Territorial

Volen continuar creixent en l’elit del futbol de base

Divisió d’honor juvenil El Girona vol continuar amb el salt qualitatiu del curs anterior amb una plantilla totalment renovada, plena de talent i amb accent gironí

Van fer un salt de qualitat i no es volen aturar. El Girona vol continuar creixent en la divisió d’honor, però sempre amb els peus a terra. “Hem crescut com a club globalment i el juvenil A també ha crescut en recursos. Això no ens garantirà ser millors que l’any passat, que no serà fàcil”, explica el tècnic, Àlex Marsal, que encetarà el seu segon curs a la banqueta. L’equip comença dissabte la tercera temporada consecutiva en la categoria. Els blanc-i-vermells van aconseguir l’objectiu de fer un pas endavant el curs passat i van completar el campionat en la vuitena posició, que va tenir com a gran colofó el triomf al camp del Barça (0-1).

Canvis

El club ha confeccionat un bloc de 22 futbolistes completament nou, i només continuen dos jugadors del curs anterior, Mario i Rodri. Han arribat dotze cares noves, més vuit del juvenil de lliga estatal. “Hem pogut fitxar jugadors de fora de Catalunya, cosa que l’any passat era inviable”, comenta Marsal, que assenyala la importància de tenir un filial a segona divisió B per atreure futbolistes de qualitat: “A l’hora de fitxar els jugadors saben que tenen el Peralada amb una plantilla curta i que el Girona recorre al Peralada i que el proper que recorre al juvenil A és el Peralada. És un factor emocional per créixer.”

El tècnic també veu imprescindible la presència de l’ADN gironí a l’equip: “Hi ha molts jugadors que són de la ciutat de Girona o dels pobles del voltant i fa molt temps que juguen aquí. No volem ni podem perdre la identitat del club. Ser de Girona aportarà un punt més de motivació als jugadors.”

Tants canvis a l’equip no han de ser cap impediment perquè l’equip ofereixi ja des de la primera jornada de lliga un rendiment òptim. “Hem d’ajuntar els nous jugadors i els de la casa, però no pot ser una excusa. La pretemporada hi és per això, per intentar acoblar-nos al més ràpid possible”, explica l’entrenador gironí.

Talent

Més enllà de lluitar pels primers llocs de la classificació, l’objectiu dels gironins és potenciar la qualitat dels futbolistes. “Més que millorar la posició, el que volem és créixer en talent de futbolistes. Si creixes en talent possiblement la posició ja la milloraràs. És clar que lluitarem per quedar més amunt, però hem de ser reals que l’objectiu és portar el major nombre de jugadors possible l’any que ve a segona divisió B”, analitza Marsal.

LA VALORACIÓ

El juvenil A ha crescut en recursos. Però això no ens garanteix ser millors que la temporada passada, que no serà fàcil
Lluitarem per quedar a dalt, però l’objectiu és fer pujar el major de nombre de jugadors al filial
Àlex Marsal
entrenador del girona juvenil
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)