Girona

Una inversió per deixar empremta

L’estrena diumenge de la gespa híbrida, un cop cosida, completarà una remodelació a fons de Montilivi

El Girona ha fet un senyor esforç econòmic per condicionar els terrenys de joc dels partits i dels entrenaments

La visita diumenge del Vila-real coincidirà amb l’estrena de la gespa híbrida, el pas que completa una remodelació a fons del terreny de joc de Montilivi, que no havia viscut mai una actuació tant a l’engròs des de la inauguració de l’estadi, el 1970. Amb l’ascens a primera divisió, el Girona ha fet una inversió milionària en la millora dels terrenys de joc, no només el dels partits com a local, sinó també el dels entrenaments. L’equip de Pablo Machín s’entrena molt sovint en un camp refet de cap a cap a Riudarenes i preveu tenir a mitja temporada dos camps més fets a mida al PGA.

A Montilivi, l’aposta del Girona ha estat ambiciosa, amb un model híbrid a l’altura dels clubs més potents. “El més similar és el del Camp Nou, tot i que allà hi ha calefacció i llum”, explica Eudald Morera, director general de Royalverd, l’empresa responsable de fer efectiva tota aquesta evolució. “Ara es parla molt del Wanda, i a Montilivi hi ha la mateixa empresa, el mateix criteri, el mateix concepte i gairebé la mateixa inversió”, relata Morera. Seguint el model aplicat a Montilivi, primer es va instal·lar la gespa natural, que ara s’està acabant de cosir amb unes fibres sintètiques que s’introdueixen a 20 centímetres de profunditat. “Vam haver d’ajustar les màquines i tot es va endarrerir quinze dies, perquè les proves que s’hi van fer no ens van acabar de convèncer”, explica Morera.

Un cop cosida la gespa, s’haurà culminat l’obra principal al terreny de joc. Però encara hi ha més actuacions complementàries per fer, que el Girona té previst assumir. “El proper pas, sens dubte, és la luminoteràpia. S’ha d’incidir en la il·luminació artificial, perquè aquest camp té la visera prou pronunciada i a la zona de tribuna hi falta llum”, exposa el màxim responsables de Royalverd.

El desgast d’entrenar-hi

L’ajuda de llum artificial és habitual en estadis com el Camp Nou, que també té calefacció. L’altre element que caracteritza el Barça és que no s’hi entrena. “Com més s’utilitza el camp, més es desgasta. No dic que no s’hi hagi d’entrenar mai, en absolut, perquè aquest sistema resisteix més hores de joc, però és innegable que hi ha un desgast.” Des de l’ascens, el Girona ha fet pocs entrenaments a l’estadi. Durant la pretemporada, li va ser impossible perquè no estava a punt, i no el va trepitjar fins a la visita del City, quatre dies abans de començar la lliga.

EL PRÒXIM PAS

El Girona estudia instal·lar una il·luminació específica per cobrir la zona més fosca de tribuna
“Es parla molt del Wanda, i a Girona hi ha el mateix criteri, concepte i gairebé inversió”, diu Eudald Morera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)