Girona

SERGIO ESCUDERO

LATERAL ESQUERRE DEL SEVILLA

“El Girona demostra que és un equip amb personalitat”

“El Girona ha començat bé la lliga, és un equip compacte, amb joventut i molta motivació. Segur que donarà guerra en tots els partits”

“Contra l’Atlético va demostrar caràcter plantant-li cara i va rebre el gol de l’empat al final”

A Sevilla l’exigència augmenta. El club creix, la plantilla és bona, l’afició és de deu... són motius per afegir pressió positiva

Sergio Escudero (Valladolid, 02-09-1989) s’ha consolidat com a primera opció al lateral esquerre del Sevilla, tot i que avui no serà a Montilivi a conseqüència de la política de rotacions d’Eduardo Berizzo. Amb una trajectòria clarament ascendent, el val·lisoletà va jugar anteriorment al Múrcia –amb només 20 anys va ser titular amb els murcians el dia que Kiko Ratón va salvar el Girona del descens a segona B des del punt de penal–, al Schalke 04 i al Getafe. El futbolista va arribar a ser citat pel tècnic, Julen Lopetegui per completar una convocatòria amb la selecció espanyola encara no fa un any. Carriler en l’etapa de Sampaoli –l’argentí jugava amb tres centrals, com Pablo Machín–, Escudero és un dels laterals més eficaços i regulars de la màxima categoria.

No han perdut cap partit oficial, sumen set punts dels nou possibles i dimecres van esgarrapar un bon punt a Anfield Road en l’inici de la lligueta de Champions. Contents, suposo?
Estem contents, perquè l’equip ha començat força bé amb les dues victòries i l’empat en la lliga. A més, el dimecres ens vam estrenar en la lligueta de la Champions League amb un bon empat a Anfield Road contra un gran equip com el Liverpool, un històric a Europa.
Abans van haver de superar una eliminatòria prèvia per classificar-se per a la Champions League contra el Basaksehir?
L’objectiu era estar un any més en la Champions. El rival ens ho va posar difícil. El Basaksehir, com tots els equips que disputaven la prèvia, tenia un bon nivell i havia arribat fins allà per mèrits propis. Disposaven de bons jugadors i la prèvia va ser complicada i molt dura.
I vostè, com a lateral esquerre, va fer dues dianes!
Vaig tenir la sort de poder ajudar l’equip amb gols. Ho buscava des de feia temps, i els gols van arribar en dos partits molt importants per a nosaltres.
El club ha sofert molts canvis durant l’estiu. Canvi d’entrenador, pèrdua de jugadors importants, com Vitolo, però, sobretot, la marxa de Monchi...
Hi ha hagut molts canvis en la directiva i en la plantilla. Però això passa cada estiu a Sevilla. El gran canvi ha estat la marxa de Monchi. Cada estiu hi ha moviments, però crec que ens hem reforçat molt bé. Óscar Arias està fent molt bona feina i, un curs més, l’equip és molt competitiu.
Des de fa temps, l’exigència a Sevilla ha canviat, no? És conseqüència dels èxits?
Evidentment és pels èxits de l’equip. L’exigència augmenta amb motius. El club creix, la plantilla és bona, l’afició és de deu... tots són arguments per afegir una pressió positiva, i l’equip respondrà segur.
Donar guerra en la lliga i arribar tan lluny com sigui possible en la resta de competicions és un bon punt de partida?
Volem seguir en la línia del curs anterior i lluitar amb els equips que en teoria estaran a la part alta, com el Barça, el Madrid, l’Atlético i el València. En les altres competicions ho donarem tot per arribar tan lluny com sigui possible i passar com més eliminatòries millor.
Què coneix del Girona?
Des de divendres que estem veient vídeos. El Girona ha començat molt bé la lliga, és un equip compacte, amb joventut i molta motivació. Segur que donarà guerra en tots els partits.
I de la ciutat, el club, l’acord amb el Manchester City?
Com a ciutat no la conec. Sabem de l’existència de l’acord amb el Manchester City, els jugadors cedits a la plantilla, etc. Per damunt de tot és un equip amb ganes de demostrar que valen per a la categoria i els joves cedits, que valen per al City.
Una de les característiques del Girona és el sistema que utilitza amb tres centrals. El coneixen molt, ja que amb Sampaoli el va utilitzar força la temporada passada...
Sí, el coneixem. El vam utilitzar en molts partits la temporada passada i no és habitual a primer nivell. S’ha de saber jugar-lo, ja que incomoda el rival. Qualsevol aficionat coneix el 4-4-2, el 4-2-3-1..., però un dibuix amb carrilers és menys habitual. S’enforteix el mig del camp i per les bandes el carriler pot pujar amb més llibertat i espais.
Victòria contra el City en la pretemporada i bons partits a Montilivi contra l’Atlético i el Màlaga. És una bona carta de presentació del seu rival?
I tant! Sabem que el Girona manté la inèrcia de l’ascens i de moment els seus resultats són bons. Contra l’Atlético va demostrar caràcter plantant-li cara i va rebre el gol de l’empat al final del matx. Demostra idees clares i que és un equip amb personalitat.
En l’aspecte personal s’ho ha hagut de treballar molt, amb una aventura inclosa al Schalke04. A Alemanya es viu el futbol molt diferent?
Allà tot és un altre món. Tots els camps estan plens, ja que les entrades són molt més barates que a Espanya. Hi ha més exigència física, tot i que l’estan intentant canviar, però bé, va ser una experiència que em va servir per créixer i evolucionar com a jugador.
L’arribada al Getafe va ser la seva consolidació; després, fitxatge pel Sevilla, campió de l’Europa League; convocatòria amb la selecció espanyola; renovació fins al 2021...
No es pot demanar més. Estic content amb la trajectòria que estic portant en els darrers anys. Em sento valorat, ja des del fitxatge pel Sevilla, la convocatòria per la selecció i la continuïtat en el joc.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)