Girona

Una prova de molt bon aprofitar

El Girona supera el Montpeller en un amistós a Riudarenes que permet donar rodatge a jugadors amb poca continuïtat i trencar la monotonia de l’aturada de la competició

Marlos Moreno, dels menys actius en la lliga, va tenir un paper destacat i va fer dos dels tres gols

GIRONA 3 MONTPELLER 2

MONTPELLER HSC:Pionnier, Aguilar,Congré, Hilton, Mukiele, Ikoné, Sambia, Piriz, Roussillon, Sio i Ninga. (Pokorny, Rémy, Poaty, Porsan-Clémenté, Bertaud, Camara, Gouache, Skhiri). GIRONA:Gorka Iraizoz; Ramalho, Bernardo (Bambo, 73’), Juanpe; Aday, Aleix Garcia, Douglas Luiz, Carles Planas (Paik, 79’); Portu (Boulaya, 56’), Marlos Moreno (Pere Pons, 79’) i Kayode. GOLS:1-0 (5’) Marlos Moreno. 2-0 (19’) Portu. 3-0 (37’). Marlos Moreno. 3-1 (38’) Sio. 3-2 (58’) Sambia.ÀRBITRE:Josep Faig Pijoan.T.G.:Kayode (74’), del Girona.T.V.:cap.PÚBLIC:El partit era a porta tancada, però una trentena de persones el van seguir des de fora del recinte. També hi havia Narcís Julià i el tècnic del Peralada, Arnau Sala.

El Girona va resoldre amb victòria la visita del Montpeller a Riudarenes, aprofitant la segona aturada de la lliga pels compromisos internacionals. Els gironins van ser superiors en una primera part amb participació destacada de Marlos Moreno, el davanter amb menys protagonisme en la lliga, però els va costar més en la segona.

Machín va plantejar un onze amb jugadors amb força presència en la lliga, començant per Gorka Iraizoz –Bounou està concentrat amb la selecció marroquina– a la porteria. Michel der Zakarian també va alinear d’entrada jugadors amb els quals competeix habitualment a la primera divisió francesa, i amb una línia de tres centrals al darrere. Els gironins, amb Aleix Garcia i Douglas Luiz junts al mig del camp, van començar manant, i de seguida va arribar l’1-0. En un córner, Aleix Garcia la va posar i Marlos Moreno, sol dins l’àrea, va rematar de primeres amb la dreta i va batre Pionnier (5’). La primera meitat va ser sempre viva, amb ocasions a totes dues porteries. A la local, Gorka Iraizoz va desviar una falta directa executada per Sio que se n’anava cap a l’escaire (12’). De seguida, Ikoné, després d’un bon control, va arribar a l’àrea i va mirar de superar el navarrès, però el xut va sortir un pèl massa creuat.

El 2-0 va arribar després d’una pilota robada (amb més que possible falta) pel Girona a prop de l’àrea visitant. Douglas Luiz va fer una passada a l’espai que Portu va recollir. El xut del murcià va superar Pionnier (19’). Tot i el 2-0, el Montpeller va buscar també la porteria dels gironins. En una bona combinació entre Sambia i Sio, Iraizoz va desviar la pilota a córner (29’). Marlos Moreno, molt actiu, va ser el protagonista absolut del 3-0. El colombià va començar la jugada des de camp propi, va avançar, va combinar amb Portu i va buscar molt bé l’espai dins l’àrea. Aday, des de la dreta, va llegir bé el moviment i li va fer una centrada precisa que Marlos va aprofitar (37’). Els occitans, però, van respondre en la jugada següent. Ikoné va trobar forat a l’esquerra i va fer una bona centrada que va habilitar al segon pal Sio, que va marcar a porta buida. El bon paper de Marlos va contrastar amb el de Kayode, que va jugar com a referència al davant i va estar molt espès.

La primera ocasió de la segona part va ser del visitant Ninga, que va fer un xut ras desviat (48’). El tècnic del Montpeller havia fet set canvis després del descans, però Machín va preferir esperar. La primera substitució va ser l’entrada de Boulaya per Portu (56’). Poc després, el Montpeller va marcar el 3-2. Va ser un xut de falta directa de Sambia, que va sorprendre pel pal curt Iraizoz, clavat (58’). Els gironins havien abaixat el ritme, i la segona part va ser de força més domini del conjunt visitant. El conjunt de Michel der Zakarian, que va mantenir sempre un to alt d’agressivitat i intensitat, s’ho va anar creient, va tenir cada cop més la pilota i va trepitjar més el camp rival, tot i que li va costar crear ocasions de perill. Machín va fer entrar Bambo Diaby a l’eix de la defensa i Paik de carriler esquerrà. En la recta final, amb Pere Pons i Douglas Luiz al davant d’Aleix Garcia, el tècnic de Gómara va recuperar l’esquema que solia utilitzar tradicionalment, amb Boulaya i Kayode més avançats. Tots dos van tenir una ocasió que no van saber resoldre (83’). Més clar va ser un xut potent des de la frontal de Douglas Luiz, que va sortir un pèl desviat (86’). I encara abans del final, una molt bona connexió entre Aday i Aleix Garcia va acabar amb xut massa creuat del de Sentmenat (89’). El Girona, tot i haver perdut gas en una segona meitat en què els visitants van posar-hi més intensitat, va saber aguantar el tipus i mantenir l’avantatge en el marcador.

AMB LA INICIATIVA

El Girona, amb Aleix i Douglas al mig del camp, va ser superior en la primera meitat

DE MENYS A MÉS

El Montpeller, agressiu i intens, va tenir més domini en la segona meitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)