Girona

futbol

girona

El Girona es regala autoestima

L’equip de Pablo Machín supera el Manchester City amb un gol de Portu (13’), s’endú el trofeu Costa Brava i troba per fi bones sensacions després d’una pretemporada molt poc esperançadora

Tot i que el ritme de partit no va ser tan exigent com ho serà dissabte contra l’Atlético, als gironins se’ls va veure còmodes i molt solvents en defensa

GIRONA 1 MANCHESTER C. 0

MANCHESTER CITY:Claudio Bravo; Adarabioyo, John Stones (Otamendi, 46’), Mangala; Danilo, Touré Yaya, Sane; Bernardo Silva, Brahim Díaz (Gabriel Jesús, 70’), Phil Foden (Gundogan, 70’); i Sterling. GIRONA:Iraizoz; Alcalá (Ramalho, 59’), Bernardo, Muniesa; Maffeo, Pere Pons (Aleix Garcia, 59’), Granell (Douglas Luiz, 59’), Aday (Carles Planas, 59’); Portu (Marlos Moreno, 59’), Borja García (Boulaya, 59’); i Stuani. GOLS:1-0 (13’) Portu.ÀRBITRE:Medié Jiménez, del col·legi català.T.G.: al local Aleix Garcia (65’), i al visitant Bernardo Silva (72’).T.V.: cap.PÚBLIC:10.235 espectadors a Montilivi.

Ja se sap que les pretemporades serveixen per al que serveixen, però el Girona necessitava fer una espècie de clic per treure’s el mal gust que fins ahir havien deixat les setmanes de preparació prèvies a l’imminent debut a primera divisió. I que Aday Benítez alcés el trofeu de guanyador del 41è Costa Brava va acabar sent un fet rellevant malgrat que l’1-0 en si ni servirà per sumar tres punts ni serà cap pas cap a la permanència. Sí que va ser una bona dosi d’autoestima gairebé imprescindible per a un equip que acumulava 300 minuts sense marcar i un sol triomf en els vuit enfrontaments previs. I derrotar el Manchester City, encara que sigui en un duel de germanor, sempre vesteix. Tothom sap que dissabte serà una història totalment diferent, però segurament els més de 10.000 que ahir van ser a Montilivi van sortir de l’estadi veient les coses de manera diferent a com les veia quan hi van entrar.

Amb un sol punta

Machín va fer un onze amb només quatre cares noves respecte a l’any passat: Iraizoz sota els pals; Bernardo i Muniesa a l’eix i Stuani a dalt. En els carrils, el mig del camp i la segona línia, tot eren vells coneguts. La disposició va ser una mena de 3-4-2-1, amb la medul·lar molt poblada perquè és la zona de batalla on moltes vegades es perden els partits. Segurament també va ser la raó per deixar Stuani tot sol a dalt. Això i el fet que a Pablo Machín a hores d’ara no li sobren precisament davanters.

Si el tècnic del Girona va posar en dansa un equip titular amb jugadors que poden tenir força números per jugar dissabte d’entrada contra l’Atlético de Madrid, Pep Guardiola va optar per equilibrar l’onze del City amb titulars indiscutibles i jugadors no tan habituals. El partit va tenir un ritme acceptable, però ni punt de comparació amb el que tindrà el que es jugarà d’aquí a tres dies contra un dels rivals més competitius del món i que segur que sotmetrà el Girona a una exigència física enorme. Ahir, dels disset jugadors blanc-ivermells que van disputar el matx, només Maffeo va posar les revolucions més enllà del límit. El català va protagonitzar el duel del partit amb Sané i li va guanyar gairebé tots els duels directes, que van ser moltíssims. El nivell del català –escollit millor jugador del torneig– va ser perquè el City es penedeixi d’haver-lo cedit aquí.

Un gol decisiu

Montilivi va cantar aviat el primer gol, l’únic del partit. Va ser una acció ràpida, vertical, de les que agraden a Machín. Dues passades (de Muniesa a Aday i d’Aday a Portu) i una rematada, la del murcià amb la dreta per batre Claudio Bravo (13’).

El resultat no va variar en l’hora i quart de partit que quedava, tot i que no va ser per falta d’ocasions ni d’arribades. El Girona, a banda de sentir-se còmode a la impecable gespa de Montilivi, també va ser més pràctic en atac. Li va faltar eficàcia en la penúltima passada. I quan Stuani va poder trobar l’escletxa per armar el xut, l’estirada de Claudio Bravo va evitar el 2-0 en el descans.

El guió no es va alterar excessivament en el segon acte. El Girona el va començar amb bon peu i Portu va tenir dues arribades, però va topar amb dues roques. Machín va introduir sis canvis de cop per jugar l’última mitja hora, que va ser de més domini visitant. El Manchester City va accelerar buscant l’empat, però després va emergir la defensa del Girona, amb Bernardo de líder a l’eix i Ramalho –havia rellevat Alcalá– molt fiable les tres vegades que el City va intentar sorprendre pel costat esquerre. Pep Guardiola va pujar una mica les revolucions ofensives amb Gundogan i Gabriel Jesús, però tampoc va voler collar del tot el Girona, i al Kun Agüero i De Bruyne només els va fer escalfar.

L’ESQUEMA

Machín va poblar el mig del camp i va disposar un 3-4-2-1 amb Stuani sol en punta

L’1-0 (13’)

Muniesa va iniciar l’acció que va rubricar Portu després d’una gran assistència d’Aday

EL MILLOR

Descomunal partit de Maffeo, que va noquejar Sané en un vibrant duel al carril dret

BALANÇ DEFENSIU

L’acceleració final del City va obligar els centrals locals a no perdre mai la concentració
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)