Barça B

Una defensa fluctuant

Barça B. Les lesions, sobretot la de Palencia, han condicionat la configuració de la rereguarda en l’inici de temporada: Gerard López ha utilitzat sis línies de quatre homes diferents en nou jornades

Entre els condicionants del Barça B en el seu retorn a segona A, un dels que ha tingut més pes ha estat les lesions. No hi ha hagut cap jornada en què Gerard López hagi pogut comptar amb tothom. Ans al contrari, cada setmana hi ha hagut un mínim de tres baixes. La zona del camp més afectada en aquesta arrencada ha estat la defensa. Sergi Palencia encara no ha pogut debutar en la lliga i, d’altra banda, Rodri Tarín, Martínez i Cucurella han estat entre cotó fluix en algun moment. És per aquesta raó que la línia de quatre ha fluctuat molt. Gerard López ha alineat sis defenses en nou jornades.

La lesió de Palencia ha estat el condicionant més clar. El tècnic del Barça B ha cobert el carril dret de la defensa amb tres jugadors diferents i això ha acabat repercutint en la configuració de la resta de la línia. “Palencia és un jugador importantíssim per a nosaltres i, davant la seva baixa, ens està costant trobar aquest encaix al lateral dret”, explica Gerard López, que ha solucionat la seva baixa sobretot amb els centrals David Costas (4 cops lateral) i Tarín (3), i també amb el seu relleu natural, Dani Morer (2).

D’altra banda hi ha dos futbolistes que estan sent fixos per a Gerard al darrere: David Costas i Cucurella, que han jugat sempre que han estat disponibles. D’altra banda, el mig Fali és el comodí i s’ubica al darrere si falten efectius, ja que Tarín i Martínez han estat lesionats en algun moment d’aquest inici de lliga. El darrer a entrar ha estat el juvenil Jorge Cuenca, que encadena tres titularitats oferint un bon nivell. “Sabia que quan hagués d’entrar ens rendiria, i li ha arribat l’oportunitat amb la lesió de Martínez. Hi haurà una competència sana i bona a la posició de central esquerre”, diu Gerard, que en l’últim partit contra el Llorca va veure com el seu equip deixava la porteria a zero per segon cop aquesta temporada.

Palencia és molt important. Sense ell, ens està costant trobar l’encaix al lateral dret
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B
J. 1 | Valladolid - Barça B
Tarín, Fali, Martínez, Miranda
J. 2 | Barça B - Tenerife
Tarín, Fali, Martínez, Miranda
J. 3 | Granada - Barça B
Morer, Fali, Martínez, Cucurella
J. 4 | Barça B - Còrdova
Costas, Fali, Martínez, Cucurella
J. 5 | Alcorcón - Barça B
Costas, Fali, Martínez, Cucurella
J. 6 | Valladolid - Barça B
Costas, Fali, Martínez, Cucurella
J. 8 | Barça B - Oviedo
Morer, Costas, Cuenca, Cucurella
J. 9 | Numància - Barça B
Tarín, Costas, Cuenca, Cucurella
J. 10 | Valladolid - Barça B
Costas, Fali, Cuenca, Cucurella
* El partit de la jornada 7 que s’havia de jugar al camp del Nàstic es va ajornar.
El rànquing
Cucurella 7 titularitats
Fali 7
(*)
Martínez 6
David Costas 6
Tarín 3
Jorge Cuenca 3
Morer 2
Miranda 2
(*) Fali ha estat titular 9 cops, però en dues ocasions ha jugat com a mig.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)