Girona

Una alenada necessària

Estrena. El Girona guanya el seu primer partit a domicili superant un rival directe. El triomf a Riazor permet als de Pablo Machín obtenir un marge de tres punts respecte al descens directe

El Girona va donar un cop sobre la taula sumant els tres punts en la seva visita a l’estadi de Riazor (1-2). D’aquest manera els jugadors dirigits per Pablo Machín superen els gallecs en la taula i, de retruc, l’Eibar, per escalar fins a la quinzena posició de la classificació, amb tres punts de marge respecte a les posicions fatídiques de descens a segona A. La victòria a Riazor contra un equip que, a priori, serà un rival directe per evitar acabar al fons de la classificació converteix els tres punts en or pur, i és que, la sèrie amb la qual arribava a la cita l’equip no convidava a l’optimisme després de sumar dos punts dels darrers divuit possibles –dos empats al camp del Leganés (1-1) i el Celta (3-3) i derrotes contra l’Athletic Club (2-0), el Sevilla (0-1), el Barça (0-3) i el Vila-real (1-2).

Tot i que els números dels gironins començaven a fer basarda, l’equip dirigit per Pablo Machín evitava caure en descens fos quin fos el resultat a terres gallegues gràcies a les derrotes dels seus perseguidors. Las Palmas va perdre en la seva visita a l’Estadi de la Ceràmica de Vila-real (3-0); l’Alavés, al camp del Betis (2-0), i el Màlaga, contra el Barça (2-0), en una jornada que ha estat rodona amb els tres punts dels blanc-i-vermells contra el Dépor, que els catapulten a la quinzena posició amb un coixí de tres punts.

El conjunt de Montilivi va obtenir així la seva primera victòria a domicili com a equip de primera divisió i, gràcies al marge que va aconseguir en les dues primeres jornades, en què va sumar quatre dels nou punts que té ara –un empat contra l’Atlético (2-2) i una victòria contra el Màlaga (1-0)– es manté fora de les posicions que vol evitar tant sí com no. El calendari difícil que han hagut d’afrontar els gironins feia presagiar que el còmput global de punts que n’extraurien segurament seria baix, i és que ja s’han vist les cares amb cinc dels vuit primers classificats, sense comptar el Madrid, diumenge (16.15 h).

BÉ A DOMICILI

El Girona encadena tres partits sumant a fora. Dos empats a Leganés i a Vigo, i la victòria d’ahir a Corunya

ESCALEN POSICIONS

Gràcies als tres punts, els gironins superen en la taula l’Eibar (7 punts) i el mateix Deportivo (8)

En el quart precedent, el primer triomf

El Girona va aconseguir la seva primera victòria a l’estadi de Riazor, un camp on no havia aconseguit guanyar en els tres precedents anteriors –dos a segona A i un en la copa–. Abans de la cita d’ahir, en el partit corresponent a la novena jornada del campionat de primera, el Girona havia visitat tres vegades més Riazor. En el primer dels precedents, els gironins van caure derrotats 5-1 en un enfrontament corresponent a la copa 2011/12. Aquell mateix any, els blanc-i-vermells van tornar a visitar terres gallegues per jugar-hi un partit de lliga de segona A i també van caure derrotats, per 3-2. Llavors el Deportivo era un puntal de la categoria i favorit a l’ascens a primera. Dues temporades després (la campanya 2013/14), el Girona també va disputar un matx de segona A a Riazor, en la primera ocasió que va treure’n un rèdit, concretament un punt en l’empat a zero final a casa dels gallecs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)