3a divisió FEF

3a divisió

Vilassar de Mar

Un pas al costat

Alberto Aybar, ‘Peque’, penja les botes després d’una llarga trajectòria en el futbol català

El ja exfutbolista intentarà aprofitar una de les seves millors virtuts en la seva nova etapa com a entrenador del Mataró

No ha estat la retirada somiada, perquè Alberto Aybar, Peque (09-03-1981), encara tenia intenció de jugar una temporada més. Però el Vilassar, amb el qual ha jugat els darrers cinc cursos, va decidir prescindir dels seus serveis, i a partir d’aleshores tot es va precipitar. Mentre buscava una proposta interessant a prop de casa per seguir competint, el Mataró, l’equip de la seva ciutat, es va quedar sense entrenador i li va fer arribar una proposta inesperada: fer-se càrrec d’un dels equips amb més nom de la segona catalana: “Hi havia l’opció d’anar al Mataró com a jugador, sobretot si hagués aconseguit l’ascens a primera catalana. Però va coincidir que l’entrenador va decidir plegar, i crec que estic preparat per assumir el càrrec”, explica el ja exfutbolista, que, a part d’una curta experiència en el passat en equips del futbol formatiu, debutarà a les banquetes.

Inesperat o no, Aybar era conscient que el final era a prop després d’una carrera llarga i reeixida en la qual el central ha defensat els colors d’alguns dels millors clubs del nostre país. Començant pel Barça, al qual va arribar als nou anys i hi va estar tretze temporades: “És, sens dubte, la meva experiència més professional. Si en el meu últim any al Barça B haguéssim aconseguit l’ascens a segona [van quedar segons en la lliga i segons en la lligueta de promoció d’ascens] segurament la meva carrera hauria canviat”, diu l’exjugador, que d’allà se’n va anar al Sabadell, on va començar una llarga trajectòria per equips catalans i del País Valencià de segona B i tercera –el Reus, el Terrassa, el Benidorm, l’Alzira, el Llagostera i finalment el Vilassar–. “Quan vaig sortir del Barça, el primer any em vaig trencar els encreuats al Sabadell i van ser moments de dubtes. Però vaig recarregar piles i encara em veia amb possibilitats de fer el salt. Però un cop passes la barrera dels 27 anys ja veus que és molt difícil arribar a l’elit”, explica l’ara nou tècnic del Mataró, que ja pensa en clau entrenador: “L’objectiu ha de ser lluitar per l’ascens a primera catalana. No tenim el pressupost més alt de la categoria, però sí que és veritat que per nivell i ciutat hem d’intentar pujar”, diu el tècnic, que en les últimes cinc temporades al Vilassar ha estat un dels pilars de l’equip.

Fora dels terrenys de joc

Amb la crisi econòmica que va afectar també el món del futbol, Aybar va decidir prioritzar altres coses quan va deixar l’Alzira per fitxar pel Vilassar. A prop de casa i en un ambient molt més amateur, el mataroní ha compaginat, en aquests últims anys, la seva carrera com a futbolista amb la de coordinador general de l’AEiLL Cerdanyola de Mataró i d’una escola d’entrenadors. Un cop retirat, Peque seguirà, doncs, vinculat al futbol, ara des de la banqueta i els despatxos: “Sempre he viscut el futbol amb competitivitat, passió i molta ambició, i això és el que intentaré transmetre. A més, com a jugador gairebé sempre he estat un dels líders del vestuari, i com a entrenador es tracta de fer el mateix però des de fora. Ara m’hauré de guanyar el respecte dels jugador”, afegeix Aybar, que assegura que així es traurà l’ànsia de jugar: “Ni m’adonaré que he penjat les botes.”

13
anys.
Des d’alevins fins al filial, Peque va passar tota l’etapa formativa al Barça.
2a
catalana.
El ja exjugador del Vilassar, s’estrenarà com a tècnic al Mataró, l’equip de la seva ciutat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)