindrà a punt. I quan el sorteig va determinar que el primer partit era Atlético-Girona, la lliga va fer l’intercanvi, tal com va passar també amb el Vila-real-Llevant. Per tant, com que el primer partit teòricament era a camp de l’Atlético, les dues primeres jornades del Girona seran a casa. Després del conjunt de Simeone, serà el Màlaga el que trepitjarà la gespa de Montilivi, just abans de la primera aturada per partits de seleccions.

Molt fort a casa

El calendari és molt dur d’entrada per al Girona, sobretot a Montilivi. L’altra lectura, és clar, és l’atractiu que tindrà per captar un bon grapat d’aficionats. Després del Màlaga, visitarà Montilivi el Sevilla. I el següent partit a casa, programat per al cap de setmana del 24 de setembre, serà un dels més esperats: la visita del Barça. De fet, els equips més potents arribaran molt aviat a terres gironines. Poc més d’un mes després de la visita del conjunt blaugrana, arribarà a l’estadi el Real Madrid, en un partit programat per al cap de setmana de les Fires de Sant Narcís.

La lliga comença el cap de setmana del 20 d’agost i s’acaba el del 20 de maig, amb la visita del Girona a Las Palmas. Respecte a segona A, i a part que són 38 jornades en comptes de 42, les grans diferències del calendari són les aturades per seleccions i les jornades entre setmana. Tenint en compte que el 2018 hi ha mundial, la lliga ha programat quatre partits entre setmana, dels quals el Girona n’afronta tres a fora. El 20 de setembre jugarà a Leganés; el 20 de desembre, a Eibar; el 28 de febrer rebrà el Celta; i el 18 d’abril visitarà l’Alavés. D’aturades, a part de la de Nadal –hi ha lliga el 7 de gener, amb un València-Girona–, n’hi ha quatre: el 3 de setembre, el 8 d’octubre, el 12 de novembre i el 25 de març.

Un dels handicaps que tindrà el Girona, arran de l’intercanvi amb l’Atlético, és que a mitjan lliga haurà de jugar quatre de cinc partits seguits a fora: visitarà l’Eibar, el València, l’Atlético i el Màlaga, amb l’únic partit a casa contra Las Palmas enmig.

ATRACTIU I DURÍSSIM

Primer l’Atlético, i després el Màlaga, el Sevilla, el Barça, el Vila-real i el Madrid

PER L’INTERCANVI

Entre desembre i gener, l’equip jugarà quatre partits de cinc com a visitant

IRREGULAR

Hi haurà quatre jornades entre setmana i quatre aturades, a part de la de Nadal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)