Barça B

Aleñá rescata un puntàs

Barça B. Un gol del migcampista maresmenc quan el partit agonitzava (88’) permet al filial blaugrana empatar al complicat camp de l’Alcorcón, que fins ahir no havia encaixat cap diana

alcorcón 1 barça b 1

ALCORCÓN:Casto; Laure, Burgos, David Navarro, David Fernández, Bellvís; Borja Domínguez (Toribio, 84’), Errasti, Peña (Dorca, 70’); Jonathan Pereira i Álvaro Giménez (Borja Lázaro, 82’).BARÇA B:Varo; David Costas, Martínez, Fali, Cucurella; Ruiz de Galarreta, Sarsanedas (Oriol Busquets, 74’), Aleñá; David Concha (Choco Lozano, 65’), Marc Cardona (Vitinho, 59’) i José Arnáiz.GOLS:1-0 (76’) Álvaro Giménez. 1-1 (88’) Aleñá.ÀRBITRE:Eiriz Mata (col·legi gallec).T.G.:als locals Errasti i Burgos; i al visitant Marc Cardona.PÚBLIC:3.048 espectadors.

El procés va sobre rodes. El Barça B és un equip que s’està fent gran i, tot i que ahir va sumar només un punt en la visita a Santo Domingo, va créixer uns quants centímetres. La cita contra l’Alcorcón era molt més difícil del que podia semblar, tant per com planteja els partits el rival com per l’eufòria amb què s’hi arribava després de la golejada a casa en la jornada anterior. En aquest exigent panorama, que requereix també maduresa, el filial blaugrana va respondre. Fidel a la seva identitat, va jugar bé i, tot i rebre una clatellada, es va saber alçar. Ho va fer gràcies a un gol d’Aleñá quan el partit agonitzava. Va ser un puntàs, ja que al davant hi havia el bloc més sòlid de segona divisió. Fins ahir, l’Alcorcón no havia encaixat ni una diana.

Els tres contraatacs amb què l’equip de casa va avisar Varo en els cinc primers minuts van ser una bona mostra del que es trobaria el Barça B: un equip que més enllà de tapar-se amb una defensa de cinc homes, també buscaria la porteria rival. De fet, en el primer temps, l’Alcorcón va saber mantenir a ratlla tot el talent que hi ha al filial blaugrana. Cada cop que intervenien Aleñá o Ruiz de Galarreta, apareixien un o dos jugadors vestits de groc. No hi havia continuïtat en l’elaboració i, així, amb prou feines van arribar pilotes al davant. Val a dir, això sí, que José Arnáiz gairebé obre la llauna amb una canonada que Casto, molt atent, va refusar (25’). Els locals tampoc no van generar gaires ocasions, tot i que Jonathan Pereira, amb un xut desviat (27’), i Álvaro Peña, amb una incursió per la banda que finalment no va trobar rematador (39’), van fer alçar el públic local de la cadira.

Domini i reacció

Si en la primera part l’Alcorcón va generar més sensació de perill, després de la represa això va canviar. Qui ho va intentar amb més empenta va ser el Barça B, tot i que el rigor defensiu dels de casa va fer que costés veure ocasions. El primer avís dels de Gerard, en el 60, va ser un gran xut de Concha que Casto va refusar amb bons reflexos. Poc després, l’Alcorcón va respondre amb una rematada de Jonathan Pereira que Alberto Varo, atentíssim, va salvar. Malgrat la sensació de domini dels blaugrana, el conjunt groc va colpejar primer. Jonathan Pereira va posar la pilota al cap d’Álvaro Giménez, que va rematar sense cap oposició al fons de la porteria.

Quedava un quart d’hora de partit i, tot i que en els minuts posteriors a l’1-0 el Barça B va diluir-se, l’equip va reactivar-se en els últims compassos amb els canvis. Així, després d’avisar amb un un contra un claríssim del Choco Lozano amb Casto que el porter va salvar, Aleñá va rescatar un punt. El maresmenc va anar a pressionar el porter i Ruiz de Galarreta va caçar el refús. Després el basc va assistir-lo, carrera cap a la porteria i xut inapel·lable a la xarxa. Chapeau.

ELS VESTIDORS

Aquest és un bon punt. Encadenem tres partits sense perdre i seguim invictes a fora
Gerard López
eNTRENADOR DEL BARÇA B
Els dos equips hem tingut les nostres oportunitats i, al final, és un punt bo per seguir a dalt
Marc Cucurella
LATERAL DEL BARÇA B
Quan millor estàvem ens han fet l’1-0, però hem reaccionat bé i hem sumat un bon punt
Cales Aleñá
MIGcampista DEL BARÇA B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)