Girona

Girona-Barça

Primera divisió

Un premi per assaborir

Montilivi s’engalana per viure la primera visita en partit de lliga del Barça, una cita inimaginable fa uns anys i molt esperada des de l’ascens a primera

El poder i la superioritat indiscutible dels blaugrana fa que el Girona es pugui plantejar el partit amb tota la il·lusió i sense la pressió de puntuar, que seria un regal majúscul

L’ascens a primera divisió va situar el Girona en una dimensió desconeguda. El salt era enorme i projectava el club cap a un escenari farcit d’al·licients i amb un potencial, reforçat amb la confirmació dels nous propietaris, que no tenia res a veure amb el que s’havia vist abans. Però més enllà de projectes de futur i de visions a llarg termini, el primer que els venia al cap als gironins eren cites com la d’aquest vespre. Per als aficionats, però també per als jugadors, tal com van demostrar als parlaments eufòrics de la celebració de l’ascens. El Barça arriba avui a Montilivi, i no pas sense res en joc, com fa 47 anys, en la inauguració de l’estadi, sinó amb tres punts en disputa, fet inimaginable fa uns quants anys. La visita d’avui és històrica, perquè és la primera en partit de lliga i perquè convertirà també en la primera vegada que el remodelat estadi de Montilivi, amb capacitat ara per a uns 13.500 espectadors, s’omple. Ningú s’ho vol perdre.

La dimensió del rival dibuixa per al Girona un escenari que l’allibera de pressió, perquè el més normal seria que el Barça imposés la seva llei. En totes les comparacions entre uns i altres, els blanc-i-vermells tenen sempre les de perdre. La lectura positiva per als gironins és que s’ho poden prendre amb tota la passió i il·lusió. I si hi ha la possibilitat de resistir i tenir a l’abast el fet de puntuar, aprofitar-ho i convertir la festa en un regal preciós. De motivació no els en faltarà gens ni mica. Tot just acumulen cinc jornades a l’elit, i arriba un dels partits més esperats. Fins ara han assolit l’objectiu de mostrar-se com un equip competitiu també a primera, i avui el llistó puja encara més. Sense la necessitat de puntuar, és cert, però amb la responsabilitat i la voluntat de voler exhibir la personalitat amb què s’han presentat en la màxima categoria.

Sense descans

El Girona no està gens acostumat a jugar cada tres dies, un hàbit natural per al Barça. El primer duel català de primera a Montilivi arriba en el tercer partit en set dies per als gironins, que diumenge van rebre el Sevilla (0-1) i dimecres van viure un partit de molt de desgast a Leganés (0-0). El Barça va jugar dissabte a Getafe (1-2) i dimarts al Camp Nou contra l’Eibar (6-1), amb la qual cosa ha tingut més descans que els gironins, que tot just ahir tenien la primera sessió després de la visita a Butarque. Machín, que ha citat aquest matí els jugadors –bàsicament per refrescar les accions d’estratègia–, admet que tanta càrrega no és la millor manera de preparar el partit, però confia que la motivació compensi el desgast.

Coixos al darrere

Pablo Machín espera veure les senyes d’identitat del Girona i, tot i que com és habitual no va donar pistes sobre l’alineació i el plantejament, difícilment farà cap invent per mirar de frenar el Barça, i especialment Leo Messi, que arriba a Montilivi en un estat pletòric, després d’haver marcat nou gols –el triple que tot el Girona– en cinc jornades. El principal maldecap de l’entrenador del Girona és al darrere, un cop confirmada la lesió de Marc Muniesa. El lloretenc havia començat la lliga com el central més fiable de l’equip i també el més ràpid dels que acostuma alinear Pablo Machín. A més, Pedro Alcalá no té la presència garantida per culpa d’unes molèsties que fa temps que arrossega i que el poden obligar a sotmetre’s a una operació. Si el murcià no jugués avui, Jonas Ramalho tindria la seva primera oportunitat, si no és que Machín decideix fer alguna innovació, com ara la de situar Maffeo a l’eix. A les altres zones, i tot i tenir diverses alternatives, Machín podria reforçar la confiança en els homes que van començar la lliga i que van oferir un bon rendiment en els dos primers partits a casa.

El Barça arriba a Montilivi amb Messi, Suárez, Iniesta, Piqué i companyia. En canvi, es perdrà el retorn a Montilivi l’extrem de Riudarenes Gerard Deulofeu, descartat per decisió tècnica. Valverde tampoc va citar Semedo, Arda Turan i Vermaelen, a part dels lesionats Dembélé i Rafinha. Respecte al Barça-Eibar, tornen Paco Alcácer, Umtiti i André Gomes.

Ambient assegurat

Els 11.512 espectadors de l’estrena contra l’Atlético quedaran superats aquest vespre, en què Montilivi viurà el primer ple. Amb el context polític i social, i després que tant el Barça com el Girona fessin comunicats de defensa de la voluntat dels ciutadans del país i del dret a decidir, s’espera que hi hagi gestos de reivindicació nacional. El Girona estrenarà avui els nous torns de preferent i gol nord, que facilitaran l’accés al camp, i la seguretat s’ha reforçat.

EL CONTEXT

El Girona tanca una setmana dura amb un repte molt alt però amb ganes de ser competitiu

MINVATS

Machín confirma la baixa de Marc Muniesa i té el dubte d’Alcalá, un altre central

AMB SORPRESA

Valverde decideix prescindir del gironí Gerard Deulofeu i tampoc cita Semedo

MONTILIVI

Hi haurà ple, més torns i seguretat, i s’espera ambient de reivindicació nacional
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)