Girona

Aprenent a pilotar al submarí

Aleix Garcia rebrà demà el Vila-real, club amb el qual va completar tota la formació des dels 7 anys fins als 18, abans de fer el salt al City

Hi manté contacte i va aprofitar l’aturada de la lliga per visitar la residència del planter

Aprofitant la segona aturada de la lliga, Aleix Garcia va visitar la residència que hi ha a la ciutat esportiva del Vila-real. “Hi vaig estar set anys vivint, i sempre que puc vaig a veure la gent que hi treballa.” Té tot just 20 anys, i tots els records de la seva trajectòria de formació es concentren a Vila-real, on va arribar des d’Ulldecona –a 100 quilòmetres de distància– quan en tenia 7. Tota la vida al submarí li passarà per davant demà, en un enfrontament que no pot qualificar de cap altra manera: “Especial, molt especial, per a mi i per a tota la família.”

Des dels benjamins, Aleix Garcia va anar superant etapes i, ja de ben jove, es va convertir en una de les perles del club. Va debutar amb 16 anys al filial, a segona B, i amb 17 ja va tastar la primera divisió, en l’última jornada del curs 2014/15 a San Mamés. Aquell mateix estiu, el Manchester City va pagar uns 3 milions d’euros per endur-se’l. “Em va costar marxar, perquè havia viscut deu anys allà, però ho vam valorar amb la família i el representant i la decisió va ser bastant clara. No em penedeixo de res”, assegura el migcampista, agraït de retrobar el seu club en un duel de primera divisió: “Sabem que en el futbol tot pot passar. Aquest any, m’ha donat l’oportunitat de jugar contra el Vila-real, i tenia moltes ganes que arribés aquest enfrontament.”

Bones amistats

El jugador cedit pel Manchester City defensa que ha d’afrontar el partit de demà “com qualsevol altre”, però és innegable que ha viscut una setmana diferent. “He rebut missatges, i jo també n’he enviat. Ens trobarem i disfrutarem d’un gran dia.” Una de les persones que pensa abraçar és Javi Calleja, que arribarà a Montilivi com a entrenador del primer equip. “No em va entrenar directament, però hi vaig coincidir, el conec de molts anys d’estar allà i som amics. També serà una gran trobada.” Des de ben petit, el d’Ulldecona va anar fent camí en el club groguet al costat de Ramiro Guerra, que en l’última jornada va debutar a primera. “Vam jugar junts des del primer any d’infantils, i espero trobar-me’l.” A la residència de la ciutat esportiva, també hi haurà un interès especial: “Sé que tots estaran mirant el partit i que em donaran suport, però també, és clar, al Vila-real.”

El rombe de Calleja

El Vila-real jugarà a Montilivi el seu primer partit de lliga com a visitant des que Javi Calleja va assumir el relleu de Fran Escribá. El fins ara tècnic del filial ha refet l’esquema amb un rombe al mig del camp. “El Vila-real jugava amb un 4-4-2, i ara han posat un rombe al mig. Sabem que és un gran equip, amb grans jugadors, però hem d’afrontar el partit de la mateixa manera que els hem afrontat tots”, diu Aleix Garcia, convençut que l’equip treballa bé malgrat la pressió de tenir molt a prop la zona de descens. “Després de l’arribada de Stuani, l’últim que faltava, ens sentim bé, amb ganes i amb força. Ens hem recuperat bé per preparar un partit important.” A l’ombra al començament de lliga, Aleix Garcia ha anat augmentant no només la participació sinó també la responsabilitat al mig del camp. Amb bon desplaçament de pilota i bona execució en l’estratègia, el d’Ulldecona se sent cada cop més protagonista.

FORMACIÓ INTEGRAL

Va arribar al club de la Plana de benjamí i hi va superar totes les etapes

PER 3 MILIONS

Perla del planter, va debutar en el primer equip abans que el City el seduís
Serà un partit molt especial, per a mi i per a la meva família. Sempre que puc els vaig a veure. Tenia moltes ganes de jugar contra ells
L’equip està bé, amb ganes i força. Afrontem un partit important i ens fan falta els tres punts
Aleix Garcia
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

EN CREIXEMENT

Inactiu en l’arrencada, ha anat guanyant protagonisme amb Machín
El Vila-real jugava amb un 4-4-2 i ara amb Calleja han posat un rombe al mig. Sabem que és un gran equip, amb grans jugadors
Em va costar marxar del Vila-real perquè hi havia viscut deu anys, però ho vam valorar amb la família i no em penedeixo de res

La “lluita” amb Àlex Granell

X.M.

Aleix Garcia va debutar com a titular contra el Barça, en què Machín va fer una revolució a l’alineació, i va mantenir el lloc a Vigo, on Àlex Granell no va ni viatjar per lesió. Ara, el gironí torna a estar a punt, i Machín haurà de decidir per qui aposta al mig del camp. “Ha tornat l’Àlex i jo m’estic entrenant i intentant fer-ho tan bé com puc. Espero que em toqui a mi, per poder demostrar que puc ser titular en aquest equip, però és l’entrenador qui ha de decidir”, explica el migcampista d’Ulldecona, que ha anat guanyant galons en l’equip. “Després de dues titularitats, em sento més important. Però tinc molt clar que he de continuar treballant molt perquè continuï així.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)