Girona

El protagonista

Cristhian Stuani

Stuani hi posa el cap i el gol

Si fa anys era impensable que el Girona s’enfrontés amb tot un Atlético en una primera jornada de lliga a primera divisió, un cop aconseguida la gesta, ja assimilada per cadascun dels aficionats gironins, més impensable i imprevisible era que l’estrena en la màxima categoria acabés en empat a dos gols després d’un partit brillant dels jugadors dirigits per Pablo Machín. La primera meitat dels blanc-i-vermells va tenir moments majúsculs que van deixar bocabadats als més 11.000 espectadors presents ahir a l’estadi de Montilivi. Rapidesa, fluïdesa, possessió i, fins i tot, qualitat individual en l’un contra un davant futbolistes de talla mundial van ser els elements que d’entrada fan ser optimistes als gironins. L’estilet en l’atac i un dels protagonistes de l’enfrontament va ser Cristhian Stuani. El davanter uruguaià va fer anar de bòlit els dos centrals de l’Atlético, ahir precisament el seu paisà Giménez i el montenegrí Savic. Cadascuna de les pilotes aèries que arribaven a la seva zona eren interceptades, tocades o rematades per l’exjugador del Middlesbrough. De fet, entre el minut 23 i el 25, Stuani va fer ple en les dues esfèriques que va tocar, les dues per establir un 2-0 momentani que va fer posar les mans al cap a tothom. En la primera, una centrada mil·limètrica del capità, Àlex Granell, va acabar al cap de l’internacional amb la selecció de l’Uruguai. L’estirada d’Oblak va ser inútil davant una rematada al més pur estil de Stuani, un caçador de l’àrea necessari en qualsevol equip que segur que farà molta feina i que s’aclimatarà de seguida a les exigències de Pablo Machín i a l’estil amb el qual dota el de Gómara a les seves plantilles: “Ha estat un dia molt especial per a tota Girona i segur que serà recordat. A nosaltres com a equip ens omple d’orgull haver ofert aquests moments d’alegria a l’afició i esperem que això segueixi endavant. Ens volem quedar a primera”, comentava en la zona mixta de l’estadi de Montilivi el primer golejador de la història del Girona en la màxima categoria del futbol estatal.

Stuani va tornar a ser oportú en la segona diana dels gironins. Després d’una falta lateral executada per Granell, Muniesa, amb l’ajuda d’algun rebot i d’algun defensor va posar la pilota franca dins de l’àrea petita, on ja esperava el bigolejador del Girona per tornar a marcar amb el cap i evitar els defensors que estaven a sota els pals: “Han estat gols de davanter pur i, evidentment, estic molt content per l’aportació. Tenia moltes ganes de marcar i estrenar-me. Fer el primer gol del primer partit a primera en la història del club és un honor. Ho he disfrutat molt”, explicava.

En la segona part, el Girona va semblar evitar el canvi de ritme del conjunt madrileny fins als darrers minuts, en què els d’El Cholo Simeone van aconseguir eixugar l’avantatge gironí i empatar a dos: “Jugar contra l’Atlético no és fàcil i amb tanta gent nova, encara menys. L’equip ha demostrat que té potencial per competir”, sentenciava el golejador de la gran estrena.

2
gols
amb el cap va fer ahir Stuani en només dos minuts. El davanter va fer esclatar d’eufòria Montilivi, que no creia el que veia durant tota la primera meitat.
1a
targeta groga
va veure l’uruguaià en el matx. Va ser abans del descans per una falta dura al mig del camp.
182
dies
feia que no marcava Stuani en un partit oficial. Va ser en un partit de la FA Cup amb el Middlesbrough contra l’Oxford United.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)