1a femenina

Amb la intenció de reivindicar-se

Les blaugrana volen recuperar la corona després de dos anys sense títol

L’equip blanc-i-blau vol millorar la imatge del darrer curs i evitar patiments per girar full a un any per oblidar

Amb la il·lusió d’un nou projecte i amb ganes de recuperar el terreny perdut. Tot i que amb objectius ben diferents, el Barça i l’Espanyol inicien el campionat de lliga amb les mateixes ganes de reivindicar-se: les blaugrana, que inicien nova etapa sense Xavi Llorens al capdavant de l’equip, van perdre la lliga contra l’Atlético en un emocionant frec a frec, mentre que les blanc-i-blaves volen oblidar una temporada nefasta en tots els sentits i començar a créixer a partir de les bones sensacions que va mostrar l’equip en les últimes jornades.

La marxa de Xavi Llorens després d’onze temporades al capdavant del primer equip femení del Barça va representar el final d’una etapa plena d’èxits i que va seguir una clara trajectòria ascendent. Ara Fran Sánchez n’agafa el relleu amb una plantilla reforçada amb jugadores internacionals i que ambiciona fer un pas més en la Champions League després d’arribar a les semifinals el curs passat. Abans, però, caldrà mirar la lliga, una competició que l’equip no ha guanyat en els dos últims anys, curiosament des que es va fer el pas cap al professionalisme. “Encara queda molt per treballar i hi ha jugadores que han fet molt pocs entrenaments, però en general estic content perquè les jugadores estan treballant molt i les coses van sortint”, diu el tècnic blaugrana, que tot i l’hàndicap que ha suposat una pretemporada atípica, amb moltes jugadores fora per la disputa de l’Europeu, es mostra satisfet amb la situació: “Tampoc hi podíem fer res i, a més, és un bon senyal perquè això vol dir que les nostres jugadores són internacionals amb el seu país.” El Barça ha perdut la seva màxima golejadora, Jennifer Hermoso (PSG), però ha fitxat jugadores de renom, com per exemple la millor jugadora de l’any per la UEFA, l’holandesa Lieke Martens.

En una realitat completament diferent es troba l’Espanyol, però amb la mateixa necessitat de fer un pas endavant. L’any passat el conjunt blanc-i-blau va caminar a prop del precipici bona part de la temporada, però l’aparició de Rubén Rodríguez a la banqueta en les últimes jornades va permetre a l’equip mantenir la categoria. Les jugadores hi van creure i això va permetre salvar els mobles en un any nefast. Per això, tot i que Rodríguez no ha pogut continuar al capdavant de l’equip per motius laborals, la direcció esportiva ha decidit confiar en el seu segon entrenador, Joan Bacardit, per dirigir la nau en aquesta nova temporada. “Aquest és el camí”, va dir el tècnic blanc-i-blau després de la bona imatge que va deixar el seu equip en la final de la copa Catalunya contra el Barça. És cert que el resultat final va ser de 3-0, però en molts moments van aconseguir tractar de tu el totpoderós Barça –6-0 havia estat el resultat de la final de l’any anterior–. Per Bacardit, que considera clau els resultats de les primeres cinc jornades per al futur del seu equip, la preparació encara no ha acabat, tot i que es mostra satisfet: “Al 100% no ho estarem fins d’aquí a tres o quatre mesos, però treballem per començar bé el primer partit de lliga.”

Entre els catorze rivals dels dos conjunts catalans, l’Atlético, el Llevant, el València o l’Athletic són, en principi, els grans candidats a lluitar per les posicions capdavanteres. La resta hauran de jugar-se les garrofes per intentar pescar les posicions restants de copa i mirar d’evitar el descens.

NOVETATS

Fran Sánchez i Joan Bacardit s’estrenen a les banquetes del Barça i l’Espanyol

LES FRASES

De preparats no ho estarem fins d’aquí a tres o quatre mesos, però aquest és el camí a seguir
Joan Bacardit
entrenador de l’espanyol
Queda molt per treballar i hi ha jugadores sense gaires entrenaments, però estic content
Fran Sánchez
entrenador del barça

Un salt més per acostar-se a l’elit europea

Un estiu més el Barça ha intentat fer un salt qualitatiu en el mercat de fitxatges amb la incorporació de jugadores internacionals i amb experiència en competicions continentals per mirar de dominar el campionat estatal i acostar-se als grans equips europeus, encara un graó per sobre. De les sis noves incorporacions, només Mapi León és espanyola i totes elles són internacionals amb les seves seleccions.

Jugadores de fora per fer pujar el nivell

En la línia dels altres equips de la lliga, l’Espanyol també ha apostat per incorporar jugadores estrangeres. Una japonesa, una finlandesa, una italiana i una eslovena reforçaran el conjunt blanc-i-blau. Destaca també el retorn de la veterana portera Mariajo Pons, que ja havia estat al club, i el fitxatge de Berta Pujadas. La prometedora defensa ha vist que al Barça no tindria oportunitats i ha decidit emprendre un nou camí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)