Girona

futbol

girona

Moviments des de la calma

El bon to que ha ofert el Girona contra el City i l’Atlético fa menys urgent una cerca desesperada en les últimes hores de mercat

El club mira un central que pugui fer de pivot, un cinquè carriler i un altre punta, però difícilment arribaran tots tres

L’excel·lent imatge que ha ofert el Girona en els dos últims partits –l’amistós contra el Manchester City i sobretot el debut en la lliga contra l’Atlético– fa que la direcció esportiva enfoqui els últims dies de mercat des de la calma i sense la desesperació a què probablement s’hauria vist abocat si l’equip no hagués fet aquest gir en positiu després d’una pretemporada molt deficient.

El club ja ha desistit de les seves aspiracions de màxims de completar la plantilla amb quatre peces: un central, un mig centre, un carriler i un davanter. Refonent els dos primers (un defensa que pugui actuar al mig del camp), quedarien tres peces per completar les tres fitxes lliures que hi ha a la plantilla des de la marxa, ahir, de Kiko Olivas. El club encara no ha esgotat tot el marge salarial que li permet la LFP, però no vol ni malgastar ni portar cap jugador que no millori el nivell de la plantilla. Cárcel està sobretot pendent dels descartats de primera divisió espanyols i estrangers, com la gran majoria d’equips. El mercat en la lliga espanyola es tanca l’1 de setembre, 24 h després que el de les principals lligues europees.

Els centrals

Ara mateix, aquesta sembla una peça imprescindible després de la desvinculació de Kiko Olivas. Machín s’ha quedat amb només cinc centrals (Alcalá, Bernardo, Muniesa, Juanpe i Ramalho) i en vol sis tant sí com no. I quan arribi el sisè, no es pot descartar que Ramalho (amb dos anys més signats) plantegi una sortida després de veure com el tècnic ha apostat per Alcalá i Juanpe a la dreta abans que per ell.

Els carrils

El tècnic sempre ha defensat la figura d’un cinquè jugador tenint en compte que és la demarcació més exigent en l’aspecte físic i que força sovint passa que dos dels tres canvis en un mateix partit són als carrils. Això fa que sigui molt necessari una incorporació d’aquesta mena, també perquè a la plantilla hi ha pocs futbolistes (només Portu, que ja hi ha jugat algun partit en la pretemporada) que s’hi podrien adaptar.

La davantera

El gran partit de Stuani i la bona pinta de Kayode són notes molt positives, però encara s’espera el pas endavant de Marlos Moreno. Tres davanters podrien arribar a ser suficients si Pablo Machín manté l’aposta de jugar amb un sol punta, però no pas si el tècnic vol una parella a dalt. Dels migcampistes, els més adaptables en punta són Portu (el comodí perfecte), Boulaya i Borja García.

LES INTENCIONS

Siguin cessions o descartats de primera, Cárcel té clar que si arriba algú més és per millorar el nivell

24 HORES MÉS

El mercat en les principals lligues es tanca el dia 31, però en l’espanyola s’ha allargat fins a l’1 de setembre

TRES FITXES LLIURES

22
jugadors
té a la primera plantilla el Girona un cop desvinculat el defensa Kiko Olivas.
Porters
Gorka Iraizoz
Athletic
Bounou
2a temp.
Centrals
Pedro Alcalá
3a
Bernardo
Middlesbrough
Juanpe
2a
Muniesa
Stoke City, cedit
Ramalho
2a
Carrilers
Maffeo
M. City, cedit
Aday
4a
Mojica
Rayo, cedit
Carles Planas
Celta
Migcampistes
Pere Pons
4a
Granell
4a
Eloi Amagat
6a
Aleix Garcia
M. City, cedit
Douglas Luiz
M. City, cedit
Borja García
3a
Portu
2a
Boulaya
Bastia
Davanters
Stuani
Middlesbrough
Kayode
M. City, cedit
Marlos Moreno
M. City, cedit

Eloi Amagat, cent per cent a dins

Quique Cárcel va parlar la setmana després de l’ascens un per un amb tots els jugadors, i dels quatre futbolistes amb un interrogant n’hi ha dos que han marxat (René va ser el primer i Sandaza li va seguir les passes uns dies després) i dos més que encara es mantenen a la plantilla (Ramalho i Eloi). El defensa basc, relegat a cinquè central (i se n’espera un altre) podria forçar un canvi d’aires, però no així Eloi Amagat, confirmat al cent per cent que es queda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)